6 beneficii ale uleiului esențial de Fenicul doTERRA (Fennel)

6 beneficii ale uleiului esențial de Fenicul doTERRA (Fennel)

ulei esențial de Fenicul doTERRA (Fennel)

Dr. Axe | Ulei Esențial de Fenicul doTERRA (fennel) | Beneficii

4 din cele 6 beneficii ajută intestinul!

Probabil că sunteți familiarizat cu aroma de lemn dulce negru a feniculului și, deși nu tuturor îi place lemnul dulce, puteți obține totuși toate beneficiile feniculului folosind ulei esențial de fenicul doTERRA (fennel).

Uleiul esențial de fenicul doTERRA (fennel) este cel mai bine cunoscut ca un ingredient puternic pentru o bună sănătate digestivă. La fel ca planta sa rădăcină, are o aromă asemănătoare lemnului dulce și o aromă dezvoltată din zdrobirea semințelor plantei de fenicul doTERRA (fennel) și trecerea printr-un proces de distilare cu abur.

Chiar dacă nu sunteți un fan al gustului de lemn dulce, nu îl respingeți prea curând. Oferă suport digestiv fenomenal și vă poate ajuta să găsiți echilibru în dieta dumneavoastră.

Dacă acest lucru nu este suficient, poate că această listă de beneficii ale uleiului esențial de fenicul doTERRA (fennel) vă va entuziasma.

Feniculul este un antiseptic, poate ajuta la reducerea și eventual eliminarea spasmelor intestinale, ajută la prevenirea gazelor și a balonării, are efecte purificatoare și detoxifiante, este un expectorant, poate contribui la creșterea fluxului de lapte matern și este un laxativ natural și chiar un împrospătător pentru gură!

 

Beneficii | ulei esențial de fenicul doTERRA (fennel)

1. Ajută la pierderea în greutate

Fenicul are o lungă istorie de utilizare ca ajutor de slăbire. Se știe că semințele de fenicul (fennel) au fost consumate în timpul Postului Mare și postesc pentru a preveni foamea și a stimula mișcarea în sistemul digestiv. Uleiul esențial de semințe de fenicul (fennel) vă poate ajuta să pierdeți în greutate, deoarece vă poate stimula metabolismul, suprimându-vă pofta de mâncare.

Fenicul (fennel) are, de asemenea, capacitatea de a ajuta la minimizarea depozitelor de grăsime din sânge prin utilizarea surselor de energie stocate.

Consumul unei diete echilibrate este cea mai bună abordare pentru orice pierdere în greutate – prin urmare, vă recomand să adăugați cantități mici de fenicul (fennel doTERRA) în dieta dvs. împreună cu alte alimente și în ceaiuri.

2. Ulei de Fenicul doTERRA (Fennel) | Reduce și previne spasmele în intestin

Spasmele în intestin nu sunt o problemă de râs. Pot fi extrem de dureroși, provocând tuse, sughițuri, crampe în zona intestinală și convulsii. Uleiul esențial de fenicul doTERRA (fennel) poate avea un efect relaxant asupra corpului, inclusiv a mușchilor din regiunea intestinală.

Această relaxare a intestinului poate face cu adevărat diferența dacă suferiți un atac spasmodic, oferindu-vă o ușurare rapidă de spasmele musculare din intestin.

Conform unor cercetări recente efectuate de Departamentul de Pediatrie de la Academia Medicală de Educație Postdoctorală din Sankt Petersburg, s-a demonstrat că uleiul din semințe de fenicul doTERRA reduce spasmele intestinale și crește mișcarea celulelor din intestinul subțire al sugarilor, în special prin studii de sugarii care au colici.

Utilizarea emulsiei de ulei esențial de fennel doTERRA a eliminat colicile, conform criteriilor Wessel, la 65% dintre sugarii din grupul de tratament, ceea ce a fost semnificativ mai bun decât 23,7% dintre sugarii din grupul de control.

Constatările, publicate în Alternative Therapies in Health and Medicine, au remarcat că a existat o îmbunătățire dramatică a colicilor în grupul de tratament, concluzionând că emulsia cu ulei de fennel doTERRA ajută la scăderea intensității colicilor la sugari. 

3. Ajută la vindecarea rănilor

În Italia au fost efectuate studii privind diferite uleiuri esențiale și efectele acestora asupra infecțiilor bacteriene, în special asupra sânilor la animale.

Descoperirile au indicat că ulei de Fenicul doTERRA (Fennel) și uleiul de scorțișoară, de exemplu, au produs activitate antibacteriană și, ca atare, reprezintă reprezentarea posibilelor modalități de abordare a unor tulpini de bacterii.

Mai mult, uleiul de fenicul doTERRA are anumiți compuși care ajută la protejarea rănilor împotriva infectării.

Pe lângă evitarea infecției, poate accelera și vindecarea rănilor, deci dacă doriți să vindecați o tăietură, de exemplu, uleiul de fennel doTERRA este o bună opțiune naturală.

