Uleiul esențial de CHIPAROS (Cypress) doTERRA

Uleiul esențial de CHIPAROS (Cypress) doTERRA

dr. Axe – 8 Beneficii surprinzătoare ale uleiului esențial de chiparos (cypress) doTERRA

Uleiul esențial de chiparos (cypress) doTERRA este obținut din arborele purtător de ace din regiunile de conifere și foioase – denumirea științifică este Cupressus sempervirens. Chiparosul este veșnic verde, cu conuri mici, rotunjite și lemnoase. Are frunze asemănătoare scalelor și flori mici. Acest ulei esențial puternic este apreciat datorită capacității sale de a combate infecțiile, de a ajuta sistemul respirator, de a elimina toxinele din corp și de a acționa ca stimulent care ameliorează nervozitatea și anxietatea.

Cupressus sempervirens este considerat a fi un arbore medicinal care are multe caracteristici botanice specifice. Conform cercetărilor publicate în BMC Complementary & Alternative Medicine, aceste caracteristici speciale includ toleranța la secetă, curenții de aer, praful antrenat de vânt, lapovița și gazele atmosferice. Chiparosul are, de asemenea, un sistem radicular bine dezvoltat și capacitatea de a înflori atât în ​​soluri acide, cât și în soluri alcaline.

Crengile tinere, tulpinile și acele chiparosului sunt distilate cu abur, iar uleiul esențial are o aromă curată și energizantă. Principalii constituenți ai chiparosului sunt alfa-pinenul, carenul și limonenul; uleiul este cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice, antispastice, antibacteriene, stimulante și antireumatice.

8 Beneficii ale uleiului esențial Cypress

  1. Vindecă rănile și infecțiile

Dacă doriți să vindecați rapid tăieturile, încercați uleiul esențial de chiparos (cypress). Calitățile antiseptice din uleiul de chiparos (cypress) doTERRA se datorează prezenței camfenei, o componentă importantă. Uleiul de chiparos (cypress) doTERRA tratează atât rănile externe, cât și cele interne și previne infecțiile.

Un studiu din 2014 publicat în Medicina complementară și alternativă a constatat că uleiul esențial de chiparos (cypress) doTERRA posedă proprietăți antimicrobiene care inhibă dezvoltarea bacteriilor testate. Studiul a menționat că uleiul de chiparos (cypress) doTERRA poate fi utilizat ca ingredient cosmetic în fabricarea săpunului datorită capacității sale de a ucide bacteriile de pe piele. Este, de asemenea, utilizat pentru a trata răni, cosuri, pustule și erupții ale pielii.

  1. Tratează crampele și tragerile musculare

Datorită calităților antispastice ale uleiului de chiparos (cypress) doTERRA, acesta inhibă problemele asociate cu spasmele, cum ar fi crampele musculare și atracțiile musculare. Uleiul de chiparos (cypress) doTERRA este eficient în ameliorarea sindromului picioarelor neliniștite – o afecțiune neurologică caracterizată prin palpitări, trageri și spasme incontrolabile ale  picioarelor.

Potrivit Institutului Național pentru Tulburări Neurologice și Accidente vasculare cerebrale, sindromul picioarelor neliniștite poate duce la dificultăți de adormire și oboseală în timpul zilei; persoanele care se luptă cu această afecțiune au adesea concentrări dificile și nu reușesc să îndeplinească sarcinile zilnice. Când este utilizat local, uleiul de chiparos reduce spasmele, crește circulația sângelui și ușurează durerea cronică.

Este, de asemenea, un tratament natural pentru tunelul carpian; uleiul de chiparos (cypress) doTERRA reduce eficient durerea asociată acestei afecțiuni. Tunelul carpian este inflamația unui mic canal care se află chiar sub baza încheieturii mâinii. Tunelul care ține nervii și leagă antebrațul de palmă și degete este foarte mic, deci este predispus la umflături și inflamații cauzate de suprautilizare, modificări hormonale sau artrită. Uleiul esențial de chiparos (cypress) doTERRA scade retenția de lichide, o cauză comună a tunelului carpian; stimulează, de asemenea, fluxul sanguin și reduce inflamația.

Uleiul esențial de chiparos (cypress) doTERRA îmbunătățește circulația, oferindu-i puterea de a elimina crampele, precum și durerile. Unele crampe se datorează unei acumulări de acid lactic, care este eliminat cu proprietățile diuretice ale uleiului de chiparos (cypress) doTERRA, ameliorând astfel disconfortul.

  1. Ajută la eliminarea toxinelor

Uleiul de chiparos (cypress) doTERRA este un diuretic, deci ajută organismul să elimine toxinele care există intern. De asemenea, intensifică transpirația, ceea ce permite organismului să îndepărteze rapid toxinele, excesul de sare și apa. Acest lucru poate fi benefic pentru toate sistemele din corp și previne acneea și alte afecțiuni ale pielii care se datorează acumulării toxice.

