dr. Axe | Beneficiile uleiului esențial de CHIMEN (Caraway) doTERRA în scăderea greutății, controlul glicemiei etc.

dr. Axe | Beneficiile uleiului esențial de CHIMEN (Caraway) doTERRA în scăderea greutății, controlul glicemiei etc.

Ulei esential de chimen (caraway) doTERRA

Ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen | Introducere

Uleiul esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen sunt condimente puternice care aduc aromă și beneficii pentru sănătate. Pe lângă faptul că sunt bogate în antioxidanți care luptă împotriva bolilor, dovezile emergente arată, de asemenea, că ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen pot promova o digestie sănătoasă, pot susține pierderea în greutate și pot ajuta la menținerea stabilă a nivelului de zahăr din sânge.

Deci, pentru ce sunt folosite uleiul esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen și de ce ar trebui să vă gândiți să vă măriți aportul din aceste produse de bază pentru mirodenii? Iată ce trebuie să știți.

 

Ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen | Ce sunt?

Chimenul, este o plantă care este strâns legată de morcovi, pătrunjelul, țelina, coriandru și chimen. Are frunze cu pene și produce flori mici roz și albe – precum și un fruct în formă de semilună, care este cunoscut și sub numele de semințe de chimen.

Uleiul esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen au o aromă puternică, înțepătoare. Acest lucru se datorează prezenței unor compuși precum limonenul, carvona și anetol. Semințele, dar și uleiul esential, sunt adesea folosite întregi în deserturi, salate, supe, tocane și produse de patiserie. Uleiurile esențiale ale fructelor sunt extrase și utilizate în multe produse comerciale, cum ar fi medicamentele și lichiorurile aromate.

Unele dintre potențialele beneficii ale semințelor de chimen și ale uleiului esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen includ susținerea pierderii în greutate, scăderea zahărului din sânge și îmbunătățirea sănătății digestive. De asemenea, sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale și antioxidanți importanți, făcându-le un adaos excelent pentru o dietă bine echilibrată și vindecătoare.

 

Beneficii pentru sănătate | Ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen

 • Bogate în Antioxidanți
 • Susțin sănătatea digestivă
 • Promovează pierderea în greutate
 • Pot ajuta la combaterea celulelor canceroase
 • Ajută la prevenirea convulsiilor
 • Stabilizează zahărul din sânge

 

1. Bogate în Antioxidanți

Uleiul esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen sunt încărcate cu antioxidanți. Acești compuși puternici ajută la combaterea radicalilor liberi și la prevenirea deteriorarii celulelor. Pe lângă neutralizarea radicalilor liberi și reducerea stresului oxidativ, antioxidanții ajută la prevenirea afecțiunilor cronice, cum ar fi cancerul, diabetul și bolile de inimă.

Destul de interesant, un model animal publicat în Jurnalul de Farmacie și Farmacologie a constatat că suplimentarea cu semințe de chimen (ulei esential de chimen (caraway) doTERRA) a putut crește semnificativ nivelurile serice de antioxidanți la șobolani. Deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege efectele asupra oamenilor, acest lucru ar putea avea efecte de anvergură asupra sănătății și bolilor.

 

2. Ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen susțin sănătatea digestivă

Uleiul esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen au fost folosite de mult timp ca remediu natural pentru problemele digestive, cum ar fi gazele, balonarea și constipația. Acest lucru se datorează în parte conținutului lor ridicat de fibre. Doar o lingură de semințe de chimen furnizează 2,5 grame de fibre.

Fibrele trec prin tractul digestiv foarte lent și ajută la adăugarea de volum a scaunului pentru a ameliora constipația și pentru a susține regularitatea. Studiile arată că creșterea aportului de fibre poate ajuta la tratarea constipației, hemoroizilor, diverticulitei și ulcerelor intestinale. Un studiu uman a constatat chiar că uleiul esential de chimen (caraway) doTERRA a fost eficient în reducerea severității simptomelor și în ameliorarea pacienților cu sindrom de colon iritabil.

