Tu ești Conștiința Unică (Supremă) – Dumnezeu!

Tu ești Conștiința Unică (Supremă) – Dumnezeu!

Constiinta Unica, Suprema Dumnezeu

”Cine sunt eu?” – este întrebarea fundamentală a existenței

Tradiția tantrică, cea mai profundă și integrativă cale spirituală, ne învață că totul este Conștiința, că totul este interconectat, că orice aspect al creației se reflectă în toate celelalte.

Atât spiritualitatea cât și Fizica Cuantică ne spun că trăim într-un univers holografic. Toată lumea știe ce este o hologramă: o imagine 3D realizată din lumină. Însă, mai puțină lume știe ce caracteristici are o structură holografică. Cea mai importantă caracterisitcă a structurilor holografice (fractalice) este că TOTUL (Macrocosmosul – universul ”exterior”) se reflectă în PARTE (Microcosmos – universul ”lăuntric”) și PARTEA  se reflectă în TOT. Ca să înțelegeți mai bine o să explic această caracteristică altfel.

Filmul holografic seamănă bine cu un film foto (pe celuloid), diferă doar modalitatea de imprimare a filmului. Dacă pe film e imprimată imaginea unui măr, luminând filmul cu un fascicul laser, de partea cealaltă a filmului va apărea imaginea 3D a mărului. Dacă tăiem o bucățică de film holografic și o vom lumina cu un fascicol laser, vom constata (poate cu surprindere) că vom avea imaginea 3D integrală a mărului. Dacă tăiem filmul holografic în 1000 de bucățele, fiecare bucată va conține imaginea integrală a mărului. Asta înseamnă că TOTUL (Macrocosmosul – universul ”exterior”) se reflectă în PARTE (Microcosmos – universul ”lăuntric”) și PARTEA  se reflectă în TOT.

Conștiința Divină este structurată holografic și putem spune că este un infinit film holografic. Fiecare dintre noi reprezentăm bucățele (conștiințe | la rândul lor infinite) din filmul holografic infinit numit Conștiința Divină și purtăm în noi IMAGINEA INTEGRALĂ A DIVINITĂȚII. Altfel spus, fiecare dintre noi, nu suntem doar o reflexie a Lui Dumnezeu (Conștiința Supremă) ci SUNTEM DUMNEZEU.

Tu ești deja Conștiința Supremă, dar trebuie să-ți reamintești asta

Fără excepție, tradițiile spirituale autentice ne spun că există o unică conștiință [Dumnezeu] care se exprimă în infinite moduri și că, la nivelul cel mai profund, suntem identificați cu această conștiință. Însă, ca ființe umane obișnuite am uitat, total sau parțial, identitatea noastră reală.

Atâta timp cât ne identificăm cu structurile superficiale ale ființei (ego-ul – conștiința / personalitatea limitată) și credem că suntem ”Ixulescu Georgică” sau ”Ygreculescu Maria”, Realitatea noastră se va conforma acestor credințe (Credințele și Convingerile noastre creează proiectul Realității). Deși, în realitate, suntem omniscienți, omniprezenți, omnipotenți, perfecți și compleți, noi vom experimenta o realitate în care vom fi limitați de credințele noastre. În această situație, ne vom simți separați de Conștiința Unică (Dumnezeu) și vom crede că pentru a fi perfecți este necesar să adăugăm ceva la ceea ce suntem sau să renunțăm la anumite lucruri.

Hai să ne imaginăm următoarea situație. Să presupunem că o persoană este hipnotizată și i se sugerează că este o găină. Pe perioada cât persoana este hipnotizată, ea va crede că este o găină și se va comporta ca o găină. Se pune întrebarea: acea persoana a fost vreo clipă găină? Răspunsul evident este ca nu. Însă credința în faptul că este o găină a modificat persoanei percepția asupra realității. Ce este necesar să adauge acea persoană la ceea ce este sau la ce trebuie să renunțe pentru a deveni un om? A fost, acea persoană, o găină, pentru vreo clipă? Evident ca nu. Ea doar a crezut că e găină, dar întotdeauna ea a fost un om. Analogic, noi credem ca suntem personalitatea limitată (ego-ul), însă, noi întotdeauna am fost, suntem și vom fi Conștiința Unică (Dumnezeu). Este necesar doar să ieșim din starea de hipnoză în care eram și să redevenim conștienți de identitatea noastră reală. Nu trebuie să adaugăm nimic la ceea ce suntem și nu trebuie să renunțăm la nimic din ceea ce suntem, trebuie doar SĂ FIM CEEA CE SUNTEM. Deloc întâmplător, sloganul cursului de Yoga pe care îl susținem este ”FII CEEA CE EȘTI !”.

