Blog

Uleiul esential de LAMAIE (Lemon) de la doTERRA

Posted by:

Proprietăţile de curăţare, purificare şi revigorare ale uleiului esenţial de Lămâie de la doTERRA îl fac să fie unul dintre cele mai versatile, dar şi cel mai bine vândut pe care compania îl oferă.

Uleiul esențial de Lămâie are multe beneficii și utilizări. Când este adăugat la apa de băut, uleiul esențial de Lămâie răcorește și sprijină starea de sănătate pe parcursul întregii zile. Uleiul esențial de Lămâie este adăugat frecvent în mâncăruri, pentru aromatizarea deserturilor și felurilor principale. Uleiul esențial de Lămâie are o aromă înviorătoare și energizantă care conferă sentimente de lejeritate, veselie și bucurie.

🔸DENUMIREA PLANTEI – Uleiul esențial Lemon (lămâie) doTERRA se extrage din planta citrus limon.
🔸PARTEA PLANTEI DIN CARE SE EXTRAGE – coaja fructului plantei.
🔸PROCESUL DE EXTRACȚIE – presare la rece.
🔸CONSTITUENȚII PRINCIPALI AI ULEIULUI – d-limonene, alpha-pinenes, beta-pinenes.
🔸PRINCIPALELE PROPRIETĂȚI – antiseptic, diuretic, antioxidant, antibacterian, detoxifiant, dezinfectant, mucolitic, astringent, degresant.
🔸AMESTECURI ÎN CARE E REGĂSIT – Air, Citrus Bliss, Purify, Smart & Sassy.
🔸SE POTRIVEȘTEI CU URMĂTOARELE ULEIURI ESENȚIALE – Basil, Manuka, Peppermint, Rosemary,
Siberian Fir.
🔸PRECAUȚII DE UTILIZARE – evitați expunerea la soare sau raze UV (ultraviolete) a zonei de piele pe care
ați aplicat uleiul esențial Lemon timp de 12 ore după aplicare.

