Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA | 8 Beneficii și utilizări

Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA | 8 Beneficii și utilizări

Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA

Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA | se obține dintr-un un arbust veșnic verde cu frunze asemănătoare acului și o aromă lemnoasă | Rozmarinul (Rosmarinus officinalis).

Deși este cel mai cunoscut ca condiment alimentar, este una dintre cele mai populare plante aromatice și medicinale din întreaga lume.

Datorită utilizării uleiului de rozmarin în medicina populară, mulți oameni de știință testează acum beneficiile sale potențiale pentru sănătate.

Deși cea mai mare parte a acestei cercetări abia începe, susține unele utilizări tradiționale ale uleiului și ilustrează posibilele noi utilizări.

 

Iată 8 beneficii și utilizări potențiale ale uleiului esențial de rozmarin.

 

1. Poate îmbunătăți funcția creierului

În Grecia antică și Roma, rozmarinul se credea că întărește memoria.

Cercetările indică faptul că inhalarea uleiului de rozmarin ajută la prevenirea descompunerii acetilcolinei, o substanță chimică a creierului importantă pentru gândire, concentrare și memorie.

Când 20 de tineri adulți au primit întrebări matematice într-o cameră mică, în care s-a difuzat ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA, viteza și precizia lor au crescut direct proporțional cu durata în care a fost difuzat uleiul.

În plus, nivelurile lor din sânge ale anumitor compuși de rozmarin au crescut, de asemenea, ceea ce ilustrează faptul că rozmarinul poate pătrunde în corpul tău și doar prin respirație.

În mod similar, studenții care au respirat ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA în timp ce făceau un test au raportat o creștere a concentrării și amintirii informațiilor în comparație cu situația în care nu se difuza ulei esential de rozmarin.

Alte cercetări sugerează că respirația de rozmarin și alte uleiuri esențiale poate îmbunătăți funcția creierului la adulții vârstnici cu demență, inclusiv la cei cu boala în care memoria este afectată.

 

2. Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA | Stimulează creșterea părului

Unul dintre cele mai frecvente tipuri de căderea părului este alopecia androgenetică, mai bine cunoscută sub numele de chelie masculină, deși poate afecta și femeile.

Uleiul esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA tratează alopecia androgenetică prevenind un produs secundar al testosteronului să vă atace foliculii de păr, care este cauza acestei afecțiuni.

Când bărbații cu alopecie androgenetică au masat ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA diluat în scalp de două ori pe zi timp de șase luni, au experimentat creștere a grosimii.

Alte cercetări indică faptul că uleiul esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA poate combate căderea parului neuniformă sau alopecia areata, care afectează până la jumătate din populația sub 21 de ani și aproximativ 20% din persoanele cu vârsta peste 40 de ani.

Când persoanele cu alopecie s-au masat pe pielea capului cu ulei esențial de rozmarin în fiecare zi timp de șapte luni, 44% au arătat o îmbunătățire a pierderii părului, comparativ cu doar 15% din grupul de control, care a folosit uleiurile neutre de jojoba și semințe de struguri.

3. Poate ajuta la ameliorarea durerii

În medicina populară, rozmarinul este utilizat ca un calmant ușor al durerii.

Într-un studiu de două săptămâni, supraviețuitorii A-V-C cu dureri de umăr care au primit un amestec de ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA cu presopunctură timp de 20 de minute de două ori pe zi au experimentat o reducere de 30% a durerii. Cei care au primit doar presopunctură au avut o reducere de 15% a durerii.

 

4. Repelant pentru insecte

Pentru a descuraja insectele dăunătoare care vă pot mușca sau vă pot infesta grădina, luați în considerare ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA ca o alternativă naturală la produsele chimice.

Când un pesticid pe bază de ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA, a fost pulverizat pe plantele de tomate crescute în seră, a redus populația de acarieni cu 52% fără a dăuna plantelor.

Rozmarinul ajută, de asemenea, să respingă anumite insecte care se hrănesc cu sânge, care pot răspândi virusuri și bacterii dăunătoare.

Când uleiul esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA a fost măsurat în comparație cu alte 11 uleiuri esențiale, acesta a avut cel mai lung efect de respingere asupra țânțarilor Aedes aegypti, care răspândesc virusul Zika. O diluție de 12,5% ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA a respins 100% din țânțari timp de 90 de minute.

În plus, un spray care conține 10% ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA a fost eficient pentru controlul răspândirii căpușelor cu picioare negre – care adăpostesc boala Lyme – în zonele infestate cu căpușe din nord-estul SUA.

 

5. Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA | Poate reduce stresul

Mulți factori pot provoca stres – inclusiv testele școlare. Inhalarea uleiului de rozmarin poate ajuta la reducerea anxietății la test.

Când studenții au respirat ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA de la un inhalator înainte și în timpul testului, pulsul lor a scăzut cu aproximativ 9% – în timp ce nu s-a produs nicio schimbare semnificativă fără ulei esential de Rozmarin.

Deoarece creșterea pulsului reflectă stresul și anxietatea pe termen scurt, uleiul esential de Rozmarin poate reduce în mod natural stresul.