 

3. Ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen promovează pierderea în greutate

Uleiul esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen pot fi o completare excelentă la o dietă sănătoasă pentru a ajuta la reducerea poftelor de mâncare, la reducerea poftei de mâncare și la stimularea pierderii în greutate cu un efort minim necesar. Potrivit unui studiu din 2013 publicat în revista Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, suplimentarea cu ulei esential de chimen (caraway) doTERRA timp de 90 de zile a dus la o reducere semnificativă a greutății și a grăsimii corporale a participanților, chiar și fără alte modificări ale dietei sau exercițiilor fizice.

Un alt studiu a avut rezultate similare, raportând că consumul a 30 de mililitri de ulei esential de chimen (caraway) doTERRA a dus la reduceri semnificative ale apetitului, a aportului de carbohidrați și a greutății corporale după doar 90 de zile.

 

4. Ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen pot ajuta la combaterea celulelor canceroase

Ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen conțin o cantitate foarte concentrată de antioxidanți, care sunt compuși puternici care ajută la neutralizarea radicalilor liberi și la reducerea riscului de boli cronice. Datorită conținutului bogat de antioxidanți, ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen au proprietăți puternice de combatere a cancerului.

De exemplu, un model animal din India a descoperit că suplimentarea cu ulei esential de chimen (caraway) doTERRA a fost eficientă în îmbunătățirea statusului antioxidant și prevenirea formării leziunilor la șobolanii cu cancer de colon. Un alt studiu pe animale a mai constatat că consumul de semințe de chimen a ajutat la blocarea creșterii de noi celule tumorale în colon.

 

5. Ar putea preveni convulsiile

Deși cercetările sunt încă limitate, unele studii arată că Ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen ar putea avea proprietăți anticonvulsivante și pot ajuta la protejarea împotriva convulsiilor. Un model animal realizat de Universitatea de Științe Medicale din Shiraz a arătat că administrarea extractelor și uleiurilor esențiale din semințe de chimen la șobolani a ajutat la prevenirea mai multor tipuri diferite de convulsii. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă aceste efecte se aplică și oamenilor.

 

6. Ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen stabilizează zahărul din sânge

Unele cercetări sugerează că adăugarea ulei esential de chimen (caraway) doTERRA  și a semințelor de chimen în dieta ta poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge pentru a proteja împotriva simptomelor diabetului, cum ar fi ca sete crescută, oboseală și modificări neintenționate ale greutății. De fapt, un model animal din Maroc a arătat că administrarea ulei esential de chimen (caraway) doTERRA la șobolani diabetici a fost eficientă în scăderea nivelului de zahăr din sânge.

În plus, Ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen sunt, de asemenea, o sursă excelentă de fibre. Fibrele pot avea un impact puternic asupra controlului zahărului din sânge și pot ajuta la încetinirea absorbției zahărului în fluxul sanguin pentru a menține nivelul de zahăr din sânge stabil.

 

Informații nutriționale | Ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen

Uleiul esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen sunt considerate un aliment bogat în nutrienți. Aceasta înseamnă că au un conținut scăzut de calorii, dar conțin o cantitate bună de fibre și antioxidanți în fiecare porție. De asemenea, conțin mai mulți micronutrienți importanți, inclusiv fier, magneziu, fosfor și zinc.

O lingură (aproximativ 6 grame) de semințe de chimen conține aproximativ:

 • 21,6 calorii
 • 3,2 grame carbohidrați
 • 1,3 grame de proteine
 • 0,9 grame de grăsime
 • 2,5 grame de fibre alimentare
 • 1,1 miligrame de fier (6 procente DV)
 • 44,8 miligrame de calciu (4% DV)
 • 16,8 miligrame de magneziu (4% DV)
 • 36,9 miligrame de fosfor (4% DV)
 • 0,1 miligrame de mangan (4% DV)
 • 87,8 miligrame de potasiu (3% DV)
 • 0,1 miligrame de cupru (3% DV)

Pe lângă vitaminele și mineralele enumerate mai sus, uleiul esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen mai conțin o cantitate mică de niacină, vitamina B6, acid folic, vitamina A, vitamina C, vitamina E, colină, zinc și seleniu.

