Afacerea doTERRA – Elemente de bază

Afacerea doTerra

ELEMENTE DE BAZĂ

Afacerea doTERRA se construieste în conformitate cu un concept de business din ce în ce mai cunoscut și înțeles și care reprezintă, pentru orice persoană, o imensă șansă, una dintre extrem de puținele șanse, de a atinge Independența Financiară.

Modelul vechi/tradițional de a dezvolta afaceri este acela în care tu urmărești să investești un capital consistent (de ordinul zecilor sau sutelor de mii de euro) în construirea afacerii proprii, de obicei fără a avea un know-how (sistem) corespunzător. Riscul în cazul dezvoltării de afaceri într-un sistem tradițional este enorm. Statisticile de la Camera de Comerț ne arată că rata de reușită (pe termen mediu și lung) în cazul unor asemenea afaceri este de sub 5%. Din păcate micile afaceri nu au nici o șansă să concureze cu giganticele companii multinaționale de pe piață, companii ce dispun de fonduri imense de marketing și investiții.

Modelul de business pe care se dezvoltă afacerea doTERRA este asemănător cu o franciză. Fiecare consultant, împreună cu echipa lui și consumatorii pe care-i consiliează, constituie o afacere independentă (o microfranciză), care colaborează cu doTERRA. Ca parteneri doTERRA noi beneficiem de imaginea și sprijinul direct al doTERRA.

Compania doTERRA

Partenerul nostru în această afacere este o companie din USA – doTERRA, o companie extrem de solidă, modernă, adaptată la secolul 21, prezenta de 13 ani pe piață (din 2008) și care a reușit să își crească rulajul anual la peste 1 miliard USD în doar 7 ani și apoi, în 3 ani, să dubleze rulajul (2 miliarde USD) ! Acum, doTERRA se apropie de un rulaj de 3 miliarde USD. Toate companiile importante din industria network marketing (Amway, Nu Skin, Herbalife, Forever Living, Young Living etc.) au avut nevoie de peste 20 ani pentru a ajunge la un rulaj anual de peste 1 miliard USD.

doTERRA este cea mai mare companie producătoare de Uleiuri Esențiale Pure cu Grad Terapeutic Certificat de pe glob (are 23% din piața globală). Pe lângă uleiuri esențiale doTERRA produce și suplimente nutritive și cosmetice, produse de îngrijire personală, produse de curățare. Produsele doTERRA au un raport preț/calitate imbatabil, iar interesul oamenilor pentru aceste produse este inimaginabil de mare.

Deși doTERRA a intrat oficial pe piața din Romania doar în 2017, Romania este cea mai mare piata doTERRA din Europa ! Evoluția rulajelor anuale evidențiază interesul extraordinar pentru uleiurile esențiale doTERRA în România: 2017 – 5 milioane euro, 2018 – 18 milioane euro, 2019 – 32 milioane euro, 2020 – 45 milioane euro, 2021 – 85 milioane euro (estimare).

Utilizarea uleiurilor esentiale reprezinta unul dintre cele mai dinamice trend-uri la nivel global. Oamenii incep sa inlocuiască medicamentele sintetice cu uleiurile esențiale pure cu grad terapeutic (utilizate intern, topic sau aromaterapie), pentru ca sunt naturale, sunt mai eficiente, fara efecte secundare si la indemana oricui.

Rulajele doTERRA în România (comparativ cu principalele companii network marketing de pe piață)

MLM in Romania - doTERRA

Distribuția rulajelor pe piața de Aromaterapie & Uleiuri Esențiale la nivel Global

doTERRA in lume

Distribuția rulajelor pe piața de Aromaterapie & Uleiuri Esențiale în Europa

doTERRA in Europa

Afacerea doTERRA generează VENIT PASIV / REZIDUAL RECURENT

Ce întelegem noi prin venit pasiv? Un venit pentru care am muncit o vreme și apoi “îl culegem” fără a mai fi nevoie să depunem activ foarte multă muncă. Exemple de venituri pasive: un drept de autor, chiria de pe niște apartamente date în chirie, dobânda de pe un depozit bancar etc.

Venitul pasiv are o caracteristică extraordinară: ne oferă simultam și bani și timp. Dacă avem și bani și timp (și suntem sănătoși) și dacă veniturile sunt mai mari decât cheltuielile, înseamnă că suntem INDEPENDENȚI DIN PUNCT DE VEDERE FINANCIAR (dă click “aici” pentru a viziona un scurt filmuleț, despre modul în care se construiește venitul pasiv).

