Dr. Axe | Uleiul esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA | 18 Utilizări și Beneficii

Dr. Axe | Uleiul esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA | 18 Utilizări și Beneficii

ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA

Ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA  | Pe lângă faptul că este un condiment delicios de citrice în bucătăria din sud-estul Asiei, cei mai mulți dintre noi nu ar ghici niciodată că această iarbă delicioasă deține atât de multă putere de vindecare în interiorul tulpinilor sale fibroase!

În mod surprinzător, uleiul esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA este folosit ca aromoterapie pentru a calma durerile musculare, în exterior pentru a ucide bacteriile, pentru a îndepărta insectele și pentru a reduce durerile corporale și în interior pentru a vă ajuta sistemul digestiv. Poate fi folosit și pentru aromatizarea ceaiului și a supelor și adaugă un parfum natural plăcut cosmeticelor, săpunurilor și deodorantelor de casă.

Compușii care compun uleiul esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA sunt cunoscuți ca având proprietăți antifungice, insecticide, antiseptice și antiinflamatorii. Lemongrass poate preveni creșterea unor bacterii și drojdie și conține proprietăți antioxidante. Conține și substanțe care sunt folosite pentru a atenua durerile musculare, pentru a reduce febra, plus pentru a stimula uterul și fluxul menstrual.

 

Ce este uleiul esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA?

Înainte să vorbim mai mult despre ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA, ce este iarba de lămâie? Lemongrass este o plantă care aparține familiei de iarbă Poaceae. Lemongrass este cunoscută și de Cymbopogon; este un gen de aproximativ 55 de specii de ierburi.

Lemongrass crește în pâlcuri dense care pot crește până la 2 metri în înălțime și 1 metru în lățime. Este originar din regiunile calde și tropicale, cum ar fi India, Asia de Sud-Est și Oceania. Este folosită ca plantă medicinală în India și este comună în bucătăria asiatică. În țările africane și din America de Sud, este folosit în mod popular pentru prepararea ceaiului.

Uleiul de lemongrass provine din frunzele sau ierburile plantei lemongrass, cel mai adesea plantele Cymbopogon flexuosus sau Cymbopogon citratus. Uleiul are un miros ușor și proaspăt de lămâie, cu nuanțe de pământ. Este stimulant, relaxant, calmant si echilibrant. Compoziția chimică a uleiului esențial de lemongrass variază în funcție de originea geografică; compușii includ în mod obișnuit terpene de hidrocarburi, alcooli, cetone, esteri și în principal aldehide. Esențialul constă în principal din citral la aproximativ 70 până la 80 la sută.

Uleiul esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA este o sursă de vitamine esențiale precum vitamina A, B1, B2, B3, B5, B6, acid folic și vitamina C. De asemenea, oferă minerale esențiale precum magneziu, fosfor, mangan, cupru, potasiu, calciu, zinc și fier.

 

18 Beneficii și utilizări ale uleiului esențial de lemongrass

Pentru ce se folosește uleiul esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA? Există atât de multe utilizări și beneficii potențiale ale uleiului esențial de lemongrass, așa că haideți să aruncăm acum o privire! Unele dintre cele mai comune beneficii ale uleiului esențial de lemongrass includ:

 

1. Reduce inflamația

Cercetările in vitro au arătat că uleiul de lemongrass are abilități antiinflamatorii puternice atunci când este utilizat atât intern, cât și extern. Acest lucru este uriaș atunci când considerați că inflamația este la baza majorității bolilor.

 

2. Relaxant muscular

Ai dureri musculare sau ai crampe sau spasme musculare? Beneficiile uleiului de lemongrass includ, de asemenea, capacitatea sa de a ajuta la ameliorarea durerilor musculare, crampelor și spasmelor. Poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea circulației.

Încercați să frecați uleiul de lemongrass diluat pe corp sau faceți-vă propria baie pentru picioare cu ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA.

 

3. Susține sistemul imunitar

Uleiul de lemongrass poate ajuta la întărirea sistemului imunitar cu proprietățile sale antimicrobiene și terapeutice. Cercetările in vitro au arătat, de asemenea, că uleiul poate reduce citokinele proinflamatorii din organism, care pot contribui la îmbolnăvire.

