SPANDA YOGA - PROGRAMUL DE VACANȚĂ

1 August - 10 Septembrie 2020

În perioada 4 August – 14 Septembrie, la grupele de yoga (Spanda Yoga) ”la sală”, ”online live” și grupele ”offline” asociate cu ele, avem o perioadă de vacanță, în care nu mai susținem cursurile regulate de yoga (celelalte grupe “offline” continua cursul si in aceasta perioada). Totuși, urmărim ca această perioadă să fie o vacanță activă, în care să se aprofundeze practica tehnicilor învățate pe parcursul anului/anilor de curs parcurs/parcurși. De aceea, vă propunem un program ZILNIC de practică spirituală.

La acest program spiritual poate sa participe GRATUIT orice cursant Spanda Yoga.

Perioada in care se va desfasura programul: 1 August – 10 Septembrie 2020.

Acest program propus este facultativ, insa va recomandam din tot sufletul sa-l realizati, chiar si daca nu puteti face aceasta zilnic, chiar și parțial. Parcurgerea acestui program o sa va ajute sa aprofundati informatiile primite in cadrul cursului de Yoga.

PROGRAMUL ZILNIC STANDARD

Programul zilnic standard conține tehnicile pe care le recomandăm a fi realizate zilnic, pe toata durata vacanței.

♦ Exercitiile de incalzire
♦ Tehnicile (asanele) propuse (mai jos poti vedea tehnicile propuse pentru fiecare saptamana) + UDDIYANA BANDHA (sau AGNISARA DHAUTI) (10 executii / zi) + SALUTUL SOARELUI (7 execuții / zi)
 Relaxarea Yoghina Completa (recomandăm ca minim o data pe saptamana să se realizeze si Yoga Nidra)
♦ 21:30 – 21:45 Meditație cu suport muzical (Mai jos poti vedea temele propuse. Fiecare meditatie are un numar asociat. In tabelul de mai jos gasesti ce mediitatie este propusa pentru fiecare zi calendaristica. De exemplu, pentru data de 15 August este propusa meditatia cu numarul 5, adica “Iubirea eliberatoare a lui Shiva (Dumnezeu)”. Exista un set de 10 meditatii care se reiau de 4 ori.)
♦ 21:45 – 22:00 Laya Yoga (cu oricare mantra in care aveti intierea: Sadashiva, Kali, Tara, Tripura Sundari). Cei care nu au initierea in mantra pot realiza trataka (concentrarea) pe Yantra lui Dumnezeu [Shiva] in Creatie (yantra cu ”stelute”). Se poate realiza simultan Laya Yoga si Trataka (Concentrarea pe yantra).
Citeste din suportul de curs sau dintr-o carte spirituală – minim 10 minute zilnic
♦ In zilele in care se realizeaza meditatia specială cu inducția deschiderii lui BRAHMARANDHRA, in programul de seara avem doar aceasta meditatie, intre orele 21:30 – 22:30. Aceste meditații sunt pe poziția 10 în lista muzicilor pe care le vom utiliza ca suport, asa că ele se vor desfășura în următoarele date: 10, 20, 30 August și 9 Septembrie 2019.

♥ Meditatiile le vom realiza la unison de la ora propusa.
♥ Daca programul nu va permite sa realizati meditatie de la ora propusa o puteti realiza la o alta ora (excepție face meditația specială de deschidere a lui Brahmarandhra, la care puteți participa doar conectându-vă live online pe platforma de webinar Zoom Meetings, cu ajutorul unui link pe care îl veți primi pe email în dimineața zilei de desfășurare a meditației).
♥ Programul (zilnic) de asane se poate realiza la orice ora si are propuse cate 4-5 asane pentru fiecare saptamana. E important să realizați și doar câte 1 minut fiecare asana.

Acest program propus este facultativ, insa va recomandam din tot sufletul sa-l realizati, chiar si daca nu puteti face aceasta zilnic, chiar și parțial. Parcurgerea acestui program o sa va ajute sa aprofundati informatiile primite in cadrul cursului de Yoga.

MEDITATIILE PROPUSE

♦ 1. Comuniune cu Shiva (Constiinta Unică / Dumnezeu)
♦ 2. Tenacitate-Perseverenta – prin intermediul energiei Focului
♦ 3. Starea constanta de Atentie la nivelul lui Ajna Chakra
♦ 4. Incredere in Sine (expansiune)
♦ 5. Iubirea eliberatoare a lui Shiva (Dumnezeu)
♦ 6. Vidul Inimii (Trezirea Sufletului)
♦ 7. Starea de Recunostinta fata de Shiva (Constiinta Unica / Dumnezeu)
♦ 8. Comuniune cu Ingerul Pazitor
♦ 9. Compasiunea lui Shiva (Constiinta Unică / Dumnezeu)
♦ 10. Meditatie speciala cu inductia deschiderii lui BRAHMARANDHRA

 

CĂRȚI RECOMANDATE

Eckhart Tolle – Puterea Prezentului, Un Nou Pământ
Michael Talbot – Universul Holografic
Joseph Murphy – Puterea extraordinară a Subconștientului tău
Richard Bach – Iluzii, Pescărușul Jonathan Livingstone
Sadhguru – Ingineria Interioara
Gheshe Michael Roach – Cum functioneaza Yoga
Sogyal Rinpoche – Cartea tibetană a Vieții și a Morții