Blog

Uleiul esential CILANTRO (frunze de Coriandru) de la doTERRA

Posted by:

Uleiul esential CILANTRO (frunze de Coriandru – Coriandrum sativum) de la doTERRA
Aroma proaspătă, pe bază de plante a uleiului esențial Cilantro îl face util pentru gătit, oferind în același timp proprietăți puternice de curățare și detoxifiere.

Utilizarile culinare si beneficiile aditionale ale uleiului esential Cilantro sunt cunoscute de secole. Grecii antici le foloseau pentru aromatizarea mancarurilor iar mirosul lor era intrebuintat in cazurile de anxietate sau insomnie.

Utilizat intern, Cilantro ajuta digestia si sprijina functionarea sanatoasa a sistemul imunitar si a sistemului nervos. Aplicat topic, Cilantro este racoritor si linistitor pentru piele si adauga prospetime adaugat in difuzor alaturi de orice amestec de uleiuri esentiale. Utilizarile culinare ale uleiului sunt numeroase putand fi condimentate carnea, salata, guacamole.

La fel ca uleiul esential de coriandru, Cilantro este un stimulant bland in acelasi timp si un sedativ delicat. Poate fi folosit pentru cresterea nivelului de energie si calmarea nervoasa, atunci cand stresul si prea multa munca ne aduc intr-o stare de oboseala nervoasa. Proprietatile terapeutice ale Cilantro il fac sa fie un adaos benefic in amestecuri pentru sistemul digestiv, avand o eficienta crescuta in inhibarea dezvoltarii unor bacterii responsabile de boli alimentare. Poate fi folosit ca suport in conditiile hepatice (ficat) sau pentru protejarea pielii.

Cilantro este distilat din frunzele plantei Coriandrum sativum; semintele acestei plante sunt distilate pentru a obtine uleiul esential de Coriander. Ele au multe similaritati, dar partea plantei din care se extrage uleiul esential schimba focusul proprietatilor terapeutice.

Puternic antioxidant care protejeaza celulele de stesul oxidativ, Cilantro ne ajuta sa ne curatam de emotiile reprimate care sunt ascunse adanc in corpul nostru. Este un detoxifiant natural, atat fizic cat si emotional.

Descriere
Utilizările culinare și beneficiile suplimentare ale Cilantro au fost documentate de secole. Utilizarea internă a Cilantro promovează digestia sănătoasă și susține funcțiile sănătoase ale sistemului imunitar și ale sistemului nervos. Aplicat local, Cilantro este puternic calmant și răcoritor pentru piele și adaugă o aromă proaspătă, pe bază de plante, oricărui amestec de ulei esențial, atunci când este difuzat. Utilizările culinare ale Cilantro sunt nesfârșite, adăugând o nota aromatizantă pentru carne, salate, dips și guacamole.

Utilizări
•    Puneți două picături într-o capsula vegetala doTERRA pentru a sprijini digestia sănătoasă și funcția sistemului imunitar.
•    Adăugați la cartofi prajiti, salate și dips pentru a experimenta aroma distinctă a lui Cilantro.
•    Difuzati cu uleiuri esențiale de citrice pentru o aromă proaspătă, pe bază de plante.

Instrucțiuni de utilizare
Difuzie: Utilizați trei până la patru picături în difuzorul dorit.
Utilizare internă: Se diluează o picătură în 120 ml de lichid.
Utilizare locală: Aplicați una sau două picături în zona dorită. Se diluează cu ulei de cocos Fractionat DoTERRA pentru a minimiza orice sensibilitate cutanată.

Măsuri de precauție
Sensibilitate cutanată posibilă. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau sub ingrijire medicala, consultați-vă medicul. Evitați contactul cu ochii, urechile interioare și zonele sensibile.

Beneficii primare
•    Susține digestia sănătoasă atunci când este administrată intern
•    Curățător puternic și detoxifiant
•    Oferă mâncarii o aromă proaspătă și gustoasă

Descriere aromatică: Proaspăt, pe bază de plante, dulce, picant
Metoda de colectare: Distilarea aburului
Partea de plante: Frunze
Constituenții principali: Linalool, trans-2-Decenal

Beneficii și Aplicare
Sevraj in adictii, Enurezis, Hepatita, Miros neplacut al corpului, Flatulenta, Durere
♦ intoxicatii cu metale grele si stres oxidativ: ia intern in capsula vegetala pentru detoxifierea de metale grele si echilibrarea nivelului de radicali liberi
♦ gaze, balonari si constipatie: aplica diluat pe abdomen
♦ alergii: aplica diluat in zona ficatului sau pe talpi pentru a diminua efectele alergiei prin reducerea toxicitatii ficatului
♦ ajutor pentru ficat si rinichi: ia intern in capsula vegetala sau aplicat diluat in zona ficatului si a rinichilor
♦ sevraj in adictii: inhalat din palmele facute caus
♦ enurezis: ia intern in capsula si aplica diluat uleiurile Cypress (chiparos), Balance si Rosemary (rozmarin)
♦ infectii fungice si bacteriene: ia intern in capsula vegetala si aplica diluat pe zona infectata
♦ gatit: inmoaie varful unei scobitori in uleiul esential apoi adauga in salata preferata sau guacamole
♦ miros neplacut al corpului: combina cu ulei esential de Peppermint (menta) in capsula vegetala si bea-o cu un pahar cu apa
♦ anxietate: inhaleaza din palmele facute caus sau difuzeaza
♦ echilibru emotional: inhaleaza din palme/difuzeaza sau aplica diluat

Contact: Simona Dărăbant – 0740 175 185

0

About the Author:

• Oameni Liberi, Formatori de Oameni Liberi, • Traineri autorizați (certificați de Ministerul Educației), • Profesori Yoga (certificați Yoga Alliance), • Traineri Aromatouch (certificați de dōTERRA), • Aromaterapeuți & Fitoterapeuți (certificați de Ministerul Muncii și Ministerul Educației), • dōTERRA Diamond Wellness Advocates, • Fondatori și Proprietari Spanda Prōject & Spanda Yoga.
  Te-ar putea interesa și următoarele articole