Ulei esențial BASIL (Busuioc) de la doTERRA

Ulei esențial BASIL (Busuioc) de la doTERRA

lei Esențial de Basil (Busuioc) doTERRA

Uleiul esențial de Basil (busuioc) doTERRA combate bacteriile, răcelile și mirosul urât

Uleiul esențial de Basil (busuioc) doTERRA, derivat din planta Ocimum basilicum, este folosit în mod obișnuit pentru a spori aroma multor rețete din zilele noastre. Cu toate acestea, utilizările sale se extind mult dincolo de lumea culinară. Uleiul esențial de Basil (busuioc) doTERRA (uneori numit „ulei de busuioc dulce”) a fost folosit de secole pentru a trata tot felul de probleme de sănătate.

Ca antiinflamator natural, antiviral, antibiotic și diuretic, busuiocul este folosit de ani de zile în practicile tradiționale din medicina asiatică indiană. Astăzi, busuiocul este cunoscut pentru utilizarea sa în cazurile de spasme stomacale, pierderea poftei de mâncare, retenție de lichide, răceli, negi și chiar infecții cu viermi intestinali.

Să analizăm mai multe motive pentru care poate doriți să luați în considerare adăugarea de ulei esențial de Basil (busuioc) doTERRA în dulapul dvs. pentru medicamente astăzi!

 

Beneficiile uleiului esențial de Basil (busuioc) doTERRA

Ocimum basilicum (busuioc dulce) aparține familiei de plante Lamiaceae sau mentă, care include aproximativ 200 de specii din diferite soiuri și forme botanice de busuioc cultivate în întreaga lume. Cu un miros natural dulce, cald, condimentat și pe bază de plante, uleiul de Basil (busuioc) doTERRA poate fi utilizat în mai multe moduri atât în ​​interior, cât și local.

Beneficiile uleiului esențial de Basil (busuioc) doTERRA includ:

 • Combaterea bacteriilor
 • Combaterea infecțiilor
 • Reducerea inflamației cauzatoare de boli
 • Combaterea virușilor
 • Ameliorarea congestiei
 • Creșterea cantității de urină
 • Combaterea daunelor radicalilor liberi
 • Stimularea sistemului nervos
 • Stimularea cortexului suprarenalian

În timp ce ierburile proaspete de busuioc sunt, de asemenea, benefice și o modalitate excelentă de aromă a rețetelor, uleiul esențial de Basil (busuioc) doTERRA este mult mai concentrat și mai puternic. Compușii găsiți în acest ulei esențial sunt distilați cu abur din frunze, tulpini și flori proaspete de busuioc pentru a forma un extract care conține niveluri ridicate de antioxidanți și alte substanțe fitochimice benefice.

Caracterul aromatic al fiecărui tip de busuioc este determinat de genotipul exact al plantei și de compușii chimici majori. Uleiul esențial de Basil (busuioc) doTERRA (din busuioc dulce) conține 29 de compuși, cei trei primari fiind monoterpene 0xigenate (60,7-68,9%), urmate de hidrocarburi sesquiterpenice (16,0-24,3%) și sesquiterpene oxigenate (12,0-14,4%). Motivul pentru care există un interval pentru fiecare componentă activă se datorează faptului că compoziția chimică a uleiului se modifică în funcție de sezon.

Conform unei revizuiri din 2014 publicată de Departamentul de Fitochimie de la Consiliul Indian de Cercetare Medicală, uleiul de Basil (busuioc) a fost utilizat în mod eficient ca plantă medicinală tradițională pentru tratamentul durerilor de cap, tuse, diaree, constipație, negi, viermi, disfuncționalități renale și multe altele. Beneficiile busuiocului includ, de asemenea, capacitatea de a combate bacteriile și mirosurile din alimente și de pe piele, motiv pentru care uleiul de Basil (busuioc) doTERRA poate fi găsit în alimente, băuturi, produse de sănătate dentară și orală, precum și parfumuri.

Uleiul de Basil (busuioc) doTERRA și uleiul de busuioc sfânt (numit și tulsi) sunt diferite în ceea ce privește compoziția chimică, deși au unele utilizări comune. La fel ca busuiocul dulce, busuiocul sfânt ajută la combaterea bacteriilor, oboselii, inflamațiilor și infecțiilor.

