Uleiuri Esentiale doTERRA – ce sunt, cum se utilizeaza, beneficii

In acest articol o sa iti vorbesc despre minunatele uleiuri esentiale doTERRA, care noua si miilor de consumatori pe care ii avem, ne-au schimbat viata radical in bine.

Ce sunt Uleiurile Esențiale?

Uleiurile esentiale sunt substante volatile extrase din plante (radacini, frunza, scoarţă sau tulpini de copaci, flori, seminţe). Atunci când mirosim un trandafir sau strângem în mână o frunză de mentă, simţim de fapt uleiul esenţial.

In natură, uleiurile esenţiale sunt de fapt sistemul de apărare al plantelor împotriva dăunătorilor şi paraziţilor: sistemul imunitar al plantei.

Aceste Uleiuri esentiale doTERRA sunt extrem de concentrate şi pure. Fiecare ulei esenţial conţine sute de constituenţi chimici naturali, iar concentraţia anumitor constituenţi dă potenţa fiecărui ulei în parte.

Utilizarea de uleiurilor esentiale reprezinta una dintre principalele optiuni de tratament naturist pe care le avem la dispozitie.

Contact: Simona Dărăbant – 0740 175 185

De ce să alegem uleiuri esențiale pure (uleiuri esentiale doTERRA)?

♦ Sunt antiinfecţioase, antiseptice şi antivirale, au proprietăţi cicatrizante, antidolorifice, antihemoragice, digestive, reglează imunitatea, hormonii şi întăresc vasele de sânge.
♦ Sunt adevărate antibiotice naturale, dovedindu-şi eficacitatea încă din 1887 (Chamberland a evaluat ştiinţific virtuţile de antibiotic ale uleiurilor de oregano, cuişoare şi scorţişoară împotriva Bacilului anthracis). în cazul antibioticelor, organismul se obişnuieşte cu acţiunea lor, trebuie mărită doza şi efectele sunt devastatoare pentru organism. Dimpotrivă, uleiurile pure, datorită structurii lor cu cel puţin 200 substanţe active, luptă eficient şi apără organismul, nu provoacă obişnuinţă şi nu distrug flora intestinală, aşa cum fac antibioticele clasice.
♦ Uleiurile sunt antivirale, deci luptă eficient împotriva virusurilor şi, mai mult, prin acţiunea lor împiedică infecţiile. De exemplu, tratând gripa sau răceala (virale), se evită degenerarea în bronşite sau sinuzite (bacteriene).
♦ Stopează germenii şi o varietate de bacterii, având o influenţă pozitivă asupra sistemului imunitar. Uleiuri esenţiale difuzate dezinfectează o cameră în mai puţin de 10 minute. Adio, germeni şi bacterii nocive! Un studiu realizat în Anglia la Universitatea Manchester, a arătat că după dezinfectarea cu uleiuri esenţiale nu a mai rămas niciun germen viu: Stafilococul auriu, Clostridium difficile, Escheria coli, etc.

Sunt peste 10000 de studii care atestă eficacitatea uleiurilor esenţiale. Ele au intrat pe uşa principală în medicină şi continuă sa uimească!

Contact: Simona Dărăbant – 0740 175 185

Am ulei pentru asta

Cum acționează Uleiurile Esențiale Terapeutice?

Spre deosebire de antibiotice, care nu trec de membrana celulară, uleiurile esenţiale POT pătrunde în membrana celulară, trec chiar şi membrana hematoencefalică, ajungând astfel în toate celulele corpului, unde susţin mecanismele proprii de luptă cu bolile.Uleiurile esenţiale se absorb rapid:
♦ 30 secunde de pe piele,
♦ 20 minute ating nivelul celular,
♦ 3-4 ore se elimină din organism, ca un nutrient.

Efectele lor sunt astfel atât locale, cât şi sistemice.

De ce Uleiuri Esentiale doTERRA?

Uleiurile esenţiale doTERRA sunt:
♦ PURE: mai mult decât ORGANIC
♦ SIGURE: certificat, fără urme de pesticide sau chimicale
♦ POTENTE: compuşi activi naturali, de 10-70x mai puternice decât planta în sine

CPTG – Certified Pure Therapeutic Grade – cel mai înalt standard de calitate

Uleiurile esenţiale doTERRA sunt supuse la 8 teste importante pentru a li se garanta puritatea de grad terapeutic certificat:

♦ Testarea organoleptică
♦ Testarea microbiană
♦ Cromatografia în gaz
♦ Spectrometrie de masa
♦ Spectroscopie infraroșie cu transformare Fourier (FTIR)
♦ Testarea chiralității
♦ Analiza izotopică
♦ Testarea metalelor grele

Rezultatul acestor teste se face public pe www.sourcetoyou.com astfel încât orice sticlă de ulei esenţial are un cod ce poate fi verificat pe acest site şi se poate vedea buletinul de analize.