4. Ulei de Fenicul doTERRA (Fennel) | Conține antioxidanți și caracteristici antimicrobiene

Uleiul esențial de fenicul doTERRA este un compus bogat în antioxidanți care deține caracteristici antimicrobiene.

Un studiu publicat în Flavor and Fragrance Journal a examinat activitatea uleiului esențial din semințe originare din Pakistan. Analiza uleiului doTERRA de fennel a arătat că există aproximativ 23 de compuși cu cantități impresionante de conținut total fenolic și bioflavonoid.

Aceasta înseamnă că acest ulei de fenicul combate daunele provocate de radicalii liberi și asigură activitate antimicrobiană împotriva unor tulpini de bacterii și ciuperci patogene.

5. Ameliorează gazul și constipația

În timp ce o mulțime de legume pot provoca crampe abdominale, gaze și stomac umflat, mai ales atunci când sunt consumate crude, feniculul și uleiul esențial de fenicul doTERRA (fennel) pot face contrariul.

Uleiul de fenicul doTERRA (fennel) poate ajuta la curățarea intestinelor, la ameliorarea constipației și la eliminarea gazelor și a balonării, oferind o ușurare atât de necesară. În mod uimitor, poate chiar ajuta la eliminarea formării de gaze suplimentare.

Dacă aveți probleme cronice cu gazele, uleiul esențial de fenicul doTERRA poate să vă ajute. Puteți adăuga una sau două picături de fennel doTERRA în ceaiul preferat pentru a vedea dacă vă ajută.

6. Ulei de Fenicul doTERRA (Fennel) tratează problemele digestive

Există numeroase plante cunoscute pentru a ajuta la digestie și sindromul intestinului iritabil (IBS) cu caracteristici comune, cum ar fi amare, foarte aromate și destul de înțepătoare. Ghimbirul, menta, anasonul și mușețelul sunt câteva exemple, pe lângă fenicul.

Feniculul merge puțin mai adânc în această categorie, deoarece este un ulei volatil, ceea ce înseamnă că se evaporă rapid, trecând ușor sub formă de vapori și, prin urmare, oferind o ușurare mai devreme decât mai târziu. Acest proces face parte din ceea ce ajută la digestie și la simptomele IBS.

După cum s-a menționat mai sus, uleiul de fenicul doTERRA ajută la ameliorarea gazelor, balonării și constipatie, dar poate ajuta și la eliminarea diareei.

Mai exact, principalul ulei volatil de fenicul doTERRA este cunoscut sub numele de anetol. Anetola este destul de uimitoare, chiar servind ca posibil luptător împotriva cancerului.

Face acest lucru prin prevenirea activării unei „molecule care declanșează inflamația care modifică genele, asociată cu cancerul, cunoscută sub numele de NF-kappaB”.

Puteți freca pur și simplu două picături de ulei de fenicul doTERRA (fennel) combinate cu un ulei purtător pe burtă pentru o ușurare rapidă.

ulei de fenicul beneficii

Utilizarea uleiului de fennel doTERRA

Acum, că știți unele dintre cele mai mari beneficii ale uleiului de fennel doTERRA, iată câteva moduri în care îl puteți utiliza:

 • Frecați uleiul esențial de fenicul doTERRA pe stomac sau pe tălpi pentru a ușura digestia. Utilizarea unui ulei purtător ajută la prevenirea evaporării sale prea rapide.
 • Așezați o picătură de ulei esențial de fenicul doTERRA (fennel) pe periuța de dinți atunci când vă periați pentru a ajuta la combaterea poftei de dulce și pentru a oferi beneficii antimicrobiene gingiilor.
 • Adăugați una sau două picături într-un pahar de apă caldă sau ceai de mușețel pentru un stomac supărat.
 • Pentru relaxare, combinați o picătură de ulei esențial de fenicul doTERRA (fennel) cu una până la două picături de ulei de lavandă și un ulei purtător și frecați-vă pe gât, piept și puneți mâinile peste gură în timp ce respirați lent și profund.

Rețete de ulei de fenicul doTERRA (fennel)

Iată câteva moduri în care puteți folosi ulei de fenicul doTERRA (fennel) în rețete:

Dacă aveți stomac deranjat, diaree sau orice problemă digestivă, puteți încerca să adăugați una sau două picături de ulei de fenicul doTERRA la o ceașcă de ceai de mentă și să sorbiți încet. Poate ajuta la ameliorarea rapidă a problemelor digestive.

Puteți adăuga una sau două picături de ulei esențial de fenicul doTERRA în supă, pentru beneficii antioxidante și antimicrobiene, pe lângă un amestec încântător de arome.

Adăugați o picătură de ulei de fenel doTERRA și o picătură de portocală sălbatică la opt uncii de apă pentru o modalitate excelentă de a hidrata și, eventual, de a preveni foamea.

Istoria feniculului și fapte interesante

O plantă perenă, feniculul are flori galbene și se găsește în întreaga lume, deși este originară din Marea Mediterană.