 

13 utilizări ael uleiului de Basil (busuioc) doTERRA

 1. Antibacterian puternic

Uleiul de Basil (busuioc) doTERRA a demonstrat o activitate antimicrobiană impresionantă împotriva unei game largi de bacterii, drojdii și mucegaiuri de origine alimentară. Cercetătorii au demonstrat că uleiul de Basil (busuioc) doTERRA este eficient împotriva unui agent patogen obișnuit născut alimentar, cunoscut sub numele de E. coli.

Un alt studiu a arătat că uleiurile Ocimum basilicum pot reduce bacteriile din cauza deteriorării și a agenților patogeni de origine alimentară atunci când sunt incluse în apa utilizată pentru spălarea produselor organice proaspete.

Puteți folosi ulei de Basil (busuioc) doTERRA în casa dvs. pentru a îndepărta bacteriile din bucătării și băi, pentru a preveni contaminarea suprafeței și pentru a purifica aerul. Încercați să difuzați acest ulei sau să-l combinați cu apă într-o sticlă de pulverizare pentru a freca suprafețele din casa dvs. De asemenea, puteți folosi sprayul pentru a curăța produsele.

 1. Tratamentul împotriva răcelii și gripei

Nu vă mirați prea mult dacă vedeți uleiul esențial de Basil (busuioc) doTERRA pe o listă de uleiuri esențiale care pot ajuta la ameliorarea simptomelor de răceală și gripă. Reader’s Digest, de exemplu, a inclus recent uleiul esențial de Basil (busuioc) doTERRA pe acel tip exact de listă și a evidențiat „calitățile sale anti-spasmodice care funcționează cel mai bine dacă faceți o inhalare cu aburi sau beți ceai preparat cu aceasta”.

Deci, cum poate ajuta uleiul de Basil (busuioc) doTERRA în caz de răceală sau gripă? Atât răceala comună, cât și gripa sunt cauzate de virusuri, iar cercetările au arătat că uleiul de Basil (busuioc) doTERRA este un antiviral natural. Așadar, poate fi surprinzător, dar adevărat, că uleiul de Basil (busuioc) doTERRA poate fi folosit ca remediu natural pentru răceală.

Dacă sunteți bolnav, vă recomand să difuzați uleiul în toată casa, adăugați una sau două picături într-o baie de aburi sau faceți o frecție folosind ulei de eucalipt și ulei de Basil (busuioc) doTERRA care pot fi masate pe piept pentru a vă deschide pasajele nazale.

 1. Eliminator și curățitor de mirosuri naturale

Busuiocul este capabil să elimine bacteriile și ciupercile cauzatoare de miros de acasă, mașină, aplicație mobilier datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice. De fapt, cuvântul busuioc este derivat din propoziția greacă care înseamnă „a mirosi”.

În mod tradițional în India, a fost utilizat pentru multe aplicații culinare, inclusiv pentru a elimina mirosurile și pentru a curăța echipamentele de bucătărie. Rulați câteva picături prin aparatele dvs. de bucătărie; combinați-l cu bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta petele și bacteriile din oale sau tigăi; sau pulverizați-l în toaletă, duș și coșuri de gunoi.

 1. Îmbunătățirea aromelor

Probabil că sunteți familiarizat cu modul în care doar câteva frunze proaspete de busuioc pot îmbunătăți în mod major un fel de mâncare. Uleiul de Basil (busuioc) doTERRA poate, de asemenea, să aibă o mulțime de întrebuințări. Tot ce trebuie este să adăugați una sau două picături la sucuri, piureuri, sosuri sau sosuri în loc să folosiți busuioc rupt proaspăt. În acest proces, veți face bucătăria să miroasă excelent și veți reduce și riscul de contaminare a alimentelor! Acum, există o situație câștig-câștig.