Cum utilizăm aceste Uleiuri Esentiale doTERRA?

Uleiurile esenţiale au atât efecte locale, cât şi sistemice (adică asupra întregului organism). Utilizarea lor reprezinta un dintre cele mai eficiente solutii de tratament naturist.

De exemplu, inhalarea unui ulei esenţial poate avea efecte locale la nivelul plămânului şi ingerarea unui ulei esenţial poate avea efecte locale la nivelul stomacului sau gâtului. în ambele cazuri, ele vor avea şi efecte sistemice, fiind absorbite în sistemul circulator.

Indiferent de metoda de utilizare aleasă, uleiurile esenţiale au proprietatea de a intra în contact cu fiecare celulă a corpului în doar 20 de minute, fiind apoi metabolizate la nivelul ficatului şi eliminate din corp în 3-4 ore.

Sloganul “Less is more” (mai puţin este mai mult) este cheia utilizării cu succes a uleiurilor esenţiale în viaţa de zi cu zi. Din acest motiv, 1-2 picături aplicate des sunt mult mai eficiente şi sigure decât o cantitate mare aplicată dintr-o dată.

• UTILIZARE AROMATICĂ

♦ difuzează cu ajutorul unui difuzor cu aburi reci
♦ inhalează din palme
♦ foloseşte ca parfum
♦ poartă un lănţişor cu medalion difuzor

Utilizarea aromatica a uleiurilor esentiale

Cel mai uşor mod de a ne bucura de efectele utilizării aromatice este inhalarea compuşilor aromatici volatili fie direct din sticluţă, fie o picătură inhalată din palme.

Difuzarea uleiurilor esenţiale aduce beneficii la nivel emoţional, împrospătează aerul din încăperi, birou sau maşină etc. Proprietăţile antibacteriene, antivirale şi antiseptice ale uleiurilor esenţiale ne asigură că acestea omoară microorganismele, reduc mucegaiul şi poluarea din aer.

În plus, cel mai rapid şi util mod de a susţine aparatul respirator este difuzarea sau inhalarea direct din palme sau din sticluţă.

Uleiuri esenţiale doTERRA pot fi folosite, de asemenea, şi pe post de parfum, fie aplicat pe punctele de puls, fie purtate pe un pandantiv special. Astfel, nu doar că ne bucurăm de mirosul lor, dar în acelaşi timp beneficiem şi de proprietăţile terapeutice ale uleiurilor folosite.

Contact: Simona Dărăbant – 0740 175 185

• UTILIZARE INTERNĂ

Nu se recomandă administrarea internă de uleiuri esentiale doTERRA FĂRĂ să vă consultați cu un aromaterapeut, sau un consultant (Wellness Advocate) doTERRA.

♦ 1-2 picături sublingual
♦ apă aromatizată, limonadă, smoothie, ceai
♦ capsulă vegetală (a se completa cu un ulei vegetal, ex.ulei de măsline)

Utilizarea internă, reprezintă ingerarea uleiurilor esenţiale. Doar uleiurile esenţiale 100% pure cu grad terapeutic (CPTG) se pot folosi, cu precauţie, şi intern.

Utilizarea interna a uleiurilor esentiale

Atenţie însă la uleiuri esentiale doTERRA care nu se pot ingera:

Arborvitae, AromoTouch, Balance, Breathe, Cedarwood, Citrus Bliss, Cheer, ClaryCalm, Console, Cypress, Deep Blue, HD Clear, Douglas Fir, Eucalyptus, Forgive, Immortelle, InTune, Motivate, Passion, PastTense, Peace, Purify, Serenity, TerraShield, Wintergreen, Whisper.

Verificaţi mereu eticheta pentru specificaţiile de utilizare internă/ Supplement Facts

Sublingual

Una dintre metodele de ingerare a uleiurilor esenţiale este varianta sublinguală. 1-2 picături de ulei esenţial puse sub limbă vor ajunge rapid în sânge, deoarece capilarele sangvine sunt superficiale în această zonă.

Această metodă elimină metabolizarea hepatică (uleiurile nu ajung în stomac, de unde ar fi absorbite şi metabolizate apoi, ci ajung direct în circulaţie) ceea ce înseamnă că o cantitate mare de constituenţi vor ajunge direct în celule.

Capsule Vegetale (Veggie Caps)

O altă metodă de ingerare de uleiuri esentiale doTERRA este sub formă de capsule vegetale. în capsulele vegetale goale se pun între 1-10 picături de ulei esenţial după caz, şi se completează cu ulei vegetal de calitate (măsline, cocos, in etc).

Bucătărie

Uleiurile esenţiale sunt ingrediente excelente în bucătărie, fie în deserturi, paste, sosuri sau chiar limonade, smoothie-uri sau ceaiuri.

Atenţie însă la concentraţie. Adăugaţi treptat câte o picătură până la obţinerea gustului dorit.

• UTILIZARE TOPICĂ (pe piele)

♦ aplică pe zona problemă/dureroasă (diluează corespunzător)
♦ aplică pe ceafă, frunte, zone puls, inimă
♦ pentru a afecta întreg corpul aplică pe tălpi, coloană, în jurul ombilicului
♦ pentru a afecta zone specifice ale corpului, sau anumite organe, se aplică local în zona de proiecţie a organului respectiv pe piele

Utilizarea topica a uleiurilor esentiale

Unele uleiuri esenţiale doTERRA se pot aplica pe piele fără a fi diluate anterior (vezi lista în Product Guide doTERRA), însă pentru a evita orice neplăcere, testează mereu înainte, pe o suprafaţă mică de piele.

Pentru a evita orice posibilă iritaţie şi pentru a proteja pielea bebeluşilor, se recomandă diluarea uleiurilor esenţiale în ulei purtător înainte de folosire.

Aplicarea unui ulei purtător ÎNAINTE de a aplica uleiul esenţial, încetineşte (dar nu inhibă) absorbţia uleiului esenţial în piele.

Aplicarea unui ulei purtător DUPĂ aplicarea uleiului esenţial, accelerează absorbţia acestuia, în ambele cazuri, uleiul purtător previne evaporarea rapidă a uleiurilor esenţiale.

Printre metodele de aplicare topică se enumeră masajul, compresele calde, băile cu sare, masarea punctelor de reflex de pe tălpi, aplicarea pe coloană.

Când aplicăm uleiuri esenţiale doTERRA topic, evităm zonele sensibile: ochi, urechi, nas.

Stratificarea

Este procesul prin care aplicăm mai mult de un ulei esenţial pe porţiunea cu problemă pentru a intensifica efectul şi a grăbi timpul de refacere. După aplicarea primului ulei esenţial aşteptăm cel puţin 30 de secunde înainte de a-l aplica pe cel de-al doilea.

Frecvenţa aplicării uleiurilor esenţiale în condiţii acute, aplică uleiurile esenţiale la fiecare 15-20 minute până când simptomele se reduc, apoi aplică din nou peste 2-6 ore, în funcţie de nevoie.

Pentru îmbunătăţirea condiţiilor cronice, aplică sistematic, de 2-3 ori pe zi.

Aromaterapie Emoțională

Sistemul de Aromaterapie Emoţională doTERRA

uleiuri doterra emotionale

Cu toţii ştim că există o legătură puternică între sănătatea emoţională şi cea fizică. Corpul nostru eliberează diferite substanţe chimice ca răspuns la unele trăiri emotive. Spre exemplu, corpul eliberează serotonină, oxitocină sau dopamină, ca răspuns la trăirile fericite şi emoţii pozitive.

Stresul emoţional poate avea efect, acut sau cronic asupra corpului. O serie de neplăceri ca probleme digestive, migrene, insomnie, probleme cardiace, pot fi rezultatele unor trăiri ca anxietatea sau depresia.

Partea fascinantă, atunci cand vorbim despre uleiuri esentiale doTERRA, este modul în care acestea afectează creierul uman. Acesta este protejat de o membrană (membrană hemato-encefalică) care împiedică pătrunderea în creier a substanţelor toxice, nocive, dar şi a unor medicamente sintetice. 98% dintre medicamentele sintetice nu pot traversa această membrană, pe când unii constituenţi ai uleiurilor esenţiale, cum ar fi Frankincense şi Sandalwood, au capacitatea de a interacţiona cu receptorii pentru glicină, dopamină şi serotonină, având efecte terapeutice.

Chiar dacă unele uleiuri nu traversează bariera hemato-encefalitică, ele au capacitatea de a afecta creierul indirect, prin efectele bulbului olfactiv. Mirosurile şi emoţiile sunt procesate în structuri similare în creier, localizate în sistemul limbic (care procesează emoţiile, amintirile şi mirosurile).

Contact: Simona Dărăbant – 0740 175 185

Webinar - Introducere în lumea uleiurilor esențiale doTERRA - Simona Dărăbant & Dan Oros

Contact: Simona Dărăbant – 0740 175 185

S-au utilizat fragmente din broșura ”doTERRA Ghidul Uleiurilor Esentiale”.