 

Cel mai important maestru al șivaismului din Kașmir, Abhinavagupta, într-un poem de-al său, ne precizează care este acea atitudine care trezește în noi starea de iluminare spirituală:

”Nu renunţa la nimic şi nu păstra nimic,

Ia parte la bucuria totului şi fii aşa cum eşti !”

”Nu renunţa la nimic şi nu păstra nimic,

Bucură-te, stabilit în Sinele tău, exact aşa cum eşti!”

 

Evoluția spirituală e procesul prin care conștiința noastră se expansionează, un proces de conștienizare

Procesul de evoluție spirituală este un proces în care conștiința noastră se expansionează tot mai mult, e un proces de conștientizare, în care ne identificăm progresiv cu aspecte tot mai profunde ale ființei noastre: Sufletul (Jivatma | Conștiința ”individuală”), Spiritul individual (Sinele Suprem Atman | Conștiința Supremă) și, în cele din urmă, cu Sursa (Dumnezeu fără atribute/ Paramatman | Conștiința transcendentă). Toți marii înțelepți ai acestei planete, indiferent de tradiția spirituală în care s-au dezvoltat, atunci când au ajuns la cel mai înalt nivel de evoluție spirituală au afirmat: ”Eu sunt Dumnezeu !”. Mulți dintre ei, fiindcă nu au fost înțeleși, au fost catalogați drept blasfemiatori…

 

Și în Biblie ni se spune că noi sunem Conștiința Supremă | Dumnezeu

În Biblie este relatată o situație în care fariseii îl acuzau pe Iisus de blasfemie pentru a că a afirma ”Eu sunt Fiul Lui Dumnezeu”.

(Ioan 10:34) Isus le-a răspuns: “Nu este scris în Legea voastră: “Eu am zis: sunteți dumnezei“? ” [Isus face referire la Psalmul 81 – 6. Eu am zis: “Dumnezei sunteţi şi toţi fii ai Celui Preaînalt. Dar voi ca nişte oameni muriţi…”]

”Acela care pătrunde totul, pe care nimic nu-l transcende şi care, ca şi spaţiul universal din jurul nostru, umple complet toate lucrurile din interior şi din afară, acel non-dual Brahman Suprem [Dumnezeu | Conștiința Supremă] – Acela eşti tu.” –  Sankaracharya

”Acela în care se află toate fiinţele şi care se află în toate fiinţele, care este dăruitorul graţiei tuturor,

Sufletul Suprem al Universului, fiinţa fără de limită – Acela sunt Eu” – Amritbindu Upanishad

”Adevărata Cunoaştere, subiectul esenţial al Vedantei, produce convingerea că Sinele Suprem Individual, ATMAN [Spiritul „individual”], este BRAHMAN [Dumnezeu | Conștiința Supremă]” – Shankaracharya

”Tu nu ești o picătură din Ocean, tu ești Oceanul într-o picătură” – Rumi

 

“Maestrul: Cu ce lumină vezi?Discipolul:

Cu a soarelui ziua, cu a lămpii noaptea.

Maestrul: Cu ce lumină vezi aceste lumini?Discipolul: Cu a ochilor.

Maestrul: Cu care lumină vezi ochii?

Discipolul: Cu cea a minţii.

Maestrul: Prin ce lumină cunoşti mintea?

Discipolul: Prin cea a Sinelui.

Maestrul: Deci tu eşti lumina luminilor.

Discipolul: Da. Eu sunt Acela.”

 

Sri Ramana Maharishi

logo