Retreat – DESCHIDEREA LUI BRAHMARANDHRA

Retreat

DESCHIDEREA LUI BRAHMARANDHRA

Brahmarandhra este o chakra subordonata chakra-ei coronare – Sahasrara (”lotusul cu o mie de petale” –  a 7-a chakra) si are proiectia, in plan subtil, situata cu 3 degete deasupra crestetului capului. Ea reprezinta deschiderea superioara a canalului energetic median, neutru – Sushumna nadi (care strabate coloana vertebrala, de la baza coloanei – intre anus si sex (Muladhara chakra), pana la nivelul lui Brahmarandhra). Brahmarandhra reprezinta iesirea catre transcendenta divina (sau, asa cum a numit-o Iisus, “Imparatia Cerurilor”).

Zona de proiectie fizica a lui Brahmarandhra este la nivelul fontanelei anterioare. Pentru copii, pana la 18 luni, Brahmarandhra este deschisa, apoi treptat ea se inchide. Pentru fiinta umana obisnuita Brahmarandhra este inchisa.

Deschiderea lui Brahmarandhra (calea vidului median – Sushumna nadi) echivaleaza cu:

 • experimentarea starii transcendente,
 • trairea starii de eliberare spirituala (moksha), sau
 • constientizarea identitatii cu Sursa (Dumnezeu).

Atunci cand aceasta deschidere este experimentata avem senzatia ca „s-au deschis cerurile”, ca suntem infiniti, ca suntem identificati cu intreg universul, dar si dincolo de el, ca suntem total liberi, ca suntem completi etc.

Deschiderea lui Brahmarandhra este corelata direct cu trezirea si ascensiunea energiei Kundalini de-a lungul canalului median (neutru) Sushumna nadi.

Fiecare fiinta poate sa experimenteze spontan deschiderea lui Brahmarandhra, insa dupa trairea acestei experiente ea se inchide din nou. Pentru a stabiliza / fixa aceasta deschidere, este important sa energizam aceasta chakra, sa experimentam sistematic aceasta deschidere.

Atunci cand Brahmarandhra este permanent deschisa noi putem oricand, la vointa, sa ne identificam cu Constiinta Unica – Dumnezeu.

In cadrul acestui eveniment, pe langa faptul ca se vor practica tehnici care energizeaza Brahmarandhra si Sahasrara (chakra coronara – „lotusul cu o mie de petale”), se vor realiza mai multe meditatii speciale de inductie a deschiderii lui Brahmarandhra.

In cadrul acestui eveniment vei primi initierea (printr-o inductie speciala) intr-o mantra de deschidere a lui Brahmarandhra, din traditia tibetana.

De asemenea vei primi initierea in tehnica – Laya Yoga, cea mai eficienta metoda de operare cu mantra-ele.

Cel mai eficient mod de a energiza / deschide Brahmarandhra este sa practicam laya yoga cu mantra (de deschidere a) lui Brahmarandhra.

Se vor practica:

 • asana – posturi corporale
 • tehnici de respiratie – pranayama,
 • tehnici de iluminare (deschidere a lui Brahmarandhra) din tratatul shivait Vijnana Bhairava Tantra.
 • meditatii speciale de inductie a deschiderii lui Brahmarandhra
 • laya yoga – cu mantra de deschidere a lui Brahmarandhra, din traditia tibetana
 • tehnica binecuvantarii
 • tehnici de vizualizare creatoare – bhavana
 • si multe altele.

In cadrul acestei retrageri spirituale, vei primi O INIȚIERE SPECIALĂ în cea mai eficientă tehnică de purificare și disciplinare a minții (și cea mai studiată din punct de vedere științific), o tehnica ce induce rapid o stare supramentala – LAYA YOGA. – dă click pe acest text albastru pentru detalii despre tehnica Laya Yoga

Tehnica de LAYA YOGA este una din cele mai naturale şi mai simple metode de a focaliza, armoniza şi dinamiza mentalul individual. Abordarea acestei tehnici nu necesită nici un fel de pregătire anterioară, poate fi practicată de orice persoană şi utilizată separat de celelalte forme de YOGA.

Laya Yoga actioneaza direct asupra Corpului Supramental (Vijnanamaya Kosa) acesta fiind invelisul cel mai exterior a ceea ce numim Inima Spirituala. Altfel spus, Laya Yoga reprezinta o modalitate extrem de directa si rapida de trezire a Inimii Spirituale.

 

De ce este important sa ne deschidem Brahmarandhra?

Atunci cand noi experimentam deschiderea lui Brahmarandhra, experimentam STAREA DE REVELARE A SINELUI – REVELAREA INIMII SPIRITUALE. Spre deosebire de „centrarea in Inima”, care ne faciliteaza (in general) o experienta atat transcendenta cat si imanenta (bhava samadhi – suntem simultan identificati cu „esenta”, dar si prezenti in realitatea exterioara), deschiderea lui Brahmarandhra ne duce la o resorbtie completa in transcendenta divina (nirvikalpa samadhi sau nirbija samadhi).

Traditia yoghina ne spune ca in fiinta umana exista 72000 de nadi-uri (canale energetice). Fiecare nadi, pe langa faptul ca faciliteaza circulatia energiei in fiinta, reprezinta o antena, o poarta de intrare in anumite dimensiuni subtile astrale (lumi astrale). Atunci cand o fiinta isi paraseste corpul fizic prin ceea ce numim moarte, sufletul ei iese din corp prin unul dintre cele 72000 de nadi-uri si va fi proiectata intr-o anumita dimensiune astrala (lume astrala). Iesirea prin orice alta „poarta” inafara lui Brahmarandhra va duce, in mod obligatoriu, la o noua reincarnare.

Chiar daca nu am obtinut starea de eliberare spirituala in timpul vietii, daca ne-am deschis Brahmarandhra, si in momentul mortii, noi parasim corpul constienti, iesind prin Brahmarandhra, ne vom elibera complet de toate legaturile karmice, iesim definitiv din ciclul reincarnarilor, ATINGEM STAREA DE ELIBERARE SPIRITUALA (MOKSHA).

Insa, chiar si daca am parasit corpul fizic prin Brahmarandhra, daca dorim, putem sa ne reincarnam ca ghizi spirituali pentru a-i invata / ghida si pe altii cum sa ajunga la starea de eliberare spirituala (moksha).

In diferite traditii spirituale ale planetei (shivaism, buddhism etc.) se considera important ca actul mortii sa fie unul constient si complet controlat. Aceasta inseamna ca, atunci cand un maestru stie ca misiunea lui in planul fizic s-a incheiat, la vointa, el va iesi prin Brahmarandhra si isi va parasi definitiv corpul fizic.

 

Related image

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

logo