Blog

Uleiul esential de LIME (Lamaie verde) de la doTERRA

Posted by:

Lime – Citrus aurantifolia
Cunoscut pentru aroma și gustul său distinct, Lime luat intern sau aplicat topic oferă beneficii de curățare – perfect pentru purificarea pielii, a aerului și a suprafețelor.

Descriere
Presat la rece din coaja de limes proaspăt, uleiu esențial Lime doTERRA  este revigorant și energizant atât datorită ​​aromei, cât și a gustului. Lime-ul este frecvent utilizat pentru aperitive și băuturi pentru aroma proaspătă de citrice. Datorită conținutului ridicat de limonen, lime-ul oferă beneficii interne de curățare * și poate fi difuzat pentru purificarea aerului. Este, de asemenea, un detergent eficient și natural. Lime-ul este cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula, echilibra și energiza. Lime-ul este frecvent utilizat în produsele de curățare a feței și a corpului datorită proprietăților sale purificante și pentru mirosul revigorant.

Utilizări
♦ Difuzați pentru a curăța aerul și a vă ridica starea de spirit.
♦ Puneți câteva picături de lime pe un tampon de bumbac și folosiți-l pentru îndepărtarea petelor de grăsime și a reziduurilor de autocolant.
♦ Adăugați o picătură de lime în apa de băut pentru o aromă îmbunătățită.
♦ Adăugați 1 picătură la curățarea facială sau la șampon pentru proprietăți de curățare suplimentare.

Modalitați de utilizare:
♦ Difuzat: Utilizați 3-4 picături în aromadifuzor.
♦ Intern: Se diluează o picătură în 4 fl. oz. de lichid.
♦ Topic: Aplicați 1-2 picături în zona dorită. Se diluează cu ulei de cocos fracționat DoTERRA pentru a minimiza orice sensibilitate cutanată.

Precautii:
Sensibilitate cutanată. A nu se lăsa la îndemana copiilor. Dacă sunteti gravidă, alaptați sau sunteți sub îngrijire medicală, consultați doctorul înainte de utilizare. A se evita contactul cu ochii, interiorul urechilor si zonele sensibile.

Beneficii principale:
♦ Menține funcția imună sănătoasă
♦ Datorită proprietăților stimulatoare și revigorante, creează o stare de spirit pozitivă
♦ Poate fi utilizat ca agent de curățare aromatic, local și intern
♦ Promovează echilibrul emoțional și bunăstarea
♦ Dureri de gat: lime este un puternic antibacterian, antiseptic și antiviral. Se administrează 1-2 picături intern sub limbă sau aplicat topic 2-4 picături împreună cu menta, de-a lungul gâtului.
♦ Purifică apa: deoarece ucide bacteria care cauzeaza diaree, este un excelent adjuvant in purificarea apei potabile. Adaugă câteva picături la 250 ml apă înainte de a o consuma
♦ Drenaj limfatic: uleiul esential de lime ajută la eliminarea toxinelor din organism, ajutând funcția sistemului imun. Pentru a ajuta circulația limfatică adaugă parti egale din lime , geranium și rozmarin cu ulei de cocos și masează pe zonele limfatice.
♦ Ajută la funcționarea sănătoasa a vezicii biliare: amestecă lime, lemon și rozmarin cu un ulei purtător si masează în zona vezicii biliare sau adaugă împreună cu sare Epsom  (sare amară) la baie.
♦ Modifică starea de spirit: este stimulant si revigorant. Adaugă în difuzor 5-10 picături, la baie împreună cu sare Epsom (sare amară) sau la încheietura mâinilor.
♦ Ține insectele la distanță: gen furnici și țânțari. Adaugă 5-10 picături într-o sticlă spray împreună cu apă și pulverizează pe haine, piele sau mobilă (uleiurile esențiale nu pătează).
♦ Acnee/probleme de piele: datorită proprietăților sale antibacteriene și antiseptice, poate fi aplicat pe piele pentru a calma iritația, acneea.
♦ Diluează cu ulei de cocos sau jojoba și aplică de două ori pe zi, pe zonele dorite.

Descriere aromatică: Citrus, tartă, dulce
Metoda de extragere: Presare la rece
Partea plantei: Coaja
Compuși principali: Limonen, β-pinen, γ-terpinen

Contact: Simona Dărăbant – 0740 175 185

0

About the Author:

• Oameni Liberi, Formatori de Oameni Liberi, • Traineri autorizați (certificați de Ministerul Educației), • Profesori Yoga (certificați Yoga Alliance), • Traineri Aromatouch (certificați de dōTERRA), • Aromaterapeuți & Fitoterapeuți (certificați de Ministerul Muncii și Ministerul Educației), • dōTERRA Diamond Wellness Advocates, • Fondatori și Proprietari Spanda Prōject & Spanda Yoga.
  Te-ar putea interesa și următoarele articole