În plus, când 22 de adulți tineri au adulmecat ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA timp de 5 minute, saliva lor avea niveluri mai scăzute cu 23% ale hormonului de stres cortizol în comparație cu cei care miroseau un compus non-aromatic.

Creșterea nivelului de cortizol vă poate suprima sistemul imunitar, poate contribui la insomnie și poate provoca modificări ale dispoziției, printre alte probleme potențiale.

 

6. Poate stimula circulația sangvină

Circulația deficitară este o problemă obișnuită. S-ar putea să o observați cel mai mult în mâini și picioare.

Dacă aveți degete și degete reci – chiar și la temperaturi relativ calde – uleiul esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA merită luat în considerare.

Într-un studiu, o femeie cu boala Raynaud – care afectează circulația – și-a masat mâinile cu un amestec de ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA, constatând că îi ajuta să-i încălzească degetele mai mult decât un ulei neutru. Aceste efecte au fost confirmate prin imagistica termică.

Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA poate ajuta prin extinderea vaselor de sânge, încălzind astfel sângele astfel încât să ajungă mai ușor la degete și la picioare.

 

7. Vă poate ajuta să vă simțiti mai energici

Uleiul esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA este utilizat în mod obișnuit pentru oboseală și oboseala mentală în medicina populară.

Când 20 de adulți tineri sănătoși au inhalat ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA, aceștia au raportat că s-au simțit cu aproximativ 30% mai răcoriți mental și cu aproximativ 25% mai puțin somnolenți, comparativ cu mirosul unui ulei placebo.

Această creștere a vigilenței a corespuns schimbărilor undelor creierului și creșterilor ritmului cardiac, respirației și tensiunii arteriale.

Aplicarea uleiului de rozmarin diluat pe piele poate oferi beneficii similare, deoarece poate ajunge la creier pe această cale.

Într-un studiu, aplicarea uleiului de rozmarin diluat pe piele a făcut ca 35 de persoane sănătoase să se simtă mult mai atente, alerte, energice și vesele după 20 de minute decât atunci când se utilizează un ulei placebo.

 

8. Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA | Răspuns inflamator sănătos la nivelul articulațiilor

Dovezile preliminare sugerează că uleiul esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA poate ajuta la un răspuns inflamtor sănătos la nivelul țesuturilor care poate duce la umflături, durere și rigiditate.

Poate face acest lucru prin oprirea migrației celulelor albe din sânge către țesuturile rănite pentru a elibera substanțe chimice inflamatorii.

Când persoanelor cu probleme articulare li s-au administrat masaje de genunchi de 15 minute folosind un amestec de ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA de trei ori pe săptămână, au avut o scădere cu 50% a durerii inflamatorii la genunchi în două săptămâni, comparativ cu o scădere de 12% a celor care nu au primit ulei.

Această problemă articulară este o afecțiune autoimună în care sistemul imunitar propriu al corpului atacă țesuturile, cum ar fi genunchii și alte articulații, rănind mucoasa articulației și provocând inflamații.

 

Alte utilizări | Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA

Se poate dovedi util pentru:

  • Multiplicarea necontrolată a celulelor: Studiile arată că ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA are efecte antioxidante și asigură un răspuns inflamator sănătos și că pot combate celulele care se multiplică necontrolat.
  • Sănătatea hepatică și digestivă: Studiile efectuate pe animale indică faptul că ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA poate stimula eliberarea bilei, care este importantă în digestia grăsimilor, și vă poate activa propriile mecanisme de apărare antioxidantă pentru a vă proteja ficatul.
  • Intoxicație alimentară: Ulei esential de Rozmarin (Rosemary) doTERRA poate ajuta la inhibarea creșterii anumitor tulpini de bacterii care cauzează intoxicații alimentare.
  • Rezistență la antibiotice: rozmarinul și alte uleiuri esențiale pot slăbi pereții celulari ai bacteriilor rezistente la antibiotice – nu numai că le dăunează, ci și permit intrarea antibioticelor.

 

Te-ar putea interesa și următoarele:

Cont doTerra

Cum achiziționezi Uleiurile Esențiale doTERRA

Vrei să achiziționezi uleiurile esențiale sau produsele doTERRA?

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor de la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Sunt două modalități în care poți să îți creezi un cont doTERRA (în ambele cazuri ai acces la prețurile de membru (client) doTERRA – cu 25-55% mai mici față de prețul de retail):

  • 1. Achiți o taxa de 23.75 € și adaugi în coș produsele pe care le dorești (pe lângă produsele dorite primești un pachet de înrolare, care conține un catalog de produse și îți oferă statutul de membru (client) doTERRA etc.).
  • 2. Adaugi în coș un “Enrollment kit” (Pachet de Înregistrare / Înrolare) (un pachet de produse predefinit de doTERRA), caz in care taxa de înregistrare (de 23.75 €) este anulată. În plus, pachetele de înregistrare au discount-uri față de prețul de membru, de aceea vă și recomandăm această variantă.

Creându-ți un cont de membru (client) doTERRA ai o mulțime de avantaje.

logo