Uleiurile esentiale Pure cu Grad Terapeutic doTERRA (CPTG) | Beneficii & Utilizare

Uleiurile Esentiale

ULEIURILE ESENTIALE doTERRA | BENEFICII & UTILIZARE

Uleiurile Esentiale Pure cu Grad Terapeutic (CPTG) doTERRA | Introducere

Uleiurile esențiale Pure cu Grad Terapeutic (CPTG) doTERRA reprezinta cea mai importanta categorie de uleiuri esențiale ce pot fi utilizate în scop terapeutic. Atunci când vine vorba despre remedii naturale, unele dintre cele mai eficiente și mai valoroase sunt, cu certitudine, uleiurile esențiale, care în ultimii ani sunt tot mai studiate, apreciate, iubite. În timp ce medicina alopată are rolul ei foarte bine stabilit, terapiile alternative sunt instrumente la îndemână, care ne echilibrează și au grijă de starea noastră generală, astfel încât să fim cât mai rar nevoiți să apelăm la substanțele de sinteză. Descopera în continuare beneficii pe care le au Uleiurile Esentiale Pure cu Grad Terapeutic (CPTG) doTERRA.

Uleiurile esentiale Pure cu Grad Terapeutic doTERRA (CPTG)

Plantele aromatice au jucat un rol important in civilizatia umana. Dintotdeauna, diverse uleiuri esențiale au fost parte a celebrarii vietii si a mortii, a iubirii si a sanatatii. De la inceputurile timpurilor, multe uleiuri esențiale extrase din plantele aromatice au fost recunoscute ca cele mai eficiente medicamente. Astazi, utilizarea uleiurilor esentiale, insasi esenta plantelor, este mai mult decat stiinta, este arta de a echilibra, armoniza si a promova sanatatea trupului, a mintii si a spiritului.

CPTG – Certified Pure Therapeutic Grade | Uleiurile Esentiale Pure cu Grad Terapeutic (CPTG) doTERRA

Uleiurile Esentiale Pure cu Grad Terapeutic (CPTG) doTERRA (se mai numesc și uleiuri volatile sau uleiuri eterice) este denumit un grup de substanțe organice aromate care se găsesc în plante în mod natural. Acestea fac parte și din sistemul de apărare al plantelor. Ele au rol în menținerea sănătății plantei și în ținerea la distanță a daunatorilor.

Uleiurile Esentiale Pure cu Grad Terapeutic (CPTG) doTERRA reprezinta „esenta plantelor”, acestea fiind  obtinute din seminte, scoarta, radacini, frunze, tulpini, flori sau alte parti ale plantelor. Metoda de extractie poate sa difere in functie de partea plantei ce este valorificata si vorbim aici despre: distilare, presare la rece, macerare, extragere cu ajutorul solventilor. Dupa metoda de extractie putem identifica puritatea uleiului esențial. Metodele ce utilizeaza componente suplimentare pentru extractie precum macerarea (ex: intr-un ulei complementar) sau extragerea cu ajutorul solventilor indica un grad scazut de puritate, in timp ce presarea la rece sau distilarea pastreaza intacte proprietalile plantei si implicit ale uleiului obtinut.

Gradele uleiurilor esentiale | calitatea

Este foarte important de notat ca diferite uleiuri esentiale de pe piață au grade diferite de calitate, aspect ce influenteaza in mod direct siguranta si eficienta in utilizare.

♦ Grad A: sunt uleiuri esențiale pure cu grad terapeutic si sunt obtinute din plante crescute organic in mediile lor naturale. doTERRA utilizeaza acest tip de plante, preluate din culturi ce sunt crescute in zonele geografice specifice (ex: tamaia- rasina unui arbore exotic din specia Boswellia creste doar in Africa sau Orientul Mijlociu). De aceea uleiurile esentiale de la doTERRA se incadreaza in aceasta categorie.
♦ Grad B: sunt uleiuri esențiale cu grad alimentar si contin (in procente consistente) substante sintetice, dar si ulei esential natural. Pot contine fertilizatori, pesticide, extensii chimice sau uleiuri de amestec.
♦ Grad C: sunt uleiuri esențiale sintetice. Acestea sunt obtinute in laborator si pot contine (maximum) pana la 5-10% ulei natural. Sunt utilizate in parfumuri, detergenti etc. Uleiurile pe care le gasim in magazine (de tip plafar si nu numai) sunt din aceasta categorie.

doTERRA produce Uleiuri esentiale cu Pure Grad Terapeutic (100% naturale) – CPTG.

Standardul de calitate al uleiurilor doTERRA – CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade), este cu mult peste ceea ce inseamna standardul “organic” sau “bio”.

De ce să utilizez Uleiurile Esentiale Pure cu Grad Terapeutic (CPTG) doTERRA?

