Reţetar pentru o familie Sănătoasă

Cum putem utiliza uleiurile esențiale doTERRA din ”doTERRA Home Essentials Kit”

Acest rețetar reprezintă o sinteză de recomandări din cărți de aromaterapie, ce prezintă beneficiile uleiurilor esențiale pure cu grad terapeutic și modalitățile de utilizare a lor în susținerea  funcționării optime a organismului.
Întreaga responsabilitate pentru protocoalele conținute în rețetar aparține celor care au creat rețetarul. Noi am preluat acest rețetar și am constatat practic că aceste protocoale funcționează și dau rezultate extraordinare.
Înainte a utiliza uleiurile esențiale consultați-vă cu o persoană competentă (un aromaterapeut, un consultant doTERRA cu experiență etc.), care să vă ghideze în procesul de utilizare corectă a uleiurilor !

Contact: 0740 175 185 – Simona Dărăbant (Consultant doTERRA), atma_ananda@spandaproject.ro

Link-uri utile:

 

Introducere

Ce sunt uleiurile esenţiale doTERRA

Calitatea, autenticitatea, sursa, procesul de obţinere a lor

Uleiurile esenţiale de la doTERRA sunt soluţia simplă si la îndemână pentru un stil de viaţă sănătos!

Sunt uleiuri esenţiale de puritate 100% şi cu grad terapeutic obţinute exclusiv din seva plantelor. O picătură de ulei esenţial are o putere terapeutică de 50 – 70 de ori mai mare faţă de o plantă, datorită concentraţiei sale. Pentru fiecare ml de ulei esenţial se folosesc cantităţi mari de frunze, rădăcini, coji, fructe. Corpul uman le recunoaşte fiind 100% naturale şi le integrează imediat în vibraţia sa, astfel încât efectul binefăcător al uleiurilor este imediat. Spre deosebire de medicamentele sintetice produse de om care se adresează simptomelor, uleiurile esenţiale doTERRA sunt creaţia naturii, reuşind să echilibreze şi să întărească organismul la nivel celular.

Certificarea CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade) asigură siguranţă în ceea ce priveşte calitatea uleiurilor, fiecare sticluţă purtând pe lângă inscripţia CPTG şi un cod de verificare a autenticităţii sale. Site-ul www.sourcetoyou.com permite verificarea acelui cod de calitate şi vizualizarea raportului de testare a uleiului, sursa de provenienţă a plantei din care s-a extras, metoda de obţinere.

Una dintre caracteristicile definitorii pentru calitatea uleiurilor doTERRA o reprezintă sursa acestora. doTERRA lucrează cu fermieri locali în peste 100 de locuri din lume, acolo unde plantele au cele mai bune calităţi şi proprietăţi terapeutice, ţinând cont de climat, sol, temperatură. Plantele sunt recoltate într-un sentiment de bucurie şi recunoştinţă de către oameni simpli cu tradiţie de culegători în familie, urmând a fi procesate în distilerii situate la maxim 50 km distanţă, pentru a nu se pierde din puterea vindecătoarea a lor.

Procesarea plantelor este fie mecanică prin presare la rece sau prin distilare cu abur cald, nefolosindu-se compuşi chimici în procesul de extragere. Uleiurile esenţiale sunt apoi transportate în SUA, la sediul doTERRA din Pleasant Grove, Utah unde sunt verificate dpdv calitativ, certificate, îmbuteliate şi apoi ambalate pentru a fi livrate în casele oamenilor.

Mai multe informaţii puteţi afla pe www.doterra.ro.

 

Cum le folosim

Metode de aplicare, dozaj, păstrare

Informaţii generale

Uleiurile esenţiale doTERRA se pot folosi AROMATIC, TOPIC si/sau INTERN.

AROMATIC: Metoda cea mai simplă de a folosi uleiul aromatic este prin inhalarea direct din sticluţă. Se poate de asemenea turna o picătură de ulei esenţial în palmă, masa palmele şi inhala din acestea.

Cu ajutorul unui difuzor (vaporizator) cu ultrasunete de la doTERRA (emite aer rece, nu distruge calitatea terapeutică a moleculelor de ulei) se poate realiza o aromaterapie benefică pentru schimbarea dispoziţiei, distrugerea viruşilor din aer şi mirosul din încăperi. Se toarnă câteva picături de ulei esenţial (3 – 5) în apă.

