Blog

Uleiul esential SPIKENARD (Nard) de la doTERRA

Posted by:

Descriere
Nardul, o plantă cu flori din familia valerianei, crește la altitudini mari în regiunile subalpine și alpine ale munților Himalaya. Uleiul esențial de Nard este obținut prin distilarea cu abur a rădăcinii plantei și a fost apreciat de multe secole, fiind folosit în mod tradițional pentru miruirea persoanelor de rang înalt și în practicile ayurvedice pentru sănătate din India. De-a lungul timpurilor, uleiul de Nard a fost utilizat pentru a binedispune și a favoriza relaxarea. Uleiul de Nard contribuie la obținerea unui ten curat și sănătos. Astăzi, uleiul este utilizat la parfumuri și uleiuri pentru masaj de relaxare, datorită miresmei sale lemnoase, moscate. Prin faptul că obține uleiul de Nard din Nepal, dōTERRA sprijină nevoile de venit ale culegătorilor și deținătorilor de distilerii parteneri, în special în zonele izolate de unde este recoltat, precum și proiectele necesare de dezvoltare a comunităților rurale, prin intermediul inițiativelor noastre Cō-Impact Sourcing®.

Nardul este un ulei minunat in cazul infectiilor bacteriene ale pielii sau ale corpului, protejeaza ranile de infectarea cu bacterii in timp ce alina si calmeaza. Este un excelent deodorant,  are o actiune laxativa blanda, ajuta la mentinerea unor nivele echilibrate hormonale pentru intreg sistemul reproductiv. Nardul contine un procentaj mult mai mare de sesquiterpene decat Frankincense (tamaia), este cunoscut ca ajutor in tratamentul reactiilor alergice ale pielii si, potrivit Victoriei Edwards: “uleiul esential de nard corecteaza echilibrul fiziologic al pielii si produce o regenerare permanenta”.

Uleiul esential de nard si extractele de nard au demonstrat capacitatea de a proteja celulele neuronale si cardiace, manifestand un efect antioxidant in vitro si pe animale (Maiwalanjiang et al., 2014; Maiwalanjiang et al., 2013; Maiwalanjiang et al., 2015).

Utilizări
♦ Aplică una-două picături pe ceafă sau pe tâmple pentru a induce o senzație de calm și relaxare.
♦ Combină-l cu o cremă hidratantă pentru a obține un ten neted și catifelat.
♦ Adaugă una-două picături la loțiunea de curățare a feței sau produsul anti-îmbătrânire preferat, pentru un ten luminos și sănătos.

Indicații de utilizare
♦ Difuzare: Pune trei-patru picături în difuzorul ales.
♦ Utilizare ca aromatizant alimentar: Diluează o picătură în 125 ml de lichid.
♦ Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru îmbăiere, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru parfumare, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.

Precauții
Poate cauza sensibilizare cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, consultați medicul. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile. Evitați expunerea la soare sau raze ultraviolete timp de 12 ore după aplicarea produsului.

Beneficii primare
♦ Induce o senzație de calm și relaxare.
♦ Utilizat frecvent în aromaterapie și meditație, datorită proprietăților sale de echilibrare.
♦ Efect de purificare a pielii.

Beneficii și Aplicare
Piele imbatranita, Insomnie, Nervozitate, Eruptii cutanate, Alergii, Candida, Balonare, Indigestie, Probleme menstruale, Migrena, Greata, Boli neurologice, Infectii stafilococice, Stres, Tahicardie, Hipertensiune, Rani ce nu se vindeca

♦ imbatranire si piele iritata: adauga o picatura in crema demachianta sau in crema hidratanta
♦ insomnie, stres si tensiune: difuzeaza si aplica pe talpile picioarelor
♦ sindrom premenstrual si alte probleme menstruale: aplica diluat pe abdomen, pe ceafa si pe punctele de puls
♦ candida si afte vaginale: aplica pe zona afectata; se dilueaza dupa cum este necesar
♦ convulsii si spasme musculare: aplica diluat pe ceafa si pe zona afectata
♦ detoxifiere si celulita: aplica diluat pe zona afectata sau pe talpi
♦ bolnavi cronici: aplica pe talpi si difuzeaza
♦ ulcere, gaze si indigestie: aplicadiluat pe abdomen
♦ conjunctivita si eruptii cutanate: aplica diluat pe zona afectata sau in jurul ochilor
♦ parfum: creaza o aroma personalizata; combina cu uleiurile esentiale de Clove (cuisoare), Cypress (chiparos), Frankincense (tamaie), Geranium (muscata), Juniper Berry (ienupar), Lavender (lavanda), Myrrh (smirna), Wild Orange (portocala salbatica), Rose (trandafir) sau Vetiver
♦ anxietate, depresie si blocaje emotionale: aplica pe punctele de puls si difuzeaza
♦ echilibru emotional: difuzeaza si aplica diluat pe talpi si in plexul solar

Descriere aromatică: Lemnos, condimentat, moscat
Metodă de extragere: Distilare cu abur
Partea plantei: Rădăcină
Constituenți principali: Jatamansonă

Contact: Simona Dărăbant – 0740 175 185

0

About the Author:

• Oameni Liberi, Formatori de Oameni Liberi, • Traineri autorizați (certificați de Ministerul Educației), • Profesori Yoga (certificați Yoga Alliance), • Traineri Aromatouch (certificați de dōTERRA), • Aromaterapeuți & Fitoterapeuți (certificați de Ministerul Muncii și Ministerul Educației), • dōTERRA Diamond Wellness Advocates, • Fondatori și Proprietari Spanda Prōject & Spanda Yoga.
  Te-ar putea interesa și următoarele articole