Unii confundă feniculul cu anasonul din cauza aromelor similare pe care le produc. Semințele de fenicul uscate sunt utilizate în mod obișnuit în gătit, iar semințele coapte uscate și uleiul de fenicul doTERRA (fennel) sunt adesea folosite pentru a face medicamente.

Feniculul (Foeniculum vulgare) face parte din familia morcovului sau a pătrunjelului și este legat de chimen, mărar, chimion și anason.

Fenicul are o istorie consistentă, fiind folosit de vechii egipteni ca hrană și medicament și chiar a fost considerat un remediu pentru mușcătura de șarpe în China antică.

A fost folosit pentru a alunga spiritele rele, dar cel mai interesant fapt se referă la originea maratonului când Pheidippide purta o tulpină de fenicul în timpul alergării sale de 150 de mile către Sparta.

El se afla într-o misiune de a colecta soldați pentru bătălia de la Maraton cu Persia din 490 î.Hr. Interesant este că bătălia a fost „purtată pe un câmp de fenicul”.

Fenicul în starea sa inițială, uleiul de fenicul, semințele și extractele au multe utilizări, cum ar fi coacerea, înghețata, condimentele, salatele și ceaiurile. Cu toate acestea, este, de asemenea, adăugat în mod obișnuit la parfumuri, săpunuri, produse farmaceutice și cosmetice. Uleiul de fenicul se găsește în lichioruri precum sambuca, băuturile nealcoolice și pasta de dinți.

Precauții privind uleiul de fennel doTERRA

Sunt posibile reacții alergice la fenicul, dar rareori apar. Uleiul esențial de fenicul doTERRA (fennel) este, în general, recunoscut ca fiind sigur – cu toate acestea, femeile însărcinate și copiii mici ar trebui să-l utilizeze cu grijă, deoarece poate afecta nivelul de estrogen.

Gânduri finale asupra uleiului de fenicul doTERRA (fennel)

 • Uleiul esențial de fenicul doTERRA, distilat din planta de fenicul, s-a dovedit că vindecă rănile, reduce și previne spasmele intestinale, conține caracteristici antioxidante și antimicrobiene, ameliorează gazele și constipația, tratează problemele digestive și ajută la scăderea în greutate.
 • Vă puteți freca pe stomac sau pe tălpi pentru a vă ușura digestiv.
 • Așezați o picătură de fennel ulei esențial pe periuța de dinți atunci când vă periați pentru a ajuta la combaterea poftei de dulce și pentru a oferi beneficii antimicrobiene gingiilor.
 • Adăugați una sau două picături într-un pahar de apă caldă sau ceai de mușețel pentru un stomac supărat.
 • Pentru relaxare, combinați o picătură de ulei esențial de fenicul cu una până la două picături de ulei de lavandă și un ulei purtător și frecați-vă pe gât, piept și puneți mâinile peste gură în timp ce respirați lent și profund.

Rețetă pentru Relaxare și Digestie

Ingrediente:

 • ¼ cană de ulei de cocos
 • ¼ cană de ulei de migdale
 • 1/4 cană unt de shea
 • 10 picături de ulei esențial de fenicul doTERRA (fennel)
 • 20 picături ulei esențial de lavandă

Directii:

 • Folosind un cazan dublu sau un vas sigur pentru căldură, așezat într-o tigaie cu apă, încălziți uleiul de cocos, uleiul de migdale și untul de shea până când sunt bine amestecate.
 • Se ia de pe foc și se adaugă uleiul esențial de fenicul doTERRA (fennel) și lavandă. Bateți până se îngroașă.
 • A se păstra într-un borcan de sticlă cu un capac etanș.
 • Aplicați pe abdomen, partea de jos a picioarelor sau zona gâtului pentru o relaxare sau pentru a ajuta la digestie.

Citește și următorul articol – Uleiul esențial de fenicul doTERRA (fennel)

Vizionează și urmatorul video – doTERRA DigestZen (ZenGest) – amestec de uleiuri esentiale pentru digestie

 

Te-ar putea interesa și următoarele:

fennel doterra

Cont doTerra

Cum achiziționezi Uleiurile Esențiale doTERRA

Vrei să achiziționezi uleiurile esențiale sau produsele doTERRA?

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor de la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Sunt două modalități în care poți să îți creezi un cont doTERRA (în ambele cazuri ai acces la prețurile de membru (client) doTERRA – cu 25-55% mai mici față de prețul de retail):

 • 1. Achiți o taxa de 23.75 € și adaugi în coș produsele pe care le dorești (pe lângă produsele dorite primești un pachet de înrolare, care conține un catalog de produse și îți oferă statutul de membru (client) doTERRA etc.).
 • 2. Adaugi în coș un “Enrollment kit” (Pachet de Înregistrare / Înrolare) (un pachet de produse predefinit de doTERRA), caz in care taxa de înregistrare (de 23.75 €) este anulată. În plus, pachetele de înregistrare au discount-uri față de prețul de membru, de aceea vă și recomandăm această variantă.

Creându-ți un cont de membru (client) doTERRA ai o mulțime de avantaje.

logo