 1. Relaxant muscular

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, uleiul de Basil (busuioc) doTERRA poate ajuta la durerea mușchilor. Util ca relaxant muscular natural, puteți freca câteva picături de ulei esențial de Basil (busuioc) doTERRA împreună cu ulei de cocos pe mușchii sau articulațiile dureroase, umflate. Pentru a ajuta în continuare să relaxați zonele tensionate și să vă simțiți ușurați imediat, încercați să vă îmbăiați într-o baie caldă cu săruri Epsom și câteva picături de ulei de lavandă și ulei de Basil (busuioc) doTERRA.

 1. Remediul în cazul infecției urechii

Uleiul de Basil (busuioc) doTERRA este uneori recomandat ca remediu natural pentru infecția urechii. Un studiu publicat în Jurnalul de boli infecțioase a folosit un model animal pentru a analiza efectele introducerii uleiului de Basil (busuioc) doTERRA în canalele urechii subiecților cu infecții ale urechii medii. Ce au concluzionat? Uleiul de Basil (busuioc) doTERRA a vindecat peste jumătate dintre subiecții la animale cu infecții ale urechii datorate bacteriilor H. influenzae, comparativ cu o rată de vindecare de aproximativ șase procente din grupul placebo.

Frecarea a câteva picături de ulei de Basil (busuioc) doTERRA antibacterian diluat într-un ulei purtător, cum ar fi nuca de cocos sau migdale în spatele urechilor și pe talpile picioarelor, poate accelera timpul necesar recuperării după infecțiile urechii, reducând în același timp durerea și umflarea.

 1. Pastă de dinți și apă de gură de casă

Pentru a îndepărta bacteriile și mirosul din gură, puteți adăuga câteva picături de ulei pur de Basil (busuioc) doTERRA în apa de gură sau pasta de dinți. O puteți include și într-o rețetă de spălare de gură sau de pastă de dinți de casă. Cu abilitățile sale antioxidante și antibacteriene naturale, uleiul de Basil (busuioc) doTERRA poate fi utilizat ca ingredient pentru stimularea sănătății dentare pentru a-mi proteja dinții și gingiile.

 1. Energizant și îmbunătățește starea de spirit

Inhalarea busuiocului poate ajuta la restabilirea vigilenței mentale și la combaterea oboselii, deoarece este, în mod natural, un stimulent care acționează asupra sistemului nervos și a cortexului suprarenal. Mulți oameni consideră că este benefic pentru reducerea simptomelor, cum ar fi încetineala, ceața creierului și stările de spirit slabe care însoțesc oboseala suprarenală sau oboseala cronică.

Difuzați ulei esențial de Basil (busuioc) doTERRA în toată casa sau inspirați-l direct din sticlă. De asemenea, puteți combina câteva picături din acest ueli cu un ulei purtător precum jojoba și puneți-l pe încheieturile mâinilor pentru o preluare instantanee.

 1. Îndepărtarea insectelor

Similar cu alte uleiuri esențiale, inclusiv ulei de citronella și ulei de cimbru, cercetările au arătat că uleiurile volatile găsite în busuioc pot respinge țânțarii și pot ajuta la prevenirea mușcăturilor de insecte.

Pentru a face un spray sau o loțiune de casă, diluați câteva picături de uleiuri esențiale de Basil (busuioc) doTERRA cu ulei purtător și masați în piele sau mușcături umflate, după cum este necesar.

 1. Remedii împotriva acneei și a mușcăturilor de insecte

Deoarece erupțiile cutanate sunt cauzate în principal de bacterii acumulate, exces de ulei și zone mici de infecții, uleiul esențial de Basil (busuioc) doTERRA poate acționa ca un remediu pentru acnee. Uleiul esențial de Basil (busuioc) doTERRA este unul dintre mai multe uleiuri esențiale care pot ucide în mod eficient agenții patogeni ai pielii care duc la erupții acneice. Este folosit și pentru tratamentul natural al mușcăturilor de insecte și al înțepăturilor de viespe.

Cercetările efectuate la om demonstrează, de asemenea, că uleiul esențial de Basil (busuioc) doTERRA poate ajuta la eliminarea leziunilor acneice. Dacă a existat vreo arsură sau roșeață, a dispărut în câteva minute de la aplicare.