 

4. Combate gripa si raceala

Potrivit unui articol științific intitulat publicat în 2011, „Ca vaporizator, uleiul funcționează ca un panaceu eficient împotriva bacteriilor, gripei și răcelilor”. Uleiul de lemongrass luptă împotriva bacteriilor și poate ajuta la combaterea bolilor din aer, cum ar fi răceala obișnuită, mai ales atunci când este utilizat cu un difuzor. Dacă temperatura corpului tău este mai mare decât în ​​mod normal, uleiul de lemongrass poate avea și un efect de răcire.

Cercetătorii au testat dacă vaporii de uleiuri esențiale, alcătuiți din lemongrass și geranium, ar putea reduce nivelurile de bacterii la suprafață și în aer. Efectele s-au schimbat în funcție de metodele folosite; într-un mediu de cutie sigilată, creșterea bacteriilor pe plăcile însămânțate a fost redusă cu 38% după 20 de ore de expunere la combinația de uleiuri esențiale. Într-un mediu de birou, o reducere cu 89% a bacteriilor din aer a avut loc în decurs de 15 ore. Acest studiu sugerează că uleiul esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA poate fi folosit ca metodă de dezinfecție a aerului.

Studiul a mai arătat că vaporii de ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA au inhibat creșterea bacteriilor sensibile și rezistente la antibiotice in vitro.

 

5. Deodorizant și curățător natural

Utilizați ulei de iarbă de lămâie ca odorizant sau deodorant natural și sigur. Puteți adăuga uleiul în apă și îl puteți folosi într-un difuzor de uleiuri esențiale sau într-un vaporizator. Adăugând alte uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de lavandă sau de arbore de ceai, vă puteți personaliza propriul parfum natural.

Curățarea cu ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA este o altă idee grozavă pentru că nu numai că îți dezodorizează în mod natural casa, dar ajută și la igienizarea acesteia.

 

6. Sănătatea pielii cu ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA

Este uleiul de lemongrass bun pentru piele? Unul dintre beneficiile majore ale uleiului esențial de lemongrass este lrgat de proprietățile sale de vindecare a pielii. Un studiu de cercetare a testat efectele unei infuzii de lemongrass asupra pielii subiecților animale; infuzia se face turnand apa clocotita peste frunze uscate de lemongrass. Infuzia a fost folosită pe labele șobolanilor pentru a testa iarba de lămâie ca sedativ. Activitatea de calmare a durerii sugerează că lemongrass poate fi folosită pentru a calma iritațiile de pe piele.

Adăugați ulei de lemongrass la șampoane, balsamuri, deodorante, săpunuri și loțiuni. Uleiul de lemongrass este un demachiant eficient pentru toate tipurile de piele; Proprietățile sale antiseptice și astringente fac uleiul de lemongrass să fie perfect pentru a obține o piele uniformă și strălucitoare și, astfel, să facă parte din rutina ta naturală de îngrijire a pielii. Vă poate steriliza porii, vă poate servi ca toner natural și vă poate întări țesuturile pielii. Frecând acest ulei în păr, scalp și corp, puteți atenua durerile de cap sau durerile musculare.

 

7. Sănătatea părului cu ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA

Uleiul de lemongrass vă poate întări foliculii de păr, așa că dacă vă confruntați cu căderea părului sau cu un scalp iritat și mâncărime, masați câteva picături de ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA în scalp timp de două minute și apoi clătiți. Proprietățile calmante și de ucidere a bacteriilor vă vor lăsa părul strălucitor, proaspăt și fără miros.

 

8. Repelant natural pentru insecte

Datorită conținutului său ridicat de citral și geraniol, uleiul de lemongrass este cunoscut pentru a respinge insectele precum țânțarii și furnicile. Acest repelant natural are un miros ușor și poate fi pulverizat direct pe piele. Puteți folosi chiar și ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA pentru a ucide puricii; adăugați aproximativ cinci picături de ulei în apă și creați-vă propriul spray, apoi aplicați spray-ul pe blana animalului dvs. de companie.

