Parabola Fluturelui | despre necesitatea obstacolelor, a testelor în orice proces de creștere, de transformare

Parabola Fluturelui | despre necesitatea obstacolelor, a testelor în orice proces de creștere, de transformare

Fluture

“Nu e nimic intr-o omida care sa-ti spuna ca se va transforma intr-un fluture.” – Buckminster Fuller

Într-o zi, într-un cocon a apărut o mică gaură. Un om, care trecea din întâmplare prin preajmă, s-a oprit cîteva minute pentru a observa fluturele care se forţa să iasă prin această gaură mică. După multe încercări se părea că fluturele s-a resemnat şi gaura rămăsese la fel de mică. Părea că fluturele a făcut tot ce putea şi nu mai era în stare de nimic altceva. Atunci omul a decis să ajute fluturele: a luat un cuţit şi a deschis coconul. Fluturele a ieşit imediat. Însă corpul acestuia era slab şi anemic; aripile sale erau puţin dezvoltate şi aproape că nu se mişcau.

Omul a continuat să observe crezînd că dintr-un moment în altul aripile fluturelui se vor deschide şi vor putea suporta greutatea proprie pentru ca acesta să poată zbura. Acest lucru nu s-a întîmplat! Fluturele şi-a trăit restul vieţii tîrindu-se pe pămînt, cu corpul său slab şi cu aripile chircite. Nu a putut zbura NICIODATĂ!

Ceea ce omul prin gestul său de bunătate şi prin intenţia sa de a a juta, nu a înţeles că trecerea prin gaura strîmtă a coconului era efortul necesar pentru ca fluturele să trimită lichidul din corpul său către aripi pentru a putea zbura. Era chinul prin care viaţa îl punea să treacă pentru a creşte şi pentru a se dezvolta. Uneori, efortul este exact lucrul de care avem nevoie în viaţă. Dacă ni s-ar permite să trăim viaţa fără a întîlni dificultăţi, am fi limitaţi. Nu am putea fi atât de puternici cum suntem. Nu am putea zbura niciodată!

 

Comentariu:

Se spune ca ”drumul spre Infern e pavat cu intenții bune”.

Adesea, din dorința sinceră de a ajuta, îndepărtăm obstacolele din calea celor dragi. Părinții îndepărtează obstacolele din viața copiilor, urmăresc să le creeze o viață cât mai liniștită, în care ei să aibă tot ceea ce își doresc, fără să fie necesar să depună vreun efort. Însă, această abordare îi face pe copii slabi, incapabili să se descurce fără intervenția parinților.

Pentru ca un sportiv sa fie în formă și să devină campion, se antrenează sistematic trecând prin antrenamente dure. Obstacolele din viața noastră sunt antrenamentele care ne pregatesc pentru a deveni campioni, sunt gaura strâmtă a coconului prin care trebuie să trecem pentru a putea apoi zbura…

 

Te-ar putea interesa și următoarele:

logo