Cum demarezi propria ta afacere în parteneriat cu mine și cu doTERRA ?

La modul cel mai simplu, a dezvolta afacerea doTERRA constă în a împărtăși experiența directă cu produsele. De aceea, primul lucru pe care ți-l recomand să îl realizezi este să îți comanzi un pachet de produse (și să te înregistrezi în sistem – îți recomand Home Essentials Kit) și să testezi produsele, pentru a avea o experiență directă în utilizarea lor. Nu vei fi credibil promovând ceva ce tu nu ai testat. Dacă ești încântat de experiență, probabil că vei deveni un utilizator fidel al produselor. În această etapă poți opta să rămâi doar un consumator al produselor (Wholesale Costumer) și/sau să devii un constructor de afacere (Wellness Advocate). În cazul în care devii un constructor de afacere, următorul pas este să începi să recomanzi aceste produse și altor persoane (prieteni, cunoștințe, conexiuni de pe rețele sociale etc) și astfel să începi să-ți construiești propria ta afacere (microfranciză).

Tu cauți consumatori și parteneri. Unele dintre persoanele pe care le vei contacta nu vor dori nimic, dar altele vor dori să devină consumatori ai produselor și/sau constructori de afacere. Partenerii tăi de afacere vor realiza exact același lucru pe care îl realizezi și tu: vor căuta consumatori și parteneri de afacere. În acest mod, prin duplicare/multiplicare, se va crea o rețea de consum a produselor.

Planul de compensare doTERRA stabilește modul în care ești recompensat pentru rezultatele muncii tale. Acest plan de compensare este unul generos și adaptat (și) pentru o abordare part-time. Spre deosebire de alte planuri de compensare (în special cele de tip breakaway), Planul de Compensare doTERRA este unul ”pacifist”, care nu pune presiune pe tine. Niciodata nu poti pierde vreun partener, rulajele tuturor partenerilor contează tot timpul pentru tine, iar nivelurile de carieră se obțin direct, fără a trebui să se realizeze etape de calificare etc. (vezi AICI o versiune simplificata a planului de compensare)

Tu beneficiezi de mai multe tipuri de comisioane si bonusuri directe, dar cel mai valoros lucru pe care poți să-l obții (din punct de vedere financiar) este VENITUL PASIV / VENITUL REZIDUAL (Bonusul Unilevel) generat de rulajul rețelei.

Compania doTERRA plătește venitul pasiv pe 7 adâncimi: 2% (adâncimea 1), 3%, 5%, 5%, 6%, 6%, 7% (adâncimea 7).

 

multiplicare cu 3

 

În imaginea de mai jos ai o simulare a unei multiplicări cu 3 (tu găsești 3 persoane, care la rândul lor găsesc câte 3 persoane ș.a.m.d, ca în schema de mai sus), în care s-a luat în calcul un rulaj mediu de 100 PV (rulajul minim necesar pentru a putea lua comisioane sau pentru a realiza niveluri de carieră în doTERRA – singura condiție impusă de planul de compensare / 1 PV ~ 1 € ). PV = personal volume, OV = Organization Volume

În tabelul de mai jos apare valoarea lunară a bonusului Unilevel (Venit pasiv / rezidual) oținut pe fiecare dintre cele 7 adâncimi, și în final totalul (însumarea câștigurilor pe toate cele 7 niveluri disponibile) – 21,714 €.

Bonusul Unilevel (venitul pasiv / rezidual)

 

Mai jos ai un tabel cu veniturile medii în doTERRA, la diferite niveluri de carieră. În România, în 4 ani, mai multe mii de persoane au atins niveluri din acest tabel, mai multe zeci de persoane au atins nivelurile de Diamond, Blue Diamond și Presidential Diamond.

 

Cheia succesului în afacerea doTERRA este MULTIPLICAREA. Nu urmărim să creăm o unică afacere care rulează zeci sau sute de mii de euro ci să creăm cât mai multe afaceri mici care se multiplică.  Câte puţin din multe locuri se adună mult.

Dezvoltarea afacerii se realizează pe două direcții principale:

● Dezvoltarea rețelei de afaceri independente, prin găsirea de parteneri, care vor să construiască afacerea

● Găsirea de consumatori care în marea lor majoritate vor deveni consumatori fideli autonomi (Rata de retenție a comsumatorilor la doTERRA este de peste 65%, cea mai mare din industria network marketing. Media în industrie este de 10%.)