Contact: Simona Dărăbant – 0740 175 185

UTILIZĂRI ALE ULEIULUI ESENȚIAL DE LĂMÂIE
♦ 1. Pietre la rinichi și #fiere. Aplică, diluat, pe zona cu probleme și adaugă o compresă fierbinte pentru a intensifica efectul. Ia intern câteva picături într-o capsulă vegetală sau în apă.
♦ 2. Probleme de pH și curățare limfatică. Se administrează intern sau se aplică în spatele urechilor și pe glezne pentru curățarea și echilibrarea pH-ului.
♦ 3. Edem și retenție de apă. Se administrează intern, în capsulă vegetală sau în apă, sau se
utilizează topic, masat pe picioare și tălpi.
♦ 4. Arsuri gastrice și reflux. Se administrează intern, împreună cu uleiul esențial Ginger, într-o capsulă vegetală sau în apă.
♦ 5. Congestie și #mucus. Se aplică pe piept sau se difuzează.
♦ 6. Rinoree și #alergie. Se inhalează sau se aplică topic pe puntea nazală pentru a stopa rinoreea.
Se administrează 2-4 picături împreună cu lavandă și mentă în apă sau capsulă vegetală pentru
alergie.
♦ 7. Gută, #reumatism și #artrită. Se administrează intern, cu apă.
♦ 8. Detoxifierea ficatului și a rinichilor. Se utilizează administrat intern, cu apă, sau topic, aplicat pe tălpi.
♦ 9. Vene varicoase. Se aplică diluat, împreună cu uleiul esențial Cypress.
♦ 10. Concentrare – inhalat împreună cu uleiul esențial Rosemary.
♦ 11. Mirosurile nedorite. Difuzează ulei esențial de lămâie când gătești, pentru a neutraliza mirosul puternic de mâncare.
♦ 12. Îndepărtarea #lipiciului. Uleiul esențial de lămâie este excelent pentru îndepărtarea rășinelor,
a reziduurilor de autocolante și a markerului permanent. Elimină chiar și guma de mestecat lipită în păr!
♦ 13. Hidratare. Adăugă ulei esențial de lămâie în sticla ta cu apă! Adaugă gheață. Agită bine.
Vei iubi aroma! Atenție: de folosit doar recipiente din sticlă.
♦ 14. Împrospătarea aerului după zugrăvit și în mașină. Difuzează ulei esențial de lămâie în timpul și după vopsirea pereților, pentru a te bucura de un aer proaspăt în casă! Pune pe o dischetă demachiantă sau orice material absorbant ulei esențial de lămâie și așeaz-o în dreptul orificiilor
de aerisire din mașină pentru a avea o călătorie mai plăcută.
♦ 15. Energizare. Primul lucru dimineața: difuzează ulei esențial de lămâie pentru a te energiza.
Apoi, răsfață-te amestecând câteva picături de ulei esențial de lămâie împreună cu ulei esențial Melaleuca și ulei fracționat de cocos. Aplică mixul pe picioarele tale atunci când sunt obosite sau când ai pielea tălpilor uscată și crăpată. Când te simți lipsit de motivație sau de energie, încearcă să freci o picătură de ulei de lămâie pe palme, pe ceafă sau chiar în păr. Te va uimi puterea aromei de lămâie!
♦ 16. Concentrare. Difuzăm uleiurile esențiale Lemon și Peppermint în sala de clasă sau în timpul temelor pentru a ajuta copiii să rămână treji și concentrați.
♦ 17. Curățenie și rufe
• Spălarea vaselor: adaugă câteva picături de ulei esențial de lămâie în detergentul pentru vase. Vei avea parte de o experiență olfactivă minunată în timp ce profiți de calitățile de curățare ale uleiului esențial de lămâie! Vasele tale vor străluci ca și cristalul.
• Ștergerea suprafețelor: amestecă 5-6 picături de ulei esențial de lămâie cu apă și oțet într-o sticlă cu pulverizator, și folosește mixul pentru curățarea și purificarea suprafețelor.
Utilizează-l pentru curățarea blatului de bucătărie. Pentru oțel inoxidabil, amestecă ulei esențial de lămâie cu ulei de măsline.
• Tapițerii de piele: îngrijește și împiedică uzura tapițeriei de piele cu ajutorul unei cârpe pe care ai picurat ulei esențial de lămâie.
• Degresant și luciu pentru mobilă: combină 10-15 picături ulei esențial Lemon cu apă, într-un flacon de sticlă cu pulverizator. De asemenea, câteva picături de ulei esențial de lămâie, combinate cu câteva picături de ulei de măsline, vor face ca mobilierul de lemn să strălucească.
• Îndepărtarea mirosurilor neplăcute din prosoape: atunci când prosoapele tale de bucătărie au un miros greu de suportat, adaugă ulei de lămâie la detergentul pentru rufe, lasă-le la înmuiat peste noapte, spală-le, usucă-le și bucătăria ta va mirosi mult mai bine!
Parfum de citrice pentru uscătorul de rufe: încearcă să adaugi câteva picături de ulei de lămâie pe o cârpă umedă sau pe bile de lână și pune-le în uscător împreună cu rufele
spălate. Asigură-te că programezi uscătorul la un ciclu uscare cu temperatură scăzută, altfel căldura ridicată va diminua efectele uleiului.
♦ 18. Gătit. Adaugă o picătură de ulei esențial de lămâie ori de câte ori gătești cu suc de lămâie
(somon pe grătar, plăcintă cu lămâie) pentru a da o aromă mai profundă și mai bogată. Pentru ceaiurile liniștitoare de iarnă, poți adăuga pur și simplu ulei esențial de lămâie în apa caldă, ceaiul din plante sau miere.
♦ 19. Fructe proaspete. Utilizează uleiul esențial de lămâie într-un spray pentru a menține prospețimea fructelor tăiate până la momentul destinat servirii lor.
♦ 20. Echilibrare emoțională. Se utilizează aromatic sau topic pentru a ajuta în tranziția de la inconștient la energizat.
• Uleiul esențial Lemon este un adevărat susținător al longevității, purificării.
• Spală obiecte de decor sau bijuteriile cu apă și ulei esential de lămâie pentru a înlătura eventualele energii negative.

Cum se folosește:

♦ Vaporizați în încăpere
♦ Aplicat pe piele sau pe talpă
♦ 4 picături în jumătate de litru de apă și beți sau folosiți pentru dezinfectarea suprafețelor
♦ Aplicați direct pe unghii

Atenție! În timpul verii nu folosiți uleiul esențial de lămâie întins pe piele dacă ieșiți apoi la soare pentru că vă va sensibiliza pielea și veți avea pete maronii! Dacă aplicați uleiul de piele, asigurați-vă că nu ieșiți la soare cel puțin 6 ore, dar în cazul ideal 12 ore. Dacă utilizați uleiul intern, nu trebuie să vă temeți de efectul de fotosensibilizare la ieșirea la soare.

Retete 🍋
🔸Suport respirator(difuzor)
• 2 picături Lemon
• 2 picături Melaleuca
• 2 picături Cypress

🔸Suport pentru sinuzită
• 2 picături Lemon
• 2 picături Eucalyptus
• 2 picături Peppermint
• 2 picături Cardamom

Sursa: Manualul incepatorului

Contact: Simona Dărăbant – 0740 175 185

0

About the Author:

• Oameni Liberi, Formatori de Oameni Liberi, • Traineri autorizați (certificați de Ministerul Educației), • Profesori Yoga (certificați Yoga Alliance), • Traineri Aromatouch (certificați de dōTERRA), • Aromaterapeuți & Fitoterapeuți (certificați de Ministerul Muncii și Ministerul Educației), • dōTERRA Diamond Wellness Advocates, • Fondatori și Proprietari Spanda Prōject & Spanda Yoga.
  Te-ar putea interesa și următoarele articole