TOPIC: Aplicarea topică pe piele se poate face direct sau cu ajutorul unui ulei purtător (cocos, jojoba, migdale, sâmburi de struguri, măsline). Fiind uleiuri esenţiale pure, ele sunt eterice, se evaporă foarte repede. Pentru o absorbţie mai bună la nivelul pielii şi implicit celular, se recomandă utilizarea uleiului purtător.

Dozajul diferă în funcţie de individ, vârstă şi circumstanţe personale. Aplicarea topică se face de obicei la interval de 2 până la 6 ore, iar în cazuri acute se face din 20 în 20 de minute.

Recomandarea de dozaj este următoarea:

♦ pentru bebeluşi (0 – 2 ani), 1 picătură în 10 ml ulei purtător

♦ pentru copii (2 – 10 ani), 1 picătură în 5 ml ulei purtător

♦ pentru adulţi, 3 – 6 picături în 5 ml ulei purtător

Pentru pielea sensibilă se va evita zona ochilor, interiorul urechilor, zona genitală.

O altă metodă preferată de aplicare topică a uleiurilor esenţiale este în baie. 3 – 10 picături de ulei turnate pe sarea de baie şi apoi dizolvată în apă, vă va oferi un răsfăţ nemaipomenit la final de zi!

Uleiurile esenţiale se pot aplica topic şi în straturi. De exemplu, tămâia (Frankincense) este folosită mereu ca prim ulei pentru proprietăţile sale de regenerare celulară şi potenţare a tuturor celorlalte uleiuri. Mijlocul poate fi un ulei cu un miros mai puternic şi nu neapărat plăcut, iar la final lavandă, portocală sălbatică (Wild Orange) sau un mix de înviorare.

INTERN: Administrarea internă a uleiurilor esenţiale se face la recomandarea unui specialist în aromaterapie. Se pot adauga în mâncare, apă, smoothie-uri, lapte, ceai, miere sau încapsulate. Atenţie, urmăriţi indicaţiile de pe etichetă, nu toate uleiurile esenţiale pot fi luate intern. Pentru copii doar după 10 ani se recomandă ingerarea lor.

Reţete pentru uleiurile din Home Essentials Kit

Metode de aplicare, dozaj

Metode de aplicare, dozaj

✿ IMUNITATE

COPII/ADULTI

TOPIC: 1 pic On Guard cu ulei purtător masat în talpă seara la culcare AROMATIC – difuzat On Guard (3 – 5 picături), doar ziua pt. că dă energie

BOMBĂ DE IMUNITATE – la primele semne de răceală

TOPIC: Faceti un roll-on cu 5 pic Melaleuca, 10 pic On Guard, 5 pic Frankincense, 3 pic Oregano, 10 pic Lemon în 10 ml ulei purtător fracţionat de cocos şi aplicaţi pe tălpi de 2 ori pe zi

✿ FEBRĂ

COPII:

TOPIC: 2 pic Peppermint, 2 pic Lemon + 10 pic ulei purtator masat pe piept , ceafă, spate, încheieturi, tălpi aplicat la 30min – 1h; când scade puteţi ţine sub control şi la 2-3h reaplicat. NU se aplică pe piept la copii sub 6 ani.

On Guard 2 pic + ulei purtător masat în tălpi

AROMATIC: difuzat 2 pic On Guard, 2 pic Melaleuca, 2 pic Peppermint până scade febra, apoi de 2 ori pe zi

ADULTI:

TOPIC: la fel, dar diluat mai puţin + luat intern 2 pic On Guard,1 pic Peppermint,1 pic Lemon de 3 ori pe zi

✿ STRES

1 pic Lavender +1 pic Peppermint + 1 pic Frankincense + ulei de cocos, masat pe tâmple, spatele urechii, lobul urechii, zona cervicală, facut con din palme şi inhalat

✿ DURERI DE GÂT

COPII

TOPIC: 1 pic Frankincense, 1 pic Melaleuca, 1 pic On Guard + ulei purtător masat pe gât de 3 – 4 ori pe zi.

În caz de puroi în gât la copii se adaugă şi 1 pic de Oregano diluat într-o lingură de ulei purtător, masat pe gât, în tălpi.

AROMATIC: difuzat 2 pic Lemon, 2 pic Frankincense, 2 pic Melaleuca de 3 ori pe zi timp de 1 – 2 h

ADULŢI

TOPIC: 1 pic Frankincense, 1 pic Melaleuca + ulei purtător masat pe gât 1 pic On Guard + ulei purtător masat pe tălpi

INTERN: Gargară cu 1 pic On Guard, 1 pic Lemon, 1 pic Melaleuca, apoi înghiţit de 3 – 4 ori pe zi.

În caz de puroi în gât adulţii pot lua 1 – 2 pic Oregano intern în capsulă împreună cu tratamentul de mai sus, dar după masă.

De 3 ori pe zi max 5-7 zile (10 in cazuri grave)

Pentru dureri mari la înghiţire adăugaţi 1 pic Peppermint pe limbă şi înghiţiţi (instant calmează durerea).

✿ GANGLIONI INFLAMAŢI

TOPIC: Masăm zona de sub gât cu 1 pic On Guard şi ulei purtător de 2-3 ori pe zi sau cu Immortelle

✿ RĂCEALĂ/ GRIPĂ

COPII

TOPIC: 1 pic Blend-ul Air, 1 pic Melaleuca, 1 pic Frankincense + 1 lingură ulei purtător masat pe piept şi spate şi 1 pic On Guard + ulei purtator masat pe tălpi 3-4 ori pe zi. ATENTIE: la copii sub 2 ani NU se foloseşte Blend-ul Air sau Peppermint pe piept. AROMATIC: difuzat 2 pic On Guard, 2 pic Blend-ul Air, 1 pic Lemon, 1 pic Melaleuca de 3 ori pe zi

ADULŢI Idem copii

INTERN: 2 pic On Guard, 1 pic Lemon, 1 pic Peppermint,1 pic Lavender de 3 ori pe zi

La gripa care necesită antibiotic adăugăm şi 1 pic Oregano diluat bine la copii şi pus topic prin masaj (gât, tălpi); la adulţi 2 pic luate intern – 5-7, max 10 zile.

✿ POLIPI

AROMATIC: difuzăm Blend-ul Air cu Frankincense de 2 ori pe zi

TOPIC: Masăm zona sinusurilor cu Frankincense şi Blend-ul Air diluate bine, grijă la ochi

✿ TUSE

COPII

TOPIC: 1 pic Blend-ul Air, 1 pic Frankincense, 1 pic Melaleuca, masat pe piept şi spate cu ulei purtător

1 pic On Guard + ulei purtător masat pe tălpi

ATENTIE: la copii sub 2 ani NU se foloseşte Blend-ul Air sau Peppermint pe piept. AROMATIC: difuzat Lemon şi Lavander

✿ JULITURI, LOVITURI, ZGÂRIETURI

COPII

TOPIC: 1 pic Lavender, 1 pic Melaleuca, 1 pic Frankincense masat local cu ulei purtător

✿ MUŞCĂTURI INSECTE

TOPIC : 1 pic On Guard sau 1 pic Lavander, 1 pic Peppermint direct pe muşcătură (pentru copii diluat în 3 – 4 picături de ulei purtător)

✿ ALERGIE

COPII

TOPIC: 1 pic Lavander, 1 pic Lemon, 1 pic Peppermint + ulei purtator masat în tălpi de 2 ori pe zi

AROMATIC: difuzat 2 pic Lavander, 2 pic Peppermint, 2 pic Lemon de 2 – 3 ori pe zi ADULŢI

AROMATIC: difuzat 2 pic Lavander, 2 pic Peppermint, 2 pic Lemon de 2 – 3 ori pe zi INTERN (recomandat intern pt ADULŢI): 2 pic Lavander, 2 pic Peppermint, 2 pic Lemon de 2 – 3 ori pe zi sau capsule Triease (conţin ulei de Lavander, Peppermint şi Lemon)

✿ ALERGIE SOLARĂ (URTICARIE)

TOPIC: 1 pic Lavander, 1 pic Peppermint, 1 pic Melaleuca, 1 pic Frankincense într- o lingură de ulei purtător, masată zona afectată DIFUZAT : Peppermint, Lemon, Lavander de 2 ori pe zi

ATENTIE! Nu vă expuneţi la soare timp de 12h după aplicarea uleiului Lemon. Valabil pentru toate citricele.

✿ DIGESTIE (CRAMPE, CONSTIPAŢIE, DIAREE, BALONARE, ENTEROCOLITĂ, GREAŢĂ, VăRSĂTURI)

copii

TOPIC: 1 – 2 pic Digestzen (Zengest) în 3 – 4 pic ulei purtător masat pe burtă în sensul acelor de ceas de 3-4 ori pe zi (daca este grav gen entero) daca nu 2-3 ori depinde de afectiune; 1 pic de On Guard în ulei purtător masat pe tălpi AROMATIC: la enterocolită difuzat 2 pic Lemon, 2 pic On Guard, 2 pic Lemon, 2 pic Onguard, 2 pic Digestzen de 2 – 3 ori pe zi; pentru vărsături şi greata difuzat 2 pic Lemon, 2 pic Peppermint

ADULŢI

TOPIC: 2 pic Digestzen masate pe burtă

INTERN: 2 pic de Digestzen într-un pahar cu apă sau capsulă, imediat după masă Pentru afecţiuni ce necesită o perioadă mai lungă se poate lua de 2-3 ori pe zi

✿ RĂU DE MIŞCARE (maşină, barcă, avion..)

Înainte de plecare masaţi topic 1 – 2 pic Digestzen (Zengest) cu 2 – 3 pic ulei purtător pe burtă. Aplicaţi la nevoie după 2-4 ore.

ADULŢI: pot lua 2 pic Digestzen intern.

✿ STAFILOCOC IMPETIGO (infecţie stafilococică la nivelul pielii)

adulti

INTERN: 2 pic Oregano, 2 pic Frankincense, 2 pic On Guard de 2 ori pe zi, maxim 10 zile

✿ STAFILOCOC AURIU

COPII

TOPIC: 2 pic Melaleuca, 1 pic Oregano într-o lingură de ulei purtător masat pe gât de 2 – 3 ori pe zi şi 1 pic On Guard diluat cu ulei purtător în talpă de 2 ori pe zi AROMATIC: 3 pic Melaleuca, 2 pic Oregano, 2 On Guard difuzat de 2 – 3 ori pe zi timp de 1h. Recomandarea este pentru topic, dacă vreţi şi aromatic atunci puteţi difuza alternativ Melaleuca sau Oregano. Tratamentul durează 7 – 10 zile.

✿ STAFILOCOC MRSA

COPII

TOPIC: 2 pic Melaleuca,1 pic Oregano într-o lingură de ulei purtător masat pe gât şi 1 pic On Guard diluat cu ulei purtător în talpă de 2 ori pe zi.

ADULŢI

Idem copii, diluţia mai mică; se poate lua intern. Tratamentul durează 7 – 10 zile.

✿ STREPTOCOC BETA HEMOLITIC

COPII

TOPIC: 1 pic Oregano, 2 pic Melaleuca într-o lingura de ulei purtător masat pe gât de 2 – 3 ori pe zi şi 1 pic On Guard diluat cu ulei purtător în talpă de 2 ori pe zi. AROMATIC: difuzat Oregano, On Guard, Melaleuca, Lemon alternate la 4h. Tratamentul durează 7 – 10 zile.

✿ OTITĂ

COPII

TOPIC: 1 pic Lavander, 1 pic Melaleuca, 1 pic Oregano sau Basil în 5 pic ulei de cocos masat în spatele urechii de 3 ori pe zi. NU se pune in ureche!

Pe un disc demachiant se picură Melaleuca şi Lavander şi se pune discheta deasupra urechii astfel încât uleiul volatil să se evapore în ureche. Atenţie, NU aplicaţi direct în ureche! Tratamentul durează 5 – 7, maxim 10 zile 1 pic On Guard masat pe tălpi cu ulei purtător AROMATIC: difuzat 1 pic Lemon şi 1 pic On Guard

✿ ERUPŢII DENTARE (DURERI DE GINGII BEBELUŞI)

INTERN: 1 pic Lavander şi 1 pic Clove în ulei purtător şi masată gingia TOPIC: 1 pic Lavander într-o lingură de ulei purtător şi masat obrajii

✿ IRITATIE DE SCUTEC

TOPIC: 1 lingură de ulei de cocos solid se încălzeşte pe baie de aburi atât cât să fie lichid, se pune 1 pic Lavander şi 1 pic Melaleuca, se amestecă bine, se unge local la schimbarea de scutec

✿ COLICI LA BEBELUŞI ŞI REFLUX

TOPIC: 1 pic Lavander, 1 pic Digestzen într-o lingură de ulei purtător masat pe burtă în sensul acelor de ceas; se poate aplica de mai multe ori pe zi. Dacă este şi reflux se aplică prin masaj doar Digestzen.

✿ SOMN LINIŞTIT

COPII

TOPIC: 1 pic Lavander în ulei de cocos masat pe tălpi, lobul urechii sau spate; 1 pic Lavander pe perna

AROMATIC: difuzat 2 – 4 pic Lavander înainte de somn cu 1h. Dacă sunt şi puţin înfundaţi la nas, se pune şi 1 – 2 pic Blend-ul Air.

ADULTI

Idem copii, topic nediluat

✿ SFORĂIT

ADULTI

AROMATIC: difuzat 2 – 3 pic Lavander şi 2 – 4 pic Blend-ul Air

✿ DURERI DE CAP

COPII

TOPIC: 1 pic Lavander, 1 pic Peppermint într-o lingură de ulei purtător masat pe frunte, ceafă, în spatele urechilor, umerilor.

ADULTI

TOPIC: 1 pic Lavander, 1 pic Peppermint în 2 pic ulei purtător masat pe frunte, ceafă, în spatele urechilor, umerilor.

✿ MIGRENE

ADULTI

TOPIC: 1 – 2 pic Deep Blue, 1 pic Frankincense în ulei purtător aplicat pe zona unde se simte durerea, tâmple, ceafă, frunte

✿ DURERI DE CAP ÎN SPATELE OCHILOR

ADULTI

TOPIC: 2 pic Frankincense în 1 – 2 pic ulei purtător masat pe frunte, zona sinusurilor

✿ SINUZITĂ

ADULTI

AROMATIC: Inhalat în palme 1 pic Blend-ul Air, inspirat adânc de 4 – 5 ori, repetat de 4 – 5 ori pe zi

TOPIC: masată zona sinusurilor cu 1 pic Frankincense pentru inflamaţie

INTERN: în capsulă vegetală sau în miere se ia 1 pic Oregano, 1 pic Lemon, 1 pic Peppermint, 2 pic Melaleuca, 2 pic Frankincense de 2 – 3 ori pe zi maxim 5 – 7 zile (pentru sinuzita care necesită antibiotic)

✿ DURERI MUSCULARE, DURERI ARTICULARE, TENSIUNE MUSCULARĂ

ADULTI

TOPIC: 1 – 2 pic Deep Blue în ulei purtător pentru a putea face masaj pe o zonă mai extinsă (muşchi, spate, articulaţii, zona cervicală)

✿ HERPES

ADULTI

TOPIC: 1 pic Melaleuca şi 1 pic Lavander puse direct pe herpes de câteva ori pe zi

✿ NEGI, VERUCI

TOPIC: 1 pic Melaleuca, 1 pic Oregano exact pe neg (dacă ajunge pe ţesut sănătos arde pielea) 2 ori pe zi , timp de 1 – 2 săptămâni până la vindecare completă.

✿ ARSURI SOLARE

TOPIC: 2 pic Lavander, 2 pic Peppermint, 2 pic Frankincense în 1 – 2 linguri de ulei purtător, făcut spray şi aplicat pe zona afectată.

ATENTIE: la copii sub 2 ani nu se foloseşte Peppermint pe piept.

✿ DERMATITA ATOPICĂ

COPII

TOPIC: 1 pic Lavander, 1 pic Melaleuca într-o lingură de ulei purtător şi masată

zona respectivă de 1 – 3 ori pe zi, în funcţie de gravitate

ADULTI

TOPIC: 1 pic Lavander, 1 pic Melaleuca, 1 pic Frankincense în ulei purtător şi masată zona.

✿ ANTIRID

TOPIC: 2 pic Frankincense în 2 – 5 pic ulei de cocos masat pe faţă/ gât/ decolteu seara înainte de culcare.

✿ ACNEE

TOPIC: 1 – 2 pic Melaleuca, 1 pic Frankincense în ulei de cocos fracţionat şi masată zona afectată

✿ MĂTREATĂ

Masaţi scalpul cu 2 pic Melaleuca într-o lingură de ulei purtator şi lăsaţi să acţioneze 30 min, apoi spălaţi cu şampon. Adăugaţi în şampon 2 – 3 pic Malaleuca şi agitati. Spălaţi-vă de fiecare dată cu acest şampon.