Există câteva beneficii pe care le au Uleiurile Esentiale Pure cu Grad Terapeutic (CPTG) doTERRA pentru care tot mai mulți oameni aleg să își întărească sănătatea și să-și îmbunătățească calitatea vieții folosind uleiurile esențiale.

  • În primul rând, e important de știut că Uleiurile Esentiale Pure cu Grad Terapeutic (CPTG) doTERRA influențează în același timp toate planurile: fizic, psihic, emoțional și spiritual. Ele lucrează la conectarea minții, emoțiilor, corpului și spiritului între ele, în așa fel încât acest lucru să se traducă printr-o stare generală bună. Având efecte pe toate planurile, sunt extrem de versatile. Un ulei esențial poate fi folosit în scopuri de toate felurile care țin de sănătatea fizică sau emoțională a unei persoane.
  • Sunt foarte potente. Uleiurile Esentiale Pure cu Grad Terapeutic (CPTG) doTERRA sunt extracte foarte concentrate din plante, care oferă regenerare, întărire și echilibrare, fara efecte secundare. În foarte multe dintre situații, una sau două picături sunt suficiente pentru a obține efectul dorit. Și dacă avem în vedere faptul că într-o picătură de ulei se afla esenta a sute sau mii de plante, este evidentă potența lor.
  • Uleiurile Esentiale Pure cu Grad Terapeutic (CPTG) doTERRA sunt sigure. Există puține contraindicații și măsuri de siguranță. Atunci când sunt folosite responsabil, cu prudență, cu informare prealabilă, la nevoie și cu respect pentru noi și pentru natură, siguranța este implicită.
  • Sunt ușor de folosit. Este nevoie de (auto)educare în domeniu. Poate să pară copleșitor la început, însă dacă reținem câteva reguli de bun simț, uleiurile esențiale ne pot deveni cei mai buni prieteni și cele mai valoroase instrumente pentru a ne susține sănătatea. Există situații în care chiar dacă nu alegem uleiul potrivit pentru un anumit scop, efectele lui benefice se resimt pe alte planuri sau rezolvă alte probleme.
  • Au viață lungă. Atunci când Uleiurile Esentiale Pure cu Grad Terapeutic (CPTG) doTERRA sunt depozitate în sticle bine închise, în medii reci și uscate, ferite de lumina și căldură, viață lor este lungă. Există câteva excepții, uleiuri esențiale care sunt predispuse la oxidare și a căror viață este mai scurtă, dar acestea sunt puține și este indicat să le achiziționam în cantități mai mici pentru a le înlocui mai des.

Fiecare persoană care folosește deja Uleiurile Esentiale Pure cu Grad Terapeutic (CPTG) doTERRA va avea propria lista de motive pentru care o face. Sunt persoane care urmăresc întărirea organismului, altele care sunt foarte atente la efectele secundare ale medicamentelor de sinteză și atunci preferă variantele naturale, persoane care urmăresc mai ales efectele pe plan emoțional, persoane care învață să trăiască cât mai natural. Și lista poate să crească mult. Un lucru este cert, însă: orice ai urmări, uleiurile esențiale îți pot deveni cu adevărat… esențiale!

Am uleiuri esențiale doTERRA pentru problema ta | Uleiurile esentiale Pure cu Grad Terapeutic doTERRA (CPTG)

Mirosurile, Subconștientul și Emoțiile

Starea de sanatate este influentata de starile noastre emotionale. Chiar si medicina “oficiala” a inceput sa accepte faptul ca majoritatea bolilor sunt generate de emotiile negative si ca emotiile pozitive ajuta procesul de vindecare sau de mentinere a unei stari de sanatate fizica si psihica.

Mirosurile trezesc, la nivel subconstient, diferite stari de constiinta (emotii). Prin intermediul uleiurilor esentiale putem trezi in subconstientul fiintei noastre stari de constiinta benefice (emotii benefice) care sa sustina atat procesul de transformare spirituala cat si o stare de sanatate excelenta (sau insanatosirea).

Cele mai adanci impregnari subconstiente sunt asociate cu mirosurile, iar simtul mirosului este corelat cu Chakra Radacina – Muladhara Chakra. Actionand prin intermediul mirosului accesam cele mai profunde cauze care ne creeaza starile de constiinta (emotiile).

Simplul fapt ca, in camera in care suntem la un moment dat, utilizam un ulei esential (sau un amestec de uleiuri), al carui miros este raspandit (in intreaga camera) cu ajutorul unui difuzor de uleiuri esentiale cu ultrasunete (nu se recomanda lampile de aromaterapie clasice, pentru ca prin incalzire se pierd multe dintre calitatile uleiurilor esentiale), va declansa aparitia la nivel subconstient a unor stari de constiinta benefice (emotii benefice) care sunt asociate cu mirosul specific acelui ulei esential. De asemenea, particule mici de ulei esential vor fi asimilate in organism, prin respiratie, iar intreaga ambianta din camera va fi purificata (microbii si bacteriile vor fi distruse de uleiul difuzat).

