TANTRA YOGA | Ce este cu adevărat Tantra Yoga?

TANTRA YOGA | Ce este cu adevărat Tantra Yoga?

Tantra Yoga

Tantra Yoga

CE ESTE CU ADEVĂRAT TANTRA YOGA

Ce este Tantra Yoga? Câteva elemente de bază.

Tantra Yoga reprezinta un sistem de transformare profunda si completa a fiintei umane, prin intermediu Alchimiei Interioare (Transmutarea si Sublimarea potentialului sexual-creator – „Materia Prima”). Elementul care faciliteaza aceste procese alchimice este FOCUL SUBTIL INTERIOR, agentul transformarii, al elevarii fiintei.

Este cea mai elevata si completa forma de abordare a spiritualitatii, care include absolut toate aspectele existentei noastre. Scopul in tantra yoga este expansiunea câmpului Conștiinței individuale pentru a realiza identitatea dintre Conștiința individuală (Jivatma) și Conștiința Supremă (Paramatman / Paramashiva / Brahman / Dumnezeu) – prin trezirea și ascensiunea energiei Kundalini (focul alchimic suprem – Piatra Filosofală, energia fundamentala a fiintei – o energie infinita, care pentru 99% dintre oameni e o energie „adormita”). Aceasta identificare duce la Moksha – eliberarea spirituala.

Energia Kundalini

Energia Kundalini este ”Sfântul Duh”, ”Spanda” – suprema vibrație creatoare, ”Piatra Filosofală” – care poate transforma orice în aur (conștiință). La nivel individual Energia Kundalini reprezintă energia pranică, forța vitală a ființei.

Această forță este în strânsă legătură cu energia sexual-creatoare și tocmai de aceea controlul energiei sexuale reprezință cea mai directă (dar deloc ușoară) cale de trezire și ascensiune a energiei Kundalini.

Guhyasamaja Tantra: „nimeni nu reuşeşte să obţină Eliberarea doar dacă se angajează în practici dificile şi chinuitoare; Eliberarea poate fi atinsă şi prin satisfacerea conştientă a tuturor dorinţelor

Ce NU este Tantra Yoga

Din pacate, sistemul Tantra Yoga este gresit inteles in occident. Aparitia a tot felul de „cursuri de Tantra” sustinute de oameni incompetenti (care nu au experimentat in propria lor fiinta lucrurile despre care vorbesc si pe care doar le-au citit in diverse carti, sau le-au invatat la unul sau mai multe cursuri de weekend si le-au inteles, doar atat cat le-a permis nivelul (adesea foarte jos) de constiinta pe care l-au atins) au adancit si mai mult confuzia.

Unele dintre aceste cursuri se pot incadra cel mult la categoria educatie sexuala (singura problema este ca ei le numesc Tantra Yoga). Nevoia de senzational a occidentalilor a fost satisfacuta de acesti „maestrii tantrici”, care au prezentat Tantra intr-o lumina care nu mai reflecta profunda ei orientare spirituala, ci e transformata doar intr-un sistem in care oamenii isi gasesc justificarea satisfacerii fanteziilor sexuale etc, un sistem pseudo-spiritual.

Credinta generala este ca Tantra Yoga este (doar) despre sexualitate, insa in realitate acest sistem urmareste sa imbratiseze si sa spiritualizeze toate aspectele vietii, inclusiv sexualitatea. Viziunea tantrica este una integratoare, transfiguratoare, profund spirituala.

Tinand cont de faptul ca energia sexuala reprezinta cel mai mare potential energetic la care are acces orice fiinta umana, este usor de inteles de ce, in spiritualitate, este important sa invatam sa controlam aceasta energie si s-o utilizam in sensul transformarii noastre spirituale.

Tantra Yoga a dezvoltat o serie de tehnici si atitudini care permit controlul energiei sexuale si transformarea ei in forme de energie de frecventa de vibratie mai inalta: volitivă, afectivă, mentală, spirituală.

Urmareste Conferinta Video: CE ESTE CU ADEVĂRAT TANTRA YOGA?

Yoga Tantrica este despre ALCHIMIA INTERIOARĂ, despre elevarea spirituală a ființei. 

În Yoga Tantrica urmărim să realizăm expansiunea cosmică (samadhi) a conștiinței individuale (Jivatma), realizată prin trezirea potențialului infinit al ființei – energia Kundalini, pentru a ne identifica plenar cu Conștiința Unică (Dumnezeu / Brahman / Paramatman / Paramashiva).

Evenimente cu tematica ”Tantra Yoga”

Te invitam la evenimentele cu tematica Tantra Yoga, unde vei afla elemente esentiale despre:

 • ceea ce inseamna Alchimia Interioara Tantrică,
 • controlul energiei sexuale,
 • modalitati / tehnici de transmutare si sublimare a potentialului sexual-creator,
 • trezirea si amplificarea in fiinta a focului subtil interior,
 • trezirea și ascensiunea energiei Kundalini,
 • trezirea / revelarea Inimii Spirituale,
 • vindecarea spirituală,
 • obținerea armoniei individuale și în cuplu,
 • armonizarea cu arhetipul lăuntric (femeia interioară / bărbatul interior),
 • etc.

In cursul de weekend oferim preponderent elemente teoretice in legatura cu filosofia si practicile tantra yoghine, dar si cateva tehnici de sublimare, posturi sexuale care favorizeaza sublimarea energiei la nivelul anumitor chakra-e etc.

In retragerea spirituala la munte (retreat), care are aceeasi tema, abordam proponderent elemente practice; se invata si practica o serie de tehnici extrem de eficiente, care amplifica in fiinta Focul Subtil, acest lucru favorizand procesele alchimice de transmutarea si sublimare a energiei sexuale.

Sistemul Tantra Yoga abordat in cadrul Spanda Project este bazat pe cel mai elevat si pur curent tantric dezvoltat pe planeta – SHIVAISMUL (SHAIVISMUL) DIN KASHMIR – Școala TRIKA, un sistem NON-DUAL (ADVAITA), conform caruia Realitatea este o exprimare, pe diferite domenii de frecventa de vibratie, a Constiintei Unice (Constiinta Suprema / Dumnezeu / Brahman / Paramatman / Paramashiva) – TOTUL ESTE CONSTIINTA (SPIRIT).

Instructorii yoga care susțin evenimentele Spanda Project (Dan Oros și Simona Dărăbant), au o experiență practică de peste 29 de ani și sunt certificați de Yoga Alliance. Dan si Simona sunt un cuplu tantric de peste 26 ani si au experimentat / testat, in mod direct, toate tehnicile si invatatura pe care le ofera in cadrul evenimentelor spirituale. Ei au atins succesul in practicile Tantra Yoga trezindu-si energia Kundalini si revelandu-si Inima Spirituala (Sinele Suprem Atman).

Evenimentele cu tematica Tantra Yoga sunt recomandate:

 • atat celor care sunt angrenati intr-o relatie de cuplu cat si celor care nu sunt angrenati intr-o relatie.
 • celor care urmaresc transformarea spirituala (cunoasterea de sine) si vizeaza TREZIREA / REVELAREA INIMII SPIRITUALE.
 • celor care doresc sa invete cum sa-si controleze energia sexuala si cum s-o valorifice in sensul transformarii ei in forme de energie de frecventa de vibratie superioara – energie volitiva, afectiva, mentala, spirituala etc.
 • celor care vor sa-si trezeasca si sa-si amplifice in fiinta FOCUL SUBTIL INTERIOR, cel mai important element al transformarii spirituale, dar si al unei stari de sanatate fizica optima.
 • celor care doresc sa-si trezeasca intens si profund ENERGIA KUNDALINI, energia fundamentala a fiintei.
 • celor care doresc sa isi amplifice arderile interne (ce se realizeaza prin intermediul Focului Subtil Interior) prin care grasimea nedorita sa fie eliminata
 • celor care, fiind angrenati intr-o relatie de cuplu, doresc sa aiba o viata amoroasa profunda si armonioasa.
 • celor care doresc sa elimine (sa transforme) din fiinta lor tensiunile de natura sexuala, sa-si utilizeze energia sexuala in scopuri creative, sa obtina o armonie interioara profunda.
 • si multor altora…

Te asteptam cu drag!
Echipa Spanda Project

logo