 

9. Ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA | Reduce de stresul și anxietatea

Lemongrass este unul dintre mai multe uleiuri esențiale pentru anxietate. Mirosul calmant și ușor al uleiului de lemongrass este cunoscut pentru a ameliora anxietatea și iritabilitatea.

Un studiu publicat în Journal of Alternative and Complimentary Medicine dezvăluie că atunci când subiecții s-au expus unei situații de anxietate și au simțit mirosul de ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA (trei și șase picături), spre deosebire de loturile martor, grupul lemongrass a cunoscut o scădere a anxietății și a tensiunii subiective, imediat după administrarea tratamentului.

Pentru a scăpa de stres, creați-vă propriul ulei de masaj cu lemongrass sau adăugați ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA la loțiunea de corp. Puteți încerca, de asemenea, să beți o ceașcă de ceai de lemongrass (sau sa picurați o picătură de ulei esential de lemongrass) seara înainte de culcare pentru a experimenta beneficiile calmante ale lemongrass.

 

10. Abilitati antifungice și detoxifiante

Uleiul de lemongrass a fost folosit ca detoxifiant în mai multe țări. Se știe că detoxifică tractul digestiv, ficatul, rinichii, vezica urinară și pancreasul. Deoarece funcționează ca un diuretic natural, consumul de ulei de lămâie vă va ajuta să eliminați toxinele dăunătoare din organism.

Păstrați-vă sistemul curat adăugând ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA în supă sau ceai. Îți poți face propriul ceai de lemongrass infuzând frunzele de lemongrass cu apă clocotită sau adăugând câteva picături de ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA în ceai.

Un studiu a fost realizat pentru a testa efectele pe care uleiul de lemongrass le are asupra infecțiilor fungice și a drojdiei de la speciile de Candida albicans. Candida este o infecție fungică care poate afecta pielea, organele genitale, gâtul, gura și sângele. Prin utilizarea testelor de difuzie pe disc, uleiul de lemongrass a fost studiat pentru proprietățile sale antifungice, iar cercetările arată că uleiul de lemongrass are o activitate puternică in vitro împotriva candida.

Acest studiu sugerează că uleiul de lemongrass și componenta sa activă cheie, citralul, au puterea de a reduce infecțiile fungice; în special cele cauzate de ciuperca Candida albicans.

11. Ameliorarea crampelor menstruale

Este cunoscut faptul că consumul de ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA ajută femeile cu crampe menstruale; poate ajuta, de asemenea, în cazuri de greață și iritabilitate.

Bea una până la două căni de ceai de lemongrass (în care picuri 2-3 picături de ulei esential de lemongrass) pe zi pentru a calma durerea asociată cu menstruația. Se știe că lemongrass este liniștitor intern și reduce stresul, așa că are sens de ce poate ajuta la crampe dureroase.

12. Remediu pentru durerea de stomac cu ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA

Lemongrass este cunoscută de secole în mod anecdotic ca un remediu pentru durerea stomacului, gastrită și ulcerul gastric.

Un studiu de cercetare publicat în 2012 arată cum uleiul esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA (Cymbopogon citratus) a reușit să protejeze stomacul subiecților animale de leziunile gastrice cauzate de etanol și aspirina. Studiul concluzionează că uleiul de lemongrass „ar putea servi ca un compus principal pentru dezvoltarea viitoare a unor terapii noi care combate gastropatia asociată medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene”.

Adăugarea uleiului de lemongrass în ceai sau supă poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea durerilor de stomac și a diareei.

 

13. Ameliorarea durerilor de cap cu Ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA

Uleiul de lemongrass este, de asemenea, adesea recomandat pentru ameliorarea durerilor de cap. Efectele calmante și liniștitoare ale uleiului de lemongrass au puterea de a ameliora durerea, presiunea sau tensiunea care poate provoca dureri de cap.

Încercați să masați uleiul de lemongrass diluat pe tâmple și respirați parfumul relaxant de lămâie.

 

14. Ucigaș de bacterii

Un studiu realizat în 2012 a testat efectele pe care lemongrass le are ca proprietate antibacteriană. Microorganismele au fost testate prin metoda difuziei pe disc; Uleiul esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA a fost adăugat la o infecție cu stafilococi și rezultatele au indicat că uleiul de lemongrass a perturbat infecția și funcționează ca un agent antimicrobian (sau uciderea bacteriilor).

