Blog

Uleiul esential ROSEMARY (Rozmarin) de la doTERRA

Posted by:

Rozmarin (Rosemary) – Rosmarinus officinalis
În timp ce este frecvent utilizat pentru gătit, Rosemary a fost mult timp respectat de multe culturi pentru beneficiile sale interne și mirosul energizant.

Descriere
Rozmarinul este un arbust aromat, mereu verde, a cărui frunze sunt frecvent utilizate pentru a aroma alimente precum umpluturile, carnea de porc, mielul fript, puiul și curcanul. Împreună cu aplicațiile sale culinare, Rosemary are multe beneficii. Rosemary susține digestia sănătoasă și funcționarea organelor interne. Mult timp venerat de experți, Rosemary a fost considerat sacru de culturile vechi grecești, romane, egiptene și ebraice. Aroma erbacee și energizante a Rozmarinului este frecvent utilizată în aromoterapie. Luat intern, ajută la reducerea tensiunii nervoase și a oboselii ocazionale.

Utilizări
♦ Difuzati în timp ce studiati pentru a menține concentrarea.
♦ Luați pe cale orala pentru a ajuta la reducerea tensiunii nervoase și a oboselii ocazionale.
♦ Adăugați 1-2 picături de ulei esențial de rozmarin la carne și la antreurile preferate pentru aromatizare și pentru a susține digestia sănătoasă.

Instrucțiuni de utilizare
♦ Difuzie: Utilizați trei până la patru picături în difuzorul dorit.
♦ Utilizare internă: Se diluează o picătură în 120 ml de lichid.
♦ Utilizare locală: Aplicați una sau două picături în zona dorită. Se diluează cu un ulei de cocos fractionat pentru a reduce la minimum orice sensibilitate a pielii. Consultați precauțiile suplimentare de mai jos.

Măsuri de precauție
Sensibilitate cutanată posibilă. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau sub ingrijire medicala, consultați-vă medicul. Evitați contactul cu ochii, urechile interioare și zonele sensibile.

Beneficii primare
♦ Sprijină digestia sănătoasă
♦ Suportă funcția respiratorie sănătoasă
♦ Ajută la reducerea tensiunii nervoase și a oboselii ocazionale

Descriere aromatică: Camforoasă, erbacee
Metoda de colectare: Distilarea aburilor
Partea de plante: Flori, frunze
Constituenții principali: 1, 8-Cineol, α-pinen, camfor

Contact: Simona Dărăbant – 0740 175 185

0

About the Author:

• Oameni Liberi, Formatori de Oameni Liberi, • Traineri autorizați (certificați de Ministerul Educației), • Profesori Yoga (certificați Yoga Alliance), • Traineri Aromatouch (certificați de dōTERRA), • Aromaterapeuți & Fitoterapeuți (certificați de Ministerul Muncii și Ministerul Educației), • dōTERRA Diamond Wellness Advocates, • Fondatori și Proprietari Spanda Prōject & Spanda Yoga.
  Te-ar putea interesa și următoarele articole