Acest lucru beneficiază și curăță ficatul și ajută la scăderea nivelului de colesterol în mod natural. Un studiu din 2007 realizat la Centrul Național de Cercetări din Cairo, Egipt, a constatat că compușii izolați din uleiul esențial de chiparos (cypress) doTERRA, inclusiv cosmosiina, acidul cafeic și acidul p-cumaric, au arătat activitate hepatoprotectoare.

Acești compuși izolați au scăzut semnificativ glutamatul oxaloacetat transaminază, glutamatul piruvat transaminazic, nivelul colesterolului și trigliceridele, în timp ce au cauzat o creștere semnificativă a nivelului total de proteine ​​atunci când au fost administrate șobolanilor. Extractele chimice au fost testate pe țesuturile hepatice de șobolan, iar rezultatele indică faptul că uleiul esențial de chiparos (cypress) doTERRA conține compuși antioxidanți care pot scăpa organismul de toxine în exces și pot inhiba activitatea radicalilor liberi.

  1. Promovează coagularea sângelui

Uleiul de chiparos (cypress) doTERRA are puterea de a opri fluxul excesiv de sânge și promovează coagularea sângelui. Acest lucru se datorează proprietăților sale hemostatice și astringente. Uleiul de chiparos (cypress) doTERRA duce la contracția vaselor de sânge, care stimulează fluxul de sânge și favorizează contracția pielii, a mușchilor, a foliculilor de păr și a gingiilor. Proprietățile sale astringente permit uleiului de chiparos (cypress) doTERRA să vă strângă țesuturile, întărind foliculii de păr și făcându-i mai puțin probabil să cadă.

Proprietățile hemostatice din uleiul de chiparos opresc fluxul de sânge și favorizează coagularea atunci când este necesar. Aceste două calități benefice lucrează împreună pentru a vindeca rapid rănile, tăieturile și a rănilor deschise. Acesta este motivul pentru care uleiul de chiparos (cypress) doTERRA este de ajutor în reducerea menstruației abundente; poate servi și ca remediu natural pentru fibrom și endometrioză.

  1. Elimină afecțiunile respiratorii

Uleiul de chiparos (cypress) doTERRA elimină congestia și elimină flegma care se acumulează în căile respiratorii și plămâni. Uleiul calmează sistemul respirator și funcționează ca un agent antispastic – tratând afecțiuni respiratorii și mai severe, cum ar fi astmul și bronșita. Uleiul esențial de chiparos (cypress) doTERRA este, de asemenea, un agent antibacterian, oferindu-i capacitatea de a trata infecțiile respiratorii cauzate de creșterea excesivă a bacteriilor.

Un studiu din 2004 publicat în Jurnalul de Chimie Agricolă și Alimentară a constatat că o componentă prezentă în uleiul de chiparos (cypress) doTERRA, numită camfenă, a inhibat creșterea a nouă bacterii și a tuturor drojdiilor studiate. Aceasta este o alternativă mai sigură decât antibioticele care pot duce la efecte secundare dăunătoare, cum ar fi sindromul intestinal cu scurgeri și pierderea probioticelor.

  1. Deodorant natural

Uleiul esențial de chiparos are un parfum curat, picant și masculin, care ridică spiritele și stimulează fericirea și energia, făcându-l un excelent deodorant natural. Poate înlocui cu ușurință deodorantele sintetice datorită proprietăților sale antibacteriene – prevenind creșterea bacteriană și mirosul corporal.

Puteți adăuga chiar și cinci până la 10 picături de ulei de chiparos (cypress) doTERRA la săpunul de curățat sau la detergentul pentru rufe. Lasă haine și suprafețe fără bacterii și miroase a frunziș proaspăt. Acest lucru poate fi deosebit de reconfortant în timpul sezonului de iarnă, deoarece stimulează sentimentele de bucurie și fericire.

  1. Ameliorează anxietatea

Uleiul de chiparos (cypress) doTERRA are efecte sedative și induce o senzație calmă și relaxată atunci când este utilizat aromatic sau topic. De asemenea, este energizant și stimulează sentimentele de fericire și ușurință. Acest lucru poate fi deosebit de util pentru persoanele care suferă stres emoțional, care au probleme cu somnul sau care au suferit traume sau șocuri recente.

Pentru a utiliza uleiul esențial de chiparos (cypress) doTERRA ca remediu natural pentru anxietate și anxietate, adăugați cinci picături de ulei într-o baie cu apă caldă sau difuzor. Poate fi deosebit de util să difuzați uleiul de chiparos noaptea, lângă pat, pentru a trata neliniștea sau simptomele de insomnie.

  1. Tratează varicele și celulita

Datorită capacității uleiului de chiparos (cypress) doTERRA de a stimula fluxul sanguin, acesta servește drept remediu creat acasă pentru varice. Venele varicoase, cunoscute și sub numele de venele păianjen, apar atunci când presiunea este plasată pe vasele de sânge sau venele – rezultând în gruparea sângelui și umflarea venelor.

Potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină, acest lucru poate fi cauzat de pereții venelor slabi sau de lipsa de presiune exercitată de țesuturile din picior care permit venelor să transporte sânge. Aceasta crește presiunea în interiorul venelor, determinându-le să se întindă și să se lărgească. Prin aplicarea topică a uleiului esențial de chiparos (cypress) doTERRA, sângele din picioare continuă să curgă corect către inimă.

Uleiul de chiparos (cypress) doTERRA poate ajuta, de asemenea, la reducerea aspectului celulitei, care este aspectul pielii de coajă de portocală sau de brânză de vaci pe picioare, fund, stomac și partea din spate a brațelor. Acest lucru se datorează adesea retenției de lichide, lipsei de circulație, structurii slabe a colagenului și creșterii grăsimii corporale. Deoarece uleiul de chiparos (cypress) doTERRA este un diuretic, ajută organismul să elimine excesul de apă și sare care poate duce la retenția de lichide.

De asemenea, stimulează circulația prin creșterea fluxului sanguin. Utilizați ulei de chiparos (cypress) doTERRA local pentru a trata varicele, celulita și orice altă afecțiune cauzată de circulația deficitară, cum ar fi hemoroizii.

Cum se utilizează uleiul esențial Cypress

Este sigur să folosiți ulei de chiparos (cypress) doTERRA aromat și topic. Când aplicați uleiul pe piele, cel mai bine este să îl diluați cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de cocos sau jojoba, înainte de a-l freca în piele. Iată câteva modalități de a utiliza acest ulei esențial în viața de zi cu zi:

Difuzați 5-7 picături de ulei de chiparos (cypress) doTERRA în casă sau la birou pentru a crea echilibru emoțional, a induce efecte calmante și energizante și a ajuta la reducerea anxietății.

Aplicați local, diluat cu ulei purtător de părți egale, pentru a trata artrita, sindromul picioarelor neliniștite, crampe, astm, bronșită, tuse sau frig, tunel carpian și perioadele grele. Pur și simplu frecați amestecul de ulei în zona afectată; acest lucru se poate face de 2-3 ori pe zi, în funcție de nevoile dumneavoastră.

Pentru a reduce aspectul celulitei, varicelor, rănilor, tăieturilor sau inciziilor, aplicați 2-3 picături de ulei de chiparos (cypress) doTERRA în zona de interes.

Adăugați 5 picături de ulei esențial de chiparos (cypress) doTERRA într-o baie cu apă caldă pentru a trata afecțiunile respiratorii. De asemenea, puteți dilua chiparosul cu un ulei purtător și aplicați amestecul pe piept pentru a inspira vaporii. Pentru a reduce flegma, adăugați 3-5 picături de ulei de chiparos (cypress) doTERRA în apa clocotită, puneți un prosop deasupra capului și respirați aburul timp de 5-10 minute.

Pentru a deodoriza casa, adăugați 5-10 picături de ulei de chiparos (cypress) doTERRA la săpunul de curățat sau adăugați uleiul în apă și pulverizați amestecul pe perdele, foi și canapele; 1-2 picături de ulei de chiparos (cypress) doTERRA pot fi, de asemenea, adăugate la pantofi, pălării și jachete pentru a preveni creșterea bacteriană și mirosul corpului.

Pentru îngrijirea părului și a pielii, adăugați 1–3 picături de ulei de chiparos (cypress) doTERRA la șampon, balsam sau spălare facială de casă. Este perfect pentru o curățare profundă și este benefic pielii și părului datorită proprietăților sale antimicrobiene.

Merită să parcurgi și materialele de la link-urile de mai jos:

Uleiului esențial de chiparos (cypress) doTERRA

dr. Axe – 8 Remedii surprinzătoare cu uleiuri esențiale

 

Te-ar putea interesa și următoarele:

Cont doTerra

Cum achiziționezi Uleiurile Esențiale doTERRA

Vrei să achiziționezi uleiurile esențiale sau produsele doTERRA?

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor de la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Sunt două modalități în care poți să îți creezi un cont doTERRA (în ambele cazuri ai acces la prețurile de membru (client) doTERRA – cu 25-55% mai mici față de prețul de retail):

  • 1. Achiți o taxa de 23.75 € și adaugi în coș produsele pe care le dorești (pe lângă produsele dorite primești un pachet de înrolare, care conține un catalog de produse și îți oferă statutul de membru (client) doTERRA etc.).
  • 2. Adaugi în coș un “Enrollment kit” (Pachet de Înregistrare / Înrolare) (un pachet de produse predefinit de doTERRA), caz in care taxa de înregistrare (de 23.75 €) este anulată. În plus, pachetele de înregistrare au discount-uri față de prețul de membru, de aceea vă și recomandăm această variantă.

Creându-ți un cont de membru (client) doTERRA ai o mulțime de avantaje.

logo