În procesul de promovare a produselor vom găsi parteneri și consumatori.

Dacă o persoană dorește să devină constructor de afacere (consultant – ”Wellness Advocate”), atunci o voi înregistra în sistem (va primi un ID care se leagă de ID-ul meu) și o să-l învăț tot ceea ce este necesar pentru a putea construi cu succes afacerea doTERRA.

Dacă o persoană dorește să devină consumator (”Wholesale Customer”) o voi înregistra în sistem (va primi un ID care se leagă de ID-ul meu) ca și client preferențial (va beneficia de reduceri de până la 55% față de prețul de depozit al produselor), o învăț să își comande singură produsele pe site-ul companiei, compania îi va trimite (consumatorului) produsele direct acasă, cu curier rapid, iar mie, compania, îmi va trimite comisioanele în cont. În lunile următoare, aceste persoane știu să-și comande singure produsele, și de fiecare dată când ele comandă produse, eu primesc comisioane în cont. Genial ! Este exact ca și în cazul telefoniei mobile: ne facem un abonament și apoi, lună de lună, noi vom plăti minutele utilizate (consumabilele). Din pacate, la telefonia mobilă, poți fi doar un consumator, nu poți beneficia de rulajele rețelei. Eu îți propun să participi la construcția unei rețele din care să câștigi și tu bani.

Fiecare mică afacere (consultant) își va crea un grup de consumatori fideli autonomi și va găsi parteneri (consultanți), care la rândul lor vor realiza același lucru: vor găsi consumatori și parteneri. În timp, cu ajutorul multiplicării, vei ajunge să construiești o rețea de consum consistentă, iar câteva procente din rulajul acestei retele se vor întoarce spre tine sub forma diferitelor comisioane și bonusuri. Nu mai punem la socoteală faptul că, în procesul de construcție a rețelei de consum, ai ajutat sute de oameni să-și rezolve diferite probleme de sănătate, să aibă o viață mai frumoasă, mai aromată…

Atunci când rețeaua ajunge la maturitate, ea va deveni o rețea de consumatori fideli autonomi care, lună de lună, își comandă singuri produsele pe care și le doresc (și le adoră), o rețea care nu mai depinde (decât într-o foarte mică măsură) în mod direct de noi și de munca noastră. Rămâne responsabilitatea de a consilia grupul nostru de consumatori fideli, dar asta înseamnă doar câteva ore pe săptămână.

Fiecare persoană își stabilește venitul pasiv care o mulțumește și va putea apoi calcula de ce rulaj de rețea are nevoie.

O precizare importantă este faptul că în primele luni de dezvoltare a afacerii tale vei fi ajutat, în mod direct, de către mineAm un interes direct în succesul tău, pentru că o parte din succesul tău se va întoarce spre mine, sub forma venitului pasiv. Vei fi învăţat teoretic şi mai ales practic cum să construiești într-un mod profesionist şi eficient afacerea.

Dacă ești serios în demersul tău, voi veni personal în orasul tău și voi susține (pentru tine) evenimente  doTERRA, la care să inviți potențiali consumatori și/sau constructori de afacere și astfel să poți începe să-ți construiești propria afacere.

Care este cel mai prost scenariu posibil? Te înregistrezi (achiziționând un pachet de produse), utilizezi produsele și apoi, din diverse motive, decizi că nu vrei să construiești afacerea; ai investit în starea ta de bine și în sănătatea ta.

Dacă te interesează Afacerea doTERRA (sau produsele), completează formularul de mai jos.
Poți să ne contactezi pe email sau telefonic:Email – atma_ananda@spandaproject.roTelefon – 0740 175 185 – Simona

Link-uri utile:

CREEAZĂ-ȚI UN CONT PENTRU A DEVENI CONSULTANT / CONSUMATOR doTERRA și pentru a beneficia de discount-uri de 25-55% la achiționarea produselor și pentru a demara propria ta afacere în parteneriat cu noi și doTERRA !

Webinar

Introducere în lumea uleiurilor esențiale doTERRA - Simona Dărăbant & Dan Oros

Vizionând video-ul de mai jos, poți afla povestea impresionantă din spatele lansării Companiei doTERRA.

logo