TREZIREA CELUI DE-AL TREILEA OCHI, AJNA CHAKRA

Retreat

TREZIREA CELUI DE-AL TREILEA OCHI, AJNA CHAKRA

Retragere Spirituala – TREZIREA CELUI DE-AL TREILEA OCHI, AJNA CHAKRA

“Cel care se concentrează intens şi meditează profund asupra acestei chakra [Ajna Chakra], distruge gradat toate efectele negative ale acţiunilor anterioare din această viaţă şi din celelalte. Adeptul devine un mare yoghin şi ajunge un eliberat în viaţă (jivanmukta). El obţine cele 8 mari puteri paranormale şi cele 32 de puteri minore.” – Swami Shivananda

Vrem să precizăm, din start, că nu putem promite nimănui că într-un weekend își va putea trezi cel de-al treilea ochi, Ajna Chakra. Doar cei lipsiți de onestitate și cei care nu se pricep la spiritualitate pot promite așa ceva. În acest eveniment noi vă oferim instrumente eficiente – informații și tehnici extrem de eficiente de trezire a celui de-al treilea ochi, Ajna Chakra, însă trezirea acestei chakre va surveni doar dacă, după eveniment, veți practica acasă, cu consecvență, aceste tehnici. Chiar dacă există tot felul de fantezii pe această temă, putem să vă spunem, bazându-ne pe o experiență practică de peste 20 de ani, că NIMENI NU ÎȚI POATE TREZI CEL DE-AL TREILEA OCHI, AJNA CHAKRA – DOAR TU POȚI S-O FACI, PRINTR-O PRACTICĂ CONSECVENTĂ (a unor tehnici eficiente). NOI ÎȚI OFERIM INFORMAȚIA ȘI TEHNICILE DE CARE AI NEVOIE.

Instructorii yoga care susțin acest eveniment (Dan Oros și Simona Dărăbant), au o experiență practică de peste 26 de ani. Ei au selectat pentru acest eveniment cele mai eficiente tehnici de trezirea a celui de-a treilea ochi cu care au venit în contact în practica yoga.

Acest eveniment este o retragere spirituală de trei zile, în liniștea muntelui și a pădurii, un prilej de relaxare, regenerare și regăsire de sine. Se realizează, în cea mai mare parte a timpului, diferite tehnici de dinamizare a celui de-al treilea ochi, Ajna Chakra. Trezirea lui Ajna Chakra genereaza o multime de rezultate benefice, trezirea discernământului spiritual jucând un rol esențial pe calea spirituală.

Se învață tehnici yoghine (dar și din alte tradiții spirituale – taoism, zen etc.) – meditația (cu muzică, în tăcere, contemplativă, laya yoga etc.), asana (posturi corporale), tehnici de respirație (PRANAYAMA), tehnici de concentrare (pe yantra), tehnici de relaxare, tehnici de vizualizare, meditație ghidată,  tehnici de introspecție etc.

În rândurile acelor extrem de rare persoane cu Ajna Chakra activat preponderent în mod armonios, se află marile genii exemplare ale planetei, eminenţii scriitori, poeţii inspiraţi, savanţii celebri, iluştrii filozofi, iubitorii plini de abnegaţie ai omenirii, sfinţii şi supraoamenii. Activarea armonioasă a lui Ajna Chakra conferă fiinţei umane trezirea conştiinţei mentale superioare, calm mental, putere de concentrare, inteligenţă, putere de sinteză mentală, capacitate de memorare excepţională.

Trezirea gradată şi deschiderea viziunii lăuntrice sublime la acest nivel înseamnă, de fapt, accesul fiinţei la anumite moduri superioare de conştiinţă pe care le avem fiecare în stare potenţială latentă, dar pe care în prezent, datorită ignoranţei noastre, nici măcar nu ni le putem imagina. Accesul sistematic la aceste planuri superioare ultime de conştiinţă înseamnă evadarea din limitele realităţii noastre efemere şi dureroase ale existenţei de zi cu zi. În plus, aceasta înseamnă evadarea din conceptele limitate ale conştiinţei focalizate preponderent material către trăiri şi fenomene extatice în care realizăm că devenim solidari cu infinitul. Toate acestea înseamnă, de asemenea, depăşirea limitărilor timpului, spaţiului şi cauzalităţii aparent inexorabile.

În concepţia yoghină tradiţională, rolul lui Ajna Chakra în calitatea sa de ochi lăuntric spiritual se manifestă preponderent în integrarea armonioasă a fiinţei în univers. Ajna Chakra este un focar de emisie şi recepţie al energiilor gând, al ideilor, al structurării mentale prin intermediul căruia putem concepe şi înţelege în mod coerent universul subtil mental exterior fiinţei noastre, energiile sale specifice, ajutându-ne astfel să guvernăm „universul nostru lăuntric”. Aşa cum ochii fizici ne ajută să stabilim anumite raporturi cu lucrurile şi fenomenele exterioare, în mod analogic Ajna Chakra ne facilitează şi ne ordonează raporturile cu lucrurile, entităţile şi fenomenele specifice sferelor de manifestare subtilă astrală şi mentală.

