Blog

Uleiul esential PETITGRAIN (portocala amara) de la doTERRA

Posted by:

Petitgrain – Citrus aurantium

Petitgrain oferă beneficii calmante și relaxante pentru a ușura sentimentele de tensiune și stres.

Descriere

Uleiul esențial de petitgrain provine din arborele de portocale amare, care are o istorie lungă de utilizare în practicile tradiționale de sănătate. Din punct de vedere istoric, uleiul esential Petitgrain a fost utilizat in scopuri de curatare si a fost utilizat intern pentru a sustine functionarea sistemului imunitar sanatos si a sistemului nervos. * Dovezile stiintifice emergente ofera sprijin pentru aceste utilizari traditionale si alte utilizari.

Există trei uleiuri esențiale derivate din arborele de portocale amare: Petitgrain este distilat din frunzele și ramurile copacului, uleiul esențial Neroli este distilat din flori, iar uleiul de portocale amare este produs prin presarea la rece a coajelor de fructe. Petitgrain este utilizat pe scară largă în industria parfumurilor, utilizat fiind pentru spray-uri de corp, parfumuri, loțiuni și parfumuri cu o notă proaspătă, erbacee populară atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților.

Prin achiziționarea Petitgrain din Paraguay prin inițiativa noastră Co-Impact Sourcing®, doTERRA este în măsură să sprijine proiectele de dezvoltare comunitară necesare și să furnizeze venituri diversificate pentru fermierii mici. Această abordare oferă o alternativă viabilă din punct de vedere economic față de terenul tăios, ajutând în mod dramatic să protejeze portiunile ramase de păduri tropicale din estul Paraguayului.

Proprietăţi:
♦ echilibrant al secreţiei de sebumregenerator cutanat,
♦ cicatrizant
♦ revitalizant, tonic cutanat
♦ nu este fotosensibilizant și este blând cu pielea
♦ antiinflamator, ușor purifiant
♦ antispasmodic, ajută la decontractarea musculaturii
♦ calmant și echilibrant al sistemului nervos, sedativ, armonizant
♦ esență pentru parfumarea cosmeticelor și crearea de parfumuri

Beneficii:
♦ ajuta igiena și îngrijirea pielii, în special a tenului gras, mixt
♦ igiena și îngrijirea tenului cu tendințe acneice
♦ îngrijirea părului și scalpului gras
♦ crampe musculare, zone tensionate în corp datorate stresului
♦ adjuvant în ameliorarea problemelor cardiovasculare: aritmii, palpitații
♦ în caz de anxietate, insomnii datorate sentimentului de singurătate
♦ în caz de depresii, probleme sentimentale, obsesii, tensiune nervoasă

Mod de utilizare:
♦ 1-2 picături în doza de șampon
♦ diluat în ulei vegetal, aplicat prin masaj pe spate, de-alungul coloanei sau pe zonele tensionate
♦ diluat în ulei vegetal, aplicat prin masaj pe plexul solar în cazul problemelor cardiovasculare, palpitații, angoase
♦ amestecat cu un ulei vegetal și eventual alte esențe, ca parfum de puls și pentru inhalare aromaterapeutică
♦ ca ingredient pentru prepararea de cleansere, șampoane, geluri de duș și baie
♦ ca ingredient în prepararea de creme, seruri, loțiuni, măști, balsamuri, unturi de corp
♦ difuzat în aer cu ajutorul unui difuzor de uleiuri esentiale; are un miros extrem de plăcut
alături de alte esențe cu note de vârf, mijloc și de bază, pentru crearea parfumurilor lichide sau solide

0

About the Author:

Oameni Liberi, Formatori de Oameni Liberi, Yoga Teachers, doTERRA Diamond Wellness Advocates, Aromatouch Trainers, Spanda Project & Spanda Yoga Founders
  Te-ar putea interesa și următoarele articole