Blog

Uleiul esential de MELALEUCA (Tea Tree) doTERRA

Posted by:

Uleiul esențial de Melaleuca (Tea Tree sau ulei de arbore de ceai) este cel mai bine cunoscut pentru calitățile sale de purificare, ceea ce îl face util pentru curățarea suprafețelor pielii și a suprafetelor din casa, purificarea aerului sau promovarea funcției imunitare sănătoase. Este un ANTIBIOTIC NATURAL BLÂND (de fapt un ”eubiotic” – distruge doar microorganismele nocive), care impreuna cu Oregano sunt imbatabile, ca adjunvant, in probleme cauzate de microorganisme nocive.

Descriere
Mai frecvent cunoscut sub numele de “Tea Tree”, uleiul esential Melaleuca are peste 92 de compuși diferiți și aplicații nelimitate. Frunzele copacului Melaleuca au fost folosite de Aboriginii Australiei de secole. Acestia ar fi zdrobit frunzele și ar fi inspirat uleiul pentru a stimula sentimentele de respirație clară și pentru a aplica frunzele direct pe piele pentru un efect de răcire. Melaleuca este cel mai bine cunoscut pentru proprietățile purificatoare. Poate fi folosit pentru a curăța pielea și unghiile și pentru a susține un ten sănătos. Luat pe plan intern, Melaleuca promovează funcția imună sănătoasă.  Melaleuca este frecvent utilizat pentru iritații ocazionale ale pielii pentru a o calma.

Contact: Simona Dărăbant – 0740 175 185

Uleiul esentiale de Melaleuca utilizat împreună cu uleiul esențial de Oregano oferă organismului nostru o protecție imbatabilă.

Utilizări
♦ Pentru iritații ocazionale ale pielii, aplicați 1-2 picături de ulei esențial de Melaleuca pe zona afectată.
♦ Adăugați 1-2 picături în apă, băuturi citrice sau capsuni pentru a susține funcționarea sistemului imunitar sănătos.
♦ Combinați 1-2 picături in demachiantul de fata pentru a obține proprietăți de curățare suplimentare sau aplicați in lotiunea after-shave.
♦ Aplicați la unghiile și picioarele de la picioare după duș pentru a purifica și menține unghiile sanatoase.
♦ Adăugați câteva picături la o sticlă de pulverizare cu apă de 400mg și utilizați-le pe suprafețe pentru a vă proteja împotriva amenințărilor la adresa mediului.
♦ Ajuta eficient în lupta cu micro-organismele nocive.Ajută eficient în multe afecțiuni ale pielii.
♦ Câte 1 picătura de ulei esențial de arbore de ceai, mușcată și levănțică amestecat în masca facială și ținut timp de o oră hrănește pielea în profunzime.
♦ Stimulează eficient sistemul imunitar.
♦ Eficient în tratarea problemelor sezonului rece.
♦ Bun expectorant.
♦ Desfundă nasul.
♦ Eficient în tratarea problemelor sinusurilor.
♦ Eficient în tratarea durerii de ureche. Răcorește.
♦ Ajută la îngrijirea părului dacă puneți câteva picături în sampon.
♦ Eficient pentru întreținerea cavității bucale, inclusiv in tratarea problemelor cavității bucale.
♦ Alină durerea de dinți sau împreună cu uleiul esențial de levănțică și adaugand si o picătură de ulei esențial de cuișoare la acest amestec, va avea un efect analgezic puternic. Folosiți-l, dacă nu puteți merge imediat la stomatolog!
♦ Eficient în tratarea problemelor vaginale.
♦ Eficient impotriva problemelor de circulație impreuna cu ulei esențial de chiparos și levănțică (diluat cu ulei vegetal).
♦ Împreună cu uleiul esențial de levănțică, de mușcată, de rozmarin sau de tămâie ajută la alinarea simptomelor psoriazisului.
♦ Ajută la reducerea inflamațiilor
♦ Alină accesele de isterie.
♦ Șterge eficient urmele de cariocă și marker permanent.

Instrucțiunile de utilizare
•    Difuzie: Utilizați trei până la patru picături în difuzorul dorit.
•    Utilizare internă: Se diluează o picătură în min 120-150ml de lichid.
•    Utilizare locală: Aplicați una sau două picături în zona dorită. Se diluează cu un ulei purtator (cocos, mogdale, argan ect ) pentru a minimiza orice sensibilitate cutanată.

Măsuri de precauție
Sensibilitate cutanată posibilă. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați consultați-vă medicul. Evitați contactul cu ochii, urechile interioare și zonele sensibile.

Beneficii primare
•    Renumit pentru efectul său de curățare și întinerire pe piele
•    Promovează funcția imunitară sănătoasă atunci când este utilizată intern
•    Ingerați pentru a vă proteja împotriva amenințărilor de mediu și sezoniere

Descriere aromatic: Ierbos, verde, piele

Metoda de colectare: Distilarea aburului
Partea de plante: Frunze
Constituenții principali: Terpinen-4-ol, y-terpinen, a-terpinen

0

About the Author:

• Oameni Liberi, Formatori de Oameni Liberi, • Traineri autorizați (certificați de Ministerul Educației), • Profesori Yoga (certificați Yoga Alliance), • Traineri Aromatouch (certificați de dōTERRA), • Aromaterapeuți & Fitoterapeuți (certificați de Ministerul Muncii și Ministerul Educației), • dōTERRA Diamond Wellness Advocates, • Fondatori și Proprietari Spanda Prōject & Spanda Yoga.
  Te-ar putea interesa și următoarele articole