Meditație specială | Deschiderea lui Brahmarandhra

Meditație specială | Deschiderea lui Brahmarandhra

Brahmarandhra este o chakra subordonata chakra-ei coronare – Sahasrara (”lotusul cu o mie de petale” –  a 7-a chakra) si are proiectia, in plan subtil, situata in zona varfului capului. Ea reