Uleiuri Esentiale doTERRA – ce sunt, cum se utilizeaza, beneficii

Uleiuri esențiale doTERRA

Uleiuri Esentiale

CE SUNT, CUM SE UTILIZEAZĂ, BENEFICII

În acest articol o să iți vorbim despre minunatele Uleiuri Esențiale doTERRA, Uleiuri Esențiale Pure cu Grad Terapeutic Certificat, care nouă și miilor de consumatori pe care îi avem, ne-au schimbat viața radical în bine.

Ce sunt Uleiurile Esențiale ?

Uleiurile esențiale doTERRA sunt substante volatile extrase din plante (radacini, frunza, scoarţă sau tulpini de copaci, flori, seminţe). Atunci când mirosim un trandafir sau strângem în mână o frunză de mentă, simţim de fapt uleiul esenţial.

In natură, uleiurile esenţiale sunt de fapt sistemul de apărare al plantelor împotriva dăunătorilor şi paraziţilor: sistemul imunitar al plantei.

Aceste Uleiuri esentiale doTERRA sunt extrem de concentrate şi pure. Fiecare ulei esenţial conţine sute de constituenţi chimici naturali, iar concentraţia anumitor constituenţi dă potenţa fiecărui ulei în parte.

Utilizarea de uleiurilor esentiale pure cu grad terapeutic doTERRA reprezinta cea mai eficientă optiune de tratament naturist pe care o avem la dispozitie.

Video – Uleiuri esențiale doTERRA – Ce sunt ?

De ce să alegem uleiuri esențiale pure (uleiuri esențiale doTERRA)?

 • Sunt antiinfecţioase, antiseptice şi antivirale, au proprietăţi cicatrizante, antidolorifice, antihemoragice, digestive, reglează imunitatea, hormonii şi întăresc vasele de sânge.
 • Sunt adevărate antibiotice naturale, dovedindu-şi eficacitatea încă din 1887 (Chamberland a evaluat ştiinţific virtuţile de antibiotic ale uleiurilor de oregano, cuişoare şi scorţişoară împotriva Bacilului anthracis). În cazul antibioticelor de sinteză, unde avem doar 1-2 substanțe active, bacteriile dezvoltă rezistență, iar în acest caz e necesar ori să mărim doza, ori să schimbăm antibioticul. Uleiurile esențiale conțin sute de substanțe active, care acționează sinergic, iar în acest caz bacteriile nu pot să dezvolte rezistență și tocmai de aceea uleiurile esențiale sunt la fel de eficiente de fiecare dată, ori de câte ori le utilizăm. În plus, acțiunea substanțelor antibiotice (naturale) din uleiurile esențiale au o acțiune selectivă și distrug doar bacteriile ”neprietenoase”, lăsându-le pe cele ”prietenoase” (care constituie flora intestinală) neafectate.
 • Uleiurile sunt antivirale, deci luptă eficient împotriva virusurilor şi, mai mult, prin acţiunea lor împiedică infecţiile. De exemplu, tratând gripa sau răceala (virale), se evită degenerarea în bronşite sau sinuzite (bacteriene).
 • Stopează germenii şi o varietate de bacterii, având o influenţă pozitivă asupra sistemului imunitar. Uleiuri esenţiale difuzate dezinfectează o cameră în mai puţin de 10 minute. Adio, germeni şi bacterii nocive! Un studiu realizat în Anglia la Universitatea Manchester, a arătat că după dezinfectarea cu uleiuri esenţiale nu a mai rămas niciun germen viu: Stafilococul auriu, Clostridium difficile, Escheria coli, etc.

Sunt peste 10000 de studii care atestă eficacitatea uleiurilor esenţiale. Ele au intrat pe uşa principală în medicină şi continuă sa uimească!

Am uleiuri esențiale doTERRA pentru problema ta

Cum acționează Uleiurile Esențiale Terapeutice doTERRA ?

Spre deosebire de antibioticele și antiviralele de sinteză, care nu pot trece de membrana celulară, uleiurile esenţiale POT pătrunde prin membrana celulară și, în celulă, stopează procesul de multiplicare a virusurilor. Uleiurile esențiale trec chiar şi prin membrana hematoencefalică, ajungând astfel în toate celulele corpului, unde susţin mecanismele proprii de luptă cu bolile.

Uleiurile esenţiale se absorb rapid:

 • în 30 secunde de pe piele,
 • în 20 minute ating nivelul celular,
 • în 3-4 ore se elimină din organism, ca un nutrient.

Efectele lor sunt astfel atât locale, cât şi sistemice.

De ce Uleiuri Esențiale doTERRA?

Uleiurile esenţiale doTERRA sunt:

 • 100% PURE: au certificat CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade – Uleiuri esențiale Pure cu Grad Terapeutic), cel mai înalt standard de calitate din industria uleiurilor esențiale. CPTG înseamnă mai mult decât ORGANIC.
 • 100% SIGURE: certificat CPTG, fără urme de pesticide sau chimicale. Sunt în egală măsură sigure pentru copii, pentru adulți și pentru persoanele în vârstă.
 • POTENTE: au compuşi activi naturali, de 60-70 de ori mai puternice decât planta în sine. Standardul de calitate doTERRA CPTG garantează faptul că uleiul esențial are un profil chimic optim, care să îi asigure eficiența terapeutică.

CPTG – Certified Pure Therapeutic Grade (Uleiuri esențiale doTERRA Pure cu Grad Terapeutic Certificat) – cel mai înalt standard de calitate

Uleiurile esenţiale doTERRA sunt supuse la peste 100 de teste importante pentru a li se garanta puritatea de grad terapeutic certificat. Iată câteva dintre aceste teste:

 • Testarea organoleptică
 • Testarea microbiană
 • Cromatografia în gaz
 • Spectrometrie de masa
 • Spectroscopie infraroșie cu transformare Fourier (FTIR)
 • Testarea chiralității
 • Analiza izotopică
 • Testarea metalelor grele
 • etc.

Rezultatul acestor teste se face public pe www.sourcetoyou.com.  Pe fundul fiecărei sticluțe de ulei esențial doTERRA există un cod. Dacă introducem acel cod pe acest site se poate vedea buletinul de analize, proveniența, data recoltării și a distilării etc..

Cum utilizăm aceste Uleiuri Esențiale doTERRA?

Uleiurile esenţiale au atât efecte locale, cât şi sistemice (adică asupra întregului organism). Utilizarea lor reprezinta un dintre cele mai eficiente solutii de tratament naturist.

De exemplu, inhalarea unui ulei esenţial poate avea efecte locale la nivelul plămânului şi ingerarea unui ulei esenţial poate avea efecte locale la nivelul stomacului sau gâtului. în ambele cazuri, ele vor avea şi efecte sistemice, fiind absorbite în sistemul circulator.

Indiferent de metoda de utilizare aleasă, uleiurile esenţiale au proprietatea de a intra în contact cu fiecare celulă a corpului în doar 20 de minute, fiind apoi metabolizate la nivelul ficatului şi eliminate din corp în 3-4 ore.

Sloganul “Less is more” (mai puţin este mai mult) este cheia utilizării cu succes a uleiurilor esenţiale în viaţa de zi cu zi. Din acest motiv, 1-2 picături aplicate des sunt mult mai eficiente şi sigure decât o cantitate mare aplicată dintr-o dată.

UTILIZARE AROMATICĂ

 • difuzează cu ajutorul unui difuzor cu aburi reci
 • inhalează din palme
 • foloseşte ca parfum
 • poartă un lănţişor cu medalion difuzor
Uleiuri esențiale doTERRA - Utilizare Aromatic

Cel mai uşor mod de a ne bucura de efectele utilizării aromatice este inhalarea compuşilor aromatici volatili fie direct din sticluţă, fie o picătură inhalată din palme.

Difuzarea uleiurilor esenţiale aduce beneficii la nivel emoţional, împrospătează aerul din încăperi, birou sau maşină etc. Proprietăţile antibacteriene, antivirale şi antiseptice ale uleiurilor esenţiale ne asigură că acestea omoară microorganismele, reduc mucegaiul şi poluarea din aer.

În plus, cel mai rapid şi util mod de a susţine aparatul respirator este difuzarea sau inhalarea direct din palme sau din sticluţă.

Uleiuri esenţiale doTERRA pot fi folosite, de asemenea, şi pe post de parfum, fie aplicat pe punctele de puls, fie purtate pe un pandantiv special. Astfel, nu doar că ne bucurăm de mirosul lor, dar în acelaşi timp beneficiem şi de proprietăţile terapeutice ale uleiurilor folosite.

UTILIZARE INTERNĂ

Nu se recomandă administrarea internă de uleiuri esentiale doTERRA FĂRĂ să vă consultați cu un aromaterapeut, sau un consultant (Wellness Advocate) doTERRA.

 • 1-2 picături sublingual
 • apă aromatizată, limonadă, smoothie, ceai
 • capsulă vegetală (a se completa cu un ulei vegetal, ex.ulei de măsline)

Utilizarea internă, reprezintă ingerarea uleiurilor esenţiale. Doar uleiurile esenţiale 100% pure cu grad terapeutic (CPTG) se pot folosi, cu precauţie, şi intern.

Uleiuri esențiale doTERRA - Utilizare Intern

Atenţie însă la uleiuri esentiale doTERRA care nu se pot ingera:

Arborvitae, AromoTouch, Balance, Breathe, Cedarwood, Citrus Bliss, Cheer, ClaryCalm, Console, Cypress, Deep Blue, HD Clear, Douglas Fir, Eucalyptus, Forgive, Immortelle, InTune, Motivate, Passion, PastTense, Peace, Purify, Serenity, TerraShield, Wintergreen, Whisper.

Verificaţi mereu eticheta pentru specificaţiile de utilizare internă/ Supplement Facts

Uleiuri esențiale doTERRA utilizate Sublingual

Una dintre metodele de ingerare a uleiurilor esenţiale este varianta sublinguală. 1-2 picături de ulei esenţial puse sub limbă vor ajunge rapid în sânge, deoarece capilarele sangvine sunt superficiale în această zonă.

Această metodă elimină metabolizarea hepatică (uleiurile nu ajung în stomac, de unde ar fi absorbite şi metabolizate apoi, ci ajung direct în circulaţie) ceea ce înseamnă că o cantitate mare de constituenţi vor ajunge direct în celule.

Capsule Vegetale (Veggie Caps)

O altă metodă de ingerare de uleiuri esentiale doTERRA este sub formă de capsule vegetale. în capsulele vegetale goale se pun între 1-10 picături de ulei esenţial după caz, şi se completează cu ulei vegetal de calitate (măsline, cocos, in etc).

Bucătărie

Uleiurile esenţiale sunt ingrediente excelente în bucătărie, fie în deserturi, paste, sosuri sau chiar limonade, smoothie-uri sau ceaiuri.

Atenţie însă la concentraţie. Adăugaţi treptat câte o picătură până la obţinerea gustului dorit.

UTILIZARE TOPICĂ (pe piele)

 • aplică pe zona problemă/dureroasă (diluează corespunzător)
 • aplică pe ceafă, frunte, zone puls, inimă
 • pentru a afecta întreg corpul aplică pe tălpi, coloană, în jurul ombilicului
 • pentru a afecta zone specifice ale corpului, sau anumite organe, se aplică local în zona de proiecţie a organului respectiv pe piele
Uleiuri esențiale doTERRA - Utilizare Topic
 • Unele uleiuri esenţiale doTERRA se pot aplica pe piele fără a fi diluate anterior (vezi lista în Product Guide doTERRA), însă pentru a evita orice neplăcere, testează mereu înainte, pe o suprafaţă mică de piele.
 • Pentru a evita orice posibilă iritaţie şi pentru a proteja pielea bebeluşilor, se recomandă diluarea uleiurilor esenţiale în ulei purtător înainte de folosire.
 • Aplicarea unui ulei purtător ÎNAINTE de a aplica uleiul esenţial, încetineşte (dar nu inhibă) absorbţia uleiului esenţial în piele.
 • Aplicarea unui ulei purtător DUPĂ aplicarea uleiului esenţial, accelerează absorbţia acestuia, în ambele cazuri, uleiul purtător previne evaporarea rapidă a uleiurilor esenţiale.
 • Printre metodele de aplicare topică se enumeră masajul, compresele calde, băile cu sare, masarea punctelor de reflex de pe tălpi, aplicarea pe coloană.
 • Când aplicăm uleiuri esenţiale doTERRA topic, evităm zonele sensibile: ochi, urechi, nas.