 

Utilizări în medicina tradițională

În mod tradițional, Ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen erau servite pentru a promova digestia după o masă copioasă. Datorită proprietăților lor medicinale, acestea au fost, de asemenea, folosite în mai multe forme holistice de medicină și sunt considerate una dintre ierburile și condimentele de top pentru vindecare.

În medicina ayurvedică, de exemplu, Ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen sunt folosite pentru a detoxifica organismul, a stimula digestia și a crește circulația. Se crede că alcalinizează corpul, scad senzațiile de durere, calmează stomacul și calmează crampele.

Între timp, în medicina tradițională chineză, ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen sunt considerate încălzitoare și înțepătoare. De asemenea, sunt folosite pentru a circula qi, energia vitală a tuturor viețuitoarelor. Ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen sunt uneori folosite pentru a trata stagnarea qi-ului hepatic, care poate provoca probleme cum ar fi schimbări de dispoziție, constipație, dureri abdominale și scăderea apetitului.

 

Rețete | Ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen

Există multe opțiuni diferite pentru adăugarea ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și a semințelor de chimen în dieta ta. Iată câteva rețete simple care folosesc semințe de chimen pentru a începe:

 • Salată de conopidă prăjită și struguri
 • Varza de Bruxelles cu Chimen si Tahini
 • Supă de gulaș boem
 • Pene de varză prăjită cu portocale și chimen
 • Ceai de Chimen

 

Atenționări

Deși mai puțin frecvente, unii oameni pot fi alergici la Ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen. Dacă aveți simptome de alergie alimentară, cum ar fi greață, vărsături, mâncărime sau urticarie, după ce ați consumat alimente care conțin semințe de chimen, întrerupeți imediat utilizarea și consultați-vă cu medicul dumneavoastră.

Pentru majoritatea oamenilor, Ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen consumate în cantități de alimente sunt sigure și pot fi savurate cu risc minim de efecte secundare. Cu toate acestea, consumul de cantități mari nu este recomandat pentru femeile care sunt însărcinate sau care alăptează.

Deoarece poate scădea nivelul zahărului din sânge, poate interacționa și cu anumite medicamente pentru diabet. Dacă luați medicamente pentru a vă scădea glicemia, cel mai bine este să mențineți aportul cu moderație și să discutați orice nelămurire cu medicul dumneavoastră.

 

Gânduri finale

Ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și semințele de chimen sunt bogate în fibre și antioxidanți, plus conțin o cantitate mică de micronutrienți, cum ar fi fier, calciu, magneziu și fosfor.

Câteva dintre potențialele beneficii pentru sănătate ale ulei esential de chimen (caraway) doTERRA și a semințelor de chimen includ un control îmbunătățit al zahărului din sânge, o sănătate digestivă îmbunătățită și o scădere în greutate crescută. De asemenea, pot conține compuși care luptă împotriva cancerului și ar putea ajuta la prevenirea convulsiilor.

 

Te-ar putea interesa și următoarele:

Cont doTerra

Cum achiziționezi Uleiurile Esențiale doTERRA

Vrei să achiziționezi uleiurile esențiale sau produsele doTERRA?

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor de la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Sunt două modalități în care poți să îți creezi un cont doTERRA (în ambele cazuri ai acces la prețurile de membru (client) doTERRA – cu 25-55% mai mici față de prețul de retail):

 • 1. Achiți o taxa de 23.75 € și adaugi în coș produsele pe care le dorești (pe lângă produsele dorite primești un pachet de înrolare, care conține un catalog de produse și îți oferă statutul de membru (client) doTERRA etc.).
 • 2. Adaugi în coș un “Enrollment kit” (Pachet de Înregistrare / Înrolare) (un pachet de produse predefinit de doTERRA), caz in care taxa de înregistrare (de 23.75 €) este anulată. În plus, pachetele de înregistrare au discount-uri față de prețul de membru, de aceea vă și recomandăm această variantă.

Creându-ți un cont de membru (client) doTERRA ai o mulțime de avantaje.

logo