Modalitatile de utilizare | Uleiurile Esentiale Pure cu Grad Terapeutic (CPTG) doTERRA

Modalitatile de utilizare ale Uleiurile Esentiale Pure cu Grad Terapeutic (CPTG) doTERRA sunt multiple, in functie si de uleiul utilizat. Sunt trei moduri uzuale de utilizare a uleiurilor esentiale:

  • AROMATERAPIE (utilizand un difuzor de uleiuri)
  • TOPIC (aplicat pe piele diluat sau nediluat) – doar in cazul uleiurilor esentiale cu grad terapeutic
  • INTERN (intr-o capsula speciala sau diluat apa sau miere) – doar in cazul uleiurilor esentiale cu grad terapeutic

Orice ulei esential doTERRA se poate utiliza pentru aromaterapie sau plasat pe piele (diluat sau nediluat).

Exista insa si uleiuri esențiale (extrem de pure) care se pot utiliza intern, insa inainte de a utiliza in acest mod un ulei esential, este important sa te documentezi daca acel ulei se preteaza la acest mod de utilizare si care este protocolul de administrare. In cazul administrarii interne este recomandat sa te consulti cu o persoana competenta in utilizarea uleiurilor esentiale doTERRA.

Oricum, nu iti recomandam sa utilizezi intern decat uleiuri de foarte buna calitate (cum sunt cele de la doTERRA), iar uleiurile de calitate nu le veti gasi in magazine obisnuite (gen plafar) si nu la preturi mici.

Uleiurile Esentiale Pure cu Grad Terapeutic (CPTG) doTERRA sunt uleiuri cu grad terapeutic, uleiuri cu un nivel de puritate extrem si tocmai de aceea cele mai multe dintre ele pot fi utilizate si intern.

Uleiurile esentiale doTERRA - Pure cu Grad Terapeutic (CPTG)

Exista amestecuri din mai multe Uleiurile Esentiale Pure cu Grad Terapeutic (CPTG) doTERRA (blend-uri), iar in acest caz efectul general rezulta din combinarea sinergica a efectelor generate de fiecare ulei esential utilizat.

Utilizarea uleiurilor esentiale (și în particular, Uleiurile Esentiale Pure cu Grad Terapeutic (CPTG) doTERRA) reprezinta unul dintre cele mai dinamice trend-uri la nivel global. Oamenii incep sa inlocuiasca medicamentele sintetice cu uleiurile esentiale pure cu grad terapeutic (utilizate intern, topic sau aromaterapie), pentru ca sunt naturale, sunt mai eficiente, fara efecte secundare si la indemana oricui. Aromaterapia este o metoda tot mai cunoscuta si utilizata de tot mai multi oameni pentru beneficiile ei extraordinare asupra starii psihice si de sanatate.

Grup de suport și Instruire pe Facebook

Dacă încă nu aveți un cont de membru doTERRA, dar doriți să aflați mai multe despre uleiurile esențiale și despre celelalte produse doTERRA, înregistrați-vă în grupul nostru de suport de pe Facebook

Uleiuri esențiale pentru Sănătate – Natura într-o Picătură”.

ÎNREGISTREAZĂ-TE

Dacă dorești să aprofundezi informațiile legate de Uleiurile Esențiale Pure cu Grad Terapeutic Certificat doTERRA vizionează înregistrarea webinar-ului ”Introducere în lumea Uleiurilor Esențiale doTERRA”, pe care-l găsești mai jos.

Webinar – Uleiurile Esentiale Pure cu Grad Terapeutic (CPTG) doTERRA | Introducere

Cont doTerra

Cum achiziționezi Uleiurile Esențiale doTERRA

Vrei să achiziționezi uleiurile esențiale sau produsele doTERRA?

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor de la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Sunt două modalități în care poți să îți creezi un cont doTERRA (în ambele cazuri ai acces la prețurile de membru (client) doTERRA – cu 25-55% mai mici față de prețul de retail):

  • 1. Achiți o taxa de 23.75 € și adaugi în coș produsele pe care le dorești (pe lângă produsele dorite primești un pachet de înrolare, care conține un catalog de produse și îți oferă statutul de membru (client) doTERRA etc.).
  • 2. Adaugi în coș un “Enrollment kit” (Pachet de Înregistrare / Înrolare) (un pachet de produse predefinit de doTERRA), caz in care taxa de înregistrare (de 23.75 €) este anulată. În plus, pachetele de înregistrare au discount-uri față de prețul de membru, de aceea vă și recomandăm această variantă.

Creându-ți un cont de membru (client) doTERRA ai o mulțime de avantaje.

logo