✿ MEMORIE/FOCUSARE/STIMULARE ATENTIE

AROMATIC: Peppermint, Lemon

TOPIC: In Tune aplicat pe ceafă, spatele gâtului

✿ CONJUNCTIVITĂ

TOPIC: 1 pic Melaleuca, 1 pic Frankincense într-o linguriţă de ulei purtător masat sub ochi, sprâncene, frunte. Atenţie să NU ajungă ulei în ochi!

✿ CĂLCÂIE CRĂPATE

TOPIC: 3 pic Oregano, 1 pic Frankincense, 5 pic Lemon, 5 pic Peppermint într-o lingură de ulei de cocos, timp de 2 săptămâni

✿ INFECŢIE URINARĂ

ADULŢI

INTERN: 2 pic Oregano, 2 pic Frankincense, 2 pic On Guard în capsule vegetale

(sau în miere) de 2 ori pe zi , timp de 5 zile

COPII

TOPIC: 1 pic Oregano, 2 pic Frankincense, 2 pic On Guard într-o lingură de ulei purtător masat pe tălpi, burtică de 2-3 ori pe zi, timp de 5 – 7 zile.

 

Recomandări utile în diferite situații

 • Metode de aplicare, dozaj✿ DIABET

  Basil sau Coriander 3 pic, Smart and Sassy 3 pic, Oregano 1 pic puse într-o capsulă, luate după masa de 3 ori pe zi.

  Pentru masajul picioarelor: Coriander, deep Blue, Cypress.

  Smart and Sassy se poate pune într-un litru de apă 6 picături care se bea pe parcursul unei zile.

  ✿ NEUROPATIE

  Mito 2 Max, Alfa CRS

  ✿ GLAUCOM

  Mito 2 Max, Deep Blue Polyfenol

  ✿ ANGINĂ PECTORALĂ

  Ylang Ylang 2 pic. Se face masaj pe partea stângă a pieptului, în zona inimii.

  ✿ TENSIUNEA MARE

  Helycrisum 12 pic, Ylang Ylang 12 pic, Cassia 8 pic, Frankincense 8 pic, Marjoram 8 pic. Se pun toate uleiurile într-o sticluţă de 10 ml cu roll-on, iar restul se completează cu ulei de cocos fracţionat. Acest amestec se poate aplica pe zona inimii, în tălpi, pe carotidă, pe stern, pe tâmple.

  ✿ TROMBOZĂ

  Grapefruit 4 pic, Lemon 3 pic, Clove 3 pic, Helychrisum 2 pic. Se administrează într-o capsulă vegetală din orez, intern 1 pe zi.

  ✿  COLESTEROL RIDICAT

  Grapefruit 2 pic, Lemon 2 pic se pun în 500 ml apă şi se bea.

  Marjoram 2 pic, Lemongrass 2 pic, lemon 1 pic se pun într-o capsulă şi se ia intern de 2 ori pe zi.

   

   

  ✿ HEMOROIZI

  Cypress 10 pic, Lavander 10 pic, Helycrisum 5 pic, Basil 5 pic, Geranium 5 pic, Peppermint 2 pic se pun într-o sticluţă de 50 ml, iar restul se completează cu ulei fracţionat de cocos. Se pun câte 10 picături în palmă şi se aplică local pe zonele cu probleme.

  ✿ SINDROMUL RENO (mâini şi picioare reci)

  Cypress 10 pic, Lavander 5 pic, 2 linguri ulei de cocos fracţionat. Uleiurile se pot adăuga în apa caldă de baie, dar împreună cu uleiul de cocos se face masaj pe mâini şi picioare.

  ✿ VENE VARICOASE

  Cypress 3 pic, Bergamot 5 pic, Geranium 5 pic, Grapefruit 3 pic, Mandarine 3 pic, Helychrisum 3 pic, Frankincense 2 pic, se adaugă într-o sticluţă de 75 ml, iar restul se completează cu ulei de jojoba şi se aplică pe zonele cu probleme.

   

  Link-uri utile:

   

  Contact: 0740 175 185 – Simona Dărăbant (Consultant doTERRA), atma_ananda@spandaproject.ro