Blog

Uleiul esențial de COPAIBA de la doTERRA

Posted by:

Uleiul esential de Copaiba de la doTERRA este atat de unic si eficace datorita nivelului ridicat de beta-cariofilen. Copaiba are cele mai înalte niveluri de beta-cariofilină pe care le cunoaștem. Beta-caryophyllene, cunoscută și sub denumirea de BCP, este o terpină. În 2008, oamenii de știință europeni au aflat că betacarilofilina are proprietăți asemănătoare canabinoizilor. Ca și multe alte canabinoide și terpene, BCP vizează receptorii CB2 ai organismului, ignorând receptorii CB1 care sunt implicați în aprovizionarea cu cantitatea mare de canabis și, în mod specific, cu canabinoidul THC.

Mai jos aveti cateva informatii despre acest ulei extraordinar – ULEIUL ESENTIAL CU CEA MAI PUTERNICA ACTIUNE DE REDUCERE A INFLAMATIILOR.

Brazilia ocupă aproximativ jumătate din America de Sud, acoperind o suprafață totală de 3.287.357 mile pătrate. În această zonă se află 60% din pădurea tropicală din Amazon. Reprezentând peste jumătate din pădurile tropicale rămase, Amazonul este format din cea mai mare și cea mai biodiversă zonă a pădurii tropicale din lume, cu un număr estimat de 390 de miliarde de arbori individuali. Aici se află copacii din care provine oleoresin Copaiba, care este distilat pentru a produce ulei esențial Copaiba.

Contact: Simona Dărăbant – 0740 175 185

Descriere COPAIBA – Copaifera reticulata, officinalis, coriacea și langsdorffii   

Copaiba, asemănătoare cu Piperul Negru, poate ajuta la atenuarea sentimentelor anxioase și, atunci când este luat intern, susține un sistem imunitar și cardiovascular sănătoase.

Descriere
Uleiul esential Copaiba de la doTERRA este derivat din rasina copacului care poate creste peste 33 de metri si poate fi gasit in America de Sud tropicala. Uleiul esential de Copaiba este utilizat pe scară largă în produsele cosmetice, cum ar fi săpunuri, creme, loțiuni și parfumuri. Începând cu secolul al XVI-lea, uleiul esențial Copaiba a fost utilizat în practicile tradiționale de sănătate de către nativii din nordul și nord-estul Braziliei. Similar uleiului esential de piper negru, Copaiba poate ajuta la atenuarea sentimentelor anxioase si poate fi aplicat pe piele pentru a sustine un ten clar si neted. Luat intern, uleiul esential Copaiba ajuta la starea de sanatate a sistemului cardiovascular, imunitar, digestiv, nervos si respirator. Desi Copaiba nu contine canabinoide psihoactive, principalul constituent – cariofilina poate fi neuroprotectoare si are beneficii pentru sistemele cardiovascular si imunitar. Copaiba este, de asemenea un puternic antioxidant care sustine sanatatea sistemului imunitar.

Utilizări
♦ Adăugați 1 până la 2 picături in apă, suc sau ceai pentru a susține sănătatea sistemului cardiovascular, imunitar, digestiv, nervos și respirator.
♦ Oferă suport antioxidant atunci când este ingerat.
♦ Administrati intern pentru a ajuta la linistirea și calmarea sistemului nervos.
♦ Aplicați topic combinat cu un ulei purtător sau un hidratant facial pentru a vă menține pielea curată și limpede și pentru a ajuta la reducerea aspectului de pete.

Instrucțiuni de utilizare
♦ Difuzie: utilizați trei până la patru picături în difuzorul dorit.
♦ Utilizare internă: Se diluează o picătură în 120 ml de lichid.
♦ Utilizare topică: Se diluează una până la două picături cu un ulei purtător, apoi se aplică zona dorită.

Consultați măsurile de precauție suplimentare de mai jos.

Măsuri de precauție
Sensibilitate cutanată posibilă. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau sub ingrijire medicala, consultați-vă medicul. Evitați contactul cu ochii, urechile interioare și zonele sensibile.

Beneficii primare
♦ Sprijină sănătatea sistemelor cardiovasculare, imunitar, digestiv și respirator
♦ Puternic antioxidant
♦ Ajută la linistirea, calmarea și susținerea sistemului nervos
♦ Sustine un ten curat, neted și reduce aspectul de pete

Descriere aromatică:  Picant, lemnos
Metoda de colectare: Distilarea prin aburi
Partea de plante: Rășină din Copaifera reticulata, officinalis, coriacea și langsdorffii
Constituenții principali: β-cariofilenă

Contact: Simona Dărăbant – 0740 175 185

Uleiul esențial de Copaiba de la doTERRA – ajută la reducerea inflamațiilor

Uleiul esențial de copaiba este originar din America de Sud și este singurul ulei esențial care se extrage direct din arbore, fără a necesita distilare.

Cu o acțiune mai puternică decât a ibuprofenului sau cortizonului, uleiul esențial de copaiba are în compoziția sa 55-60% beta-caryophyllene, substanță cu proprietăți asemănătoare hemoglobinei. De asemenea, uleiul are o mulțime de proprietăți benefice, făcându-l extrem de util în sprijinirea organismului în tratarea:
♦ probleme articulare, sciatică, nevralgii, migrene etc. (masaj local cu 2-4 picături și puteți administra și intern 1-2 picături, într-o lingură de miere de albine);
♦ multiplicare celulară haotică;
♦ probleme ale vezicii urinare;
♦ dezechilibre ale tubului digestiv;
♦ probleme de circulație;
♦ afecțiunilor rinichilor;
♦ afecțiunilor respiratorii (se masează 2 picături pe piept sau nas, arcadă);
♦ probleme la nivelul gâtului;
♦ probleme la nivelul plămânilor;
♦ paraziților intestinali;
♦ tetanosului;
♦ ulcerului stomacal (1-2 picături se pun într-o lingură se miere și se înghit);gonoree (1-2 picături se pun într-o lingură se miere și se înghit);afecțiunilor dermatologice;
♦ probleme ale tractului urinar (2-3 picături se amestecă cu o lingură de miere de albine și se înghite);
♦ ciuperca unghiilor (se aplică o picătură și se masează direct pe unghia afectată);
♦ probleme renale;
♦ probleme ale gingiilor (se masează cu o picătură de ulei esențial);
♦ vergeturilor (masaj local cu 2-4 picături);
♦ cicatricilor (masaj local cu 2-4 picături);
♦ celulitei (masaj local cu 2-4 picături);
♦ durerilor în gât (1-2 picături se amestecă cu o lingură de miere de albine și se înghite);
♦ dă fermitate pielii după o naștere sau cezariană (masaj local cu 2-4 picături);
♦ probleme ale pielii specifice adolescenței (se masează ușor o picătură pe zona afectată);
♦ excrescențe cutanate (se masează ușor o picătură pe zona afectată);
♦ afecțiunilor digestive (se masează zona abdomenului cu 2-4 picături);angină pectorală.

Contact: Simona Dărăbant – 0740 175 185

0

About the Author:

• Oameni Liberi, Formatori de Oameni Liberi, • Traineri autorizați (certificați de Ministerul Educației), • Profesori Yoga (certificați Yoga Alliance), • Traineri Aromatouch (certificați de dōTERRA), • Aromaterapeuți & Fitoterapeuți (certificați de Ministerul Muncii și Ministerul Educației), • dōTERRA Diamond Wellness Advocates, • Fondatori și Proprietari Spanda Prōject & Spanda Yoga.
  Te-ar putea interesa și următoarele articole