Stratificarea

 • Este procesul prin care aplicăm mai mult de un ulei esenţial pe porţiunea cu problemă pentru a intensifica efectul şi a grăbi timpul de refacere. După aplicarea primului ulei esenţial aşteptăm cel puţin 30 de secunde înainte de a-l aplica pe cel de-al doilea.
 • Frecvenţa aplicării uleiurilor esenţiale în condiţii acute, aplică uleiurile esenţiale la fiecare 15-20 minute până când simptomele se reduc, apoi aplică din nou peste 2-6 ore, în funcţie de nevoie.
 • Pentru îmbunătăţirea condiţiilor cronice, aplică sistematic, de 2-3 ori pe zi.

Sistemul de Aromaterapie Emoţională doTERRA

Cu toţii ştim că există o legătură puternică între sănătatea emoţională şi cea fizică. Corpul nostru eliberează diferite substanţe chimice ca răspuns la unele trăiri emotive. Spre exemplu, corpul eliberează serotonină, oxitocină sau dopamină, ca răspuns la trăirile fericite şi emoţii pozitive.

Stresul emoţional poate avea efect, acut sau cronic asupra corpului. O serie de neplăceri ca probleme digestive, migrene, insomnie, probleme cardiace, pot fi rezultatele unor trăiri ca anxietatea sau depresia.

Partea fascinantă, atunci cand vorbim despre uleiuri esentiale doTERRA, este modul în care acestea afectează creierul uman. Acesta este protejat de o membrană (membrană hemato-encefalică) care împiedică pătrunderea în creier a substanţelor toxice, nocive, dar şi a unor medicamente sintetice. 98% dintre medicamentele sintetice nu pot traversa această membrană, pe când unii constituenţi ai uleiurilor esenţiale, cum ar fi Frankincense şi Sandalwood, au capacitatea de a interacţiona cu receptorii pentru glicină, dopamină şi serotonină, având efecte terapeutice.

Chiar dacă unele uleiuri nu traversează bariera hemato-encefalitică, ele au capacitatea de a afecta creierul indirect, prin efectele bulbului olfactiv. Mirosurile şi emoţiile sunt procesate în structuri similare în creier, localizate în sistemul limbic (care procesează emoţiile, amintirile şi mirosurile).

 

 

Te-ar putea interesa și următoarele:

Dacă dorești să aprofundezi informațiile legate de Uleiurile Esențiale Pure cu Grad Terapeutic Certificat doTERRA vizionează înregistrarea webinar-ului ”Introducere în lumea Uleiurilor Esențiale doTERRA”, pe care-l găsești mai jos.

Webinar – Introducere în lumea uleiurilor esențiale doTERRA

Cont doTerra

Cum achiziționezi Uleiurile Esențiale doTERRA

Vrei să achiziționezi uleiurile esențiale sau produsele doTERRA?

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor de la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Sunt două modalități în care poți să îți creezi un cont doTERRA (în ambele cazuri ai acces la prețurile de membru (client) doTERRA – cu 25-55% mai mici față de prețul de retail):

 • 1. Achiți o taxa de 23.75 € și adaugi în coș produsele pe care le dorești (pe lângă produsele dorite primești un pachet de înrolare, care conține un catalog de produse și îți oferă statutul de membru (client) doTERRA etc.).
 • 2. Adaugi în coș un “Enrollment kit” (Pachet de Înregistrare / Înrolare) (un pachet de produse predefinit de doTERRA), caz in care taxa de înregistrare (de 23.75 €) este anulată. În plus, pachetele de înregistrare au discount-uri față de prețul de membru, de aceea vă și recomandăm această variantă.

Creându-ți un cont de membru (client) doTERRA ai o mulțime de avantaje.

Vrei  să te contactăm pentru a-ți oferi o GRATUIT o consultație de sănătate (wellness consult), mai multe informații, detalii despre Uleiurile Esențiale și produsele doTERRA sau despre Afacerea doTERRA? Dacă răspunsul e DA, completează formularul de mai jos.

Completează formularul de mai jos și te vom contacta, cât de curând posibil, pentru a-ți oferi consultanță, toate informațiile și ghidarea de care ai nevoie.

Te asigurăm că avem atât disponibilitatea cât și competența necesară pentru a te ghida corect în această lume minunată a uleiurilor esențiale și a celorlalte produse doTERRA.

Simona Dărăbant & Dan Oros – Aromaterapeuți & Fitoterapeuți certificați, doTERRA Diamond Wellness Advocate

Bifează doar casuțele cu ceea ce te interesează.
logo