Ajna Chakra (al treilea ochi) reprezintă ochiul viziunii interioare, divine ce trezește discernământul spiritual.

Cel care își trezește Ajna Chakra experimentează în ființă Revelarea Sinelui Suprem Nemuritor Atman (Spiritul).

În cadrul acestei retrageri spirituale, vei primi O INIȚIERE SPECIALĂ în cea mai eficientă tehnică de purificare și disciplinare a minții (și cea mai studiată din punct de vedere științific), o tehnică care trezește, într-un mod armonios și profund, Ajna Chakra precum și energia Kundalini – LAYA YOGA.

Tehnica de LAYA YOGA este una din cele mai naturale şi mai simple metode de a focaliza, armoniza şi dinamiza mentalul individual. Abordarea acestei tehnici nu necesită nici un fel de pregătire anterioară, poate fi practicată de orice persoană şi utilizată separat de celelalte forme de YOGA. Ea nu depinde de puterea de concentrare, nivelul intelectual sau starea emoţională a practicantului.

Acest procedeu permite practicantului perseverent, fuziunea intimă (LAYA) şi perfectă identificare cu energiile subtile macrocosmice. Aceste energii, odată captate în aură, vor avea o influenţă benefică asupra corpului fizic, psihicului şi mentalului celui care practică tehnica de LAYA YOGA, amplificându-i totodată posibilităţile individuale şi pemiţându-i (în fazele avansate) chiar atingerea unor puteri paranormale: telepatie, clarviziune, voinţă atotputernică, etc.

Pentru a fi posibila fuziunea cu aceste energii subtile macrocosmice, din afara noastră, trebuie emisă mental o MANTRA (expresie onomatopeică a unor energii cosmice).

În cadrul acestui eveniment vei primi inițierea (printr-o inducție specială) într-o MANTRĂ DE TREZIRE A CELUI DE-AL TREILEA OCHI, AJNA CHAKRA. Este o mantră specială, cea mai importantă mantră din tradiția vedică.

La următorul link poți citi un articol detaliat despre Cel de-al treilea ochi – Ajna Chakra. – link

Efectele predominante ce se resimt în urma praticii tehnicilor YOGA

asana (tehnicile corporale), tehnici de repirație, relaxarea yoghină completă, meditația, concentrarea pe yantra etc. ce vor fi realizate în cadrul evenimentului, sunt:

 • echilibru
 • încredere în sine
 • energie crescută
 • rezistenţă la oboseală şi stress
 • o senzaţie relaxantă de bunăstare calmă
 • regenerare rapidă
 • o mai bună odihnă graţie deconectării complete
 • creativitate şi concentrare
 • acumulare de energie
 • rearmonizare fizică şi psihică

PRINCIPALELE LUCRURI CARE VOR FI PREZENTATE ȘI PRACTICATE ÎN CADRUL EVENIMENTULUI

 • LAYA YOGA – inițiere specială în mantra de deschidere a celui de-al treilea ochi, Ajna Chakra
 • Meditație utilizând un suport muzical adecvat, special ales pentru a trezi o anumită stare de constiință
 • Meditația în tăcere
 • Trataka – Concentrarea pe yantra (yantra de trezire a lui Ajna Chakra) – tehnică de focalizare a minții
 • Tehnici de vizualizare creatoare
 • Meditații ghidate
 • Tehnici de respirație – pranayama
 • Tehnici de relaxare
 • Prezentare și practica unor posturi corporale yoghine – asana
 • Tehnici de dinamizare a lui Ajna Chakra (cel de-al treilea ochi)
 • Vizionarea unor filme, divin inspirate
 • și multe altele

CE PRIMEȘTI ÎN CADRUL RETRAGERII SPIRITUALE

 • 3 zile de practica a diferitelor tehnici spirituale
 • Primești un SUPORT DE CURS TIPĂRIT cu prezentarea detaliata a tuturor tehnicilor si informatiilor prezentate,
 • Suport de curs (pdf) cu slide-urile utilizate
 • Primești toate materialele utilizate în cadrul bootcamp-ului (filme, muzică, slide-uri etc.)
 • Acces gratuit la resursele spandaproject.ro și la unele evenimente live sau online
 • Timp de 7 săptămâni, după Bootcamp, vei primi exerciții săptămânale și astfel vei putea fixa informația primită și vei putea să experimentezi/realizezi tehnicile învățate în cadrul bootcamp-ului și să te convingi că ele chiar funcționează cu eficiență… dacă le utilizezi.
 • și multe altele

Te așteptăm cu drag !

Echipa Spanda Project

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

logo