Folosind o dischetă de bumbac curată, aplicați una sau două picături de ulei de Basil (busuioc) doTERRA împreună cu ulei de cocos sau jojoba în zona afectată o dată sau de două ori pe zi.

 1. Stimulant digestiv

Uleiul esențial de Basil (busuioc) doTERRA este cunoscut pentru că ajută la stimularea digestiei și ameliorează în mod natural constipația. Uleiul pur de Basil (busuioc) doTERRA poate fi luat intern adăugând una până la două picături în apă caldă sau ceai sau îl puteți inhala și masa direct în zone dureroase, cum ar fi abdomenul și partea inferioară a spatelui.

 1. Ajută la eliminarea stresului

Se știe că uleiul de Basil (busuioc) doTERRA este înălțător și reînnoitor, ceea ce îl face util pentru scăderea simptomelor de anxietate, frică sau nervozitate. Folosit pentru aromoterapie timp de secole pentru a ajuta oamenii să facă față gândurilor și sentimentelor copleșitoare, puteți difuza ulei de Basil (busuioc) doTERRA acasă pentru a vă relaxa și relaxa. Acest lucru poate funcționa și rapid pentru ameliorarea naturală a durerii de cap. Masați una sau două picături cu un ulei purtător pe tălpi sau peste suprarenale în fiecare noapte pentru a reduce stresul.

 1. Hrănește părul

Pentru a îndepărta excesul de grăsime al părulului și pentru a-i adăuga strălucire, adăugați o picătură sau două de ulei de Basil (busuioc) doTERRA în șampon. De asemenea, puteți încerca să-l amestecați cu bicarbonat de sodiu și oțet de cidru de mere pentru a echilibra pH-ul scalpului, eliminând în același timp grăsimea și reziduurile din păr.

Utilizări

 • Difuzati pentru a promova un sentiment de concentrare în timp ce studiați sau citiți.
 • Combinați cu uleiuri esențiale de Geranium și Wild Orange pentru un masaj aromatic înălțător.
 • Adăugați la mancarurile dvs. italiene preferate pentru un gust răcoritor.

Instrucțiuni de utilizare

 • Difuzie: utilizați trei până la patru picături în difuzorul dorit.
 • Utilizare internă: Se diluează o picătură în 120 ml de lichid.
 • Utilizare locală: Aplicați una sau două picături în zona dorită. Se diluează cu ulei de cocos fractionat DoTERRA pentru a minimiza orice sensibilitate cutanată.

Măsuri de precauție

Sensibilitate cutanată posibilă. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau sub ingrijire medicala, consultați-vă medicul. Evitați contactul cu ochii, urechile interioare și zonele sensibile.

Beneficii primare

 • Ajută la menținerea aspectului pielii curate, clare și sănătoase
 • Promovează vigilența mentală și diminuează sentimentele anxioase atunci când sunt difuzate
 • Sprijină sănătatea sistemului cardiovascular și a sistemului nervos când este consumat intern

Descriere aromatică: Cald, picant, pe bază de plante
Metoda de colectare: Distilarea aburului
Partea de plante: Frunze
Constituenții principali: Linalool, 1,8-cineol (eucaliptol), bergamoten

Cont doTerra

Cum achiziționezi Uleiurile Esențiale doTERRA

Vrei să achiziționezi uleiurile esențiale sau produsele doTERRA?

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor de la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Sunt două modalități în care poți să îți creezi un cont doTERRA (în ambele cazuri ai acces la prețurile de membru (client) doTERRA – cu 25-55% mai mici față de prețul de retail):

 • 1. Achiți o taxa de 23.75 € și adaugi în coș produsele pe care le dorești (pe lângă produsele dorite primești un pachet de înrolare, care conține un catalog de produse și îți oferă statutul de membru (client) doTERRA etc.).
 • 2. Adaugi în coș un “Enrollment kit” (Pachet de Înregistrare / Înrolare) (un pachet de produse predefinit de doTERRA), caz in care taxa de înregistrare (de 23.75 €) este anulată. În plus, pachetele de înregistrare au discount-uri față de prețul de membru, de aceea vă și recomandăm această variantă.

Creându-ți un cont de membru (client) doTERRA ai o mulțime de avantaje.

logo