Conținutul de citral și limonen din uleiul de lemongrass poate ucide sau înăbuși creșterea bacteriilor și ciupercilor. Acest lucru vă va ajuta să evitați infecțiile cum ar fi pecingine, picior de atlet sau alte tipuri de ciuperci. Studiile la șobolani au dovedit că uleiul esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA este un agent antifungic și antibacterian eficient. Profită de aceste beneficii ale uleiului de lemongrass făcându-ți propriul exfoliant pentru corp sau pentru picioare.

 

15. Reduce febra | Ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA

Cu proprietățile sale de răcire, este surprinzător că uleiul de lemongrass are o istorie de utilizare ca un reducător natural al febrei. Se știe că lemongrass conține substanțe despre care se știe că reduc febra și, de asemenea, ameliorează durerea și umflarea.

16. Ajută în cazul problemelor digestive

Uleiul de lemongrass poate ajuta la ameliorarea durerii cauzate de iritarea provocată de gazele din stomac și intestine. De asemenea, sa demonstrat că are efecte anti-diareice.

 

17. Scade colesterolul | Ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA

Un studiu de cercetare publicat în revista Food and Chemical Toxicology a analizat efectele administrării subiecților de animale cu ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA cu colesterol ridicat pe cale orală, timp de un total de 21 de zile. Șoarecilor li s-au administrat fie 1, 10 sau 100 mg/kg ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA.

Cercetătorii au descoperit că nivelurile de colesterol din sânge au fost reduse la grupul tratat cu cea mai mare doză de ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA. În general, studiul concluzionează că „descoperirile au verificat siguranța aportului de ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA la dozele utilizate în medicina populară și au indicat efectul benefic al reducerii nivelului de colesterol din sânge”.

 

18. Efecte antioxidante puternice | Ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA

Studiile au arătat că uleiul de lemongrass are o activitate antioxidantă puternică, cu capacitatea de a lupta împotriva radicalilor liberi care cauzează boli. Un studiu publicat în 2009 demonstrează, de asemenea, modul în care una dintre principalele componente ale uleiului de lemongrass, citralul, poate inhiba creșterea liniei celulare de cancer de sân uman MCF-7 in vitro.

 

Ulei esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA în medicina tradițională

Pentru ce este folosit uleiul esential de Lemongrass (Lamaita) doTERRA în medicina tradițională? Utilizările tradiționale ale uleiului esențial de lemongrass includ utilizarea sa ca un antibacterian natural, antifungic, antiprotozoal, anxiolitic (reducător de anxietate) și antioxidant.

În Brazilia, uleiul esential de lemongrass este unul dintre cele mai des folosite medicamente din plante pentru a trata problemele stomacale și tulburările nervoase. În Amazon, lemongrass este apreciată pentru statutul său de ceai sedativ. În Guatemala, oamenii Carib folosesc frunze de lemongrass  pentru a face un ceai pe care îl folosesc pentru febră, flatulență.

 

Te-ar putea interesa și următoarele:

Cont doTerra

Cum achiziționezi Uleiurile Esențiale doTERRA

Vrei să achiziționezi uleiurile esențiale sau produsele doTERRA?

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor de la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Sunt două modalități în care poți să îți creezi un cont doTERRA (în ambele cazuri ai acces la prețurile de membru (client) doTERRA – cu 25-55% mai mici față de prețul de retail):

  • 1. Achiți o taxa de 23.75 € și adaugi în coș produsele pe care le dorești (pe lângă produsele dorite primești un pachet de înrolare, care conține un catalog de produse și îți oferă statutul de membru (client) doTERRA etc.).
  • 2. Adaugi în coș un “Enrollment kit” (Pachet de Înregistrare / Înrolare) (un pachet de produse predefinit de doTERRA), caz in care taxa de înregistrare (de 23.75 €) este anulată. În plus, pachetele de înregistrare au discount-uri față de prețul de membru, de aceea vă și recomandăm această variantă.

Creându-ți un cont de membru (client) doTERRA ai o mulțime de avantaje.

 

logo