Blog

Uleiul esential CORIANDER (seminte de Coriandru) de la doTERRA

Posted by:

Uleiul esential CORIANDER (seminte de Coriandru) de la doTERRA – Coriandrum sativum 
În timp ce coriandrul a fost folosit de mult timp pentru a promova digestia sănătoasă, este, de asemenea, cunoscut pentru ca ajuta la menținerea unui ten clar și promovarea unei senzatii de relaxare.

Coriandrul este un ulei esential adaptogen – stimulator bland pentru cei cu energie scazuta si sedativ in perioadele de stres, iritabilitate si nervozitate. Este un ajutor pretios in cazurile de epuizare fizica, mentala si nervoasa. Amelioreaza contractiile musculare cauzate de oboseala si calmeaza emotiile survenite in urma socurilor sau atacurilor de panica.

Coriandrul are efecte importante asupra sistemului endocrin, un efect estrogenic, benefic in reglarea ciclului menstrual si in ameliorarea crampelor menstruale. Este sprijin al sistemului digestiv, folosit adesea in programele de tratament ale anorexiei. Semintele de coriandru sunt folosite de secole pentru sustinerea digestiei fiind folosite drept condiment si in zilele noastre. Avand un nivel ridicat de linalool, ajuta la mentinerea elasticitatii pielii, este linistitor pentru corp iar aroma lui dulce si ierboasa e atat relaxanta cat si stimulatoare, aducand amestecurilor de uleiuri esentiale din care face parte note de prospetime.

Descriere 
Coriandrul este o plantă anuală care crește pana la o inaltime de 1 m și este foarte aromată. Semințele de coriandru au fost folosite de secole pentru a ajuta digestia și sunt încă folosite astăzi pentru același beneficiu.* Coriandrul are un conținut ridicat de linalool, care ajută pielea să mențină aspectul sanatos. Coriandrul poate fi liniștitor pentru organism. Aroma dulce, erbacee a coriandrului este atât relaxantă, cât și stimulantă, făcând un ulei bun pentru a fi folosit în amestecuri pentru a adăuga o notă proaspătă, erbacee.

Utilizări 
•    Luați câteva picături pe cale orala după ce ați luat mese consistente pentru a vă ajuta cu digestia.
•    Aplicați pe pielea grasă pentru a menține un aspect clar.
•    Aplicați în partea din spate a gâtului sau labelor picioarelor pentru a induce o stare de relaxare.
•    După activitati scurte si intense, aplicați pe picioare pentru un masaj liniștitor.

Beneficii primare 
•    Ajuta digestia
•    Ajută la menținerea unui aspect clar al pielii
•    Stimuleaza relaxarea

Descriere aromatica: verde, floral, erbacee
Metoda de colectare: distilarea aburului
Partea de plante: sămânță
Constituenții principali: linalool, α-pinen, γ-terpinen, camfor

Instrucțiuni de utilizare 
•    Difuzie: utilizați trei până la patru picături în difuzorul dorit.
•    Utilizare internă: se diluează o picătură în 120 ml. de lichid.
•    Utilizare locală: aplicați una sau două picături în zona dorită. Se diluează cu ulei de cocos pentru a reduce la minimum sensibilitatea pielii.

Măsuri de precauție: sensibilitate cutanată posibilă. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau aveți grijă de medic, consultați-vă medicul. Evitați contactul cu ochii, urechile interioare și zonele sensibile.

Beneficii și Aplicare
Leziuni ale cartilajelor, Boli degenerative, Dureri musculare, Dezvoltarea musculaturii, Tonus muscular, Dizenterie, Rujeola, Greata, Durere de dinti, Hernie dureroasa, Anorexie, Artrita, Adictii, Raceala, Colici, Diaree, Spasme digestive, Dispepsie, Flatulenta, Gripa, Guta, Infectii, Pojar, Migrene, Epuizare nervoasa, Nevralgie, Circulatie slaba, Reumatism, Piele (piele grasa, puncte negre si alte impuritati), Dureri menstruale, Lauzie
♦ balonare, greata, dispepsie, flatulenta, spasme digestive: maseaza abdomenul cu cateva picaturi de ulei esential diluate, ia intern in capsule vegetale si inhaleaza din palmele facute caus
♦ diabet: combina cu ulei esential de Cinnamon (scortisoara) si ia intern in capsule vegetale
♦ mancarimi si eruptii cutanate: aplica diluat pe zona cu probleme
♦ dureri articulare, dureri musculare: aplica diluat pe zona dureroasa in combinatie cu amestecul Deep Blue
♦ neuropatie: ia intern in capsule vegetale
♦ apetit scazut: ia intern in capsule vegetale si inhaleaza din palmele facute caus
♦ intoxicatie alimentara si diaree: ia intern in capsule vegetale si aplica diluat pe abdomen
♦ epuizare si lipsa de energie: inhaleaza din palmele facute caus si aplica pe talpi
♦ piele grasa: aplica diluat in ulei de jojoba pentru redarea elasticitatii pielii
♦ relaxare: aplica diluat pe ceafa si talpi

Contact: Simona Dărăbant – 0740 175 185

0

About the Author:

• Oameni Liberi, Formatori de Oameni Liberi, • Traineri autorizați (certificați de Ministerul Educației), • Profesori Yoga (certificați Yoga Alliance), • Traineri Aromatouch (certificați de dōTERRA), • Aromaterapeuți & Fitoterapeuți (certificați de Ministerul Muncii și Ministerul Educației), • dōTERRA Diamond Wellness Advocates, • Fondatori și Proprietari Spanda Prōject & Spanda Yoga.
  Te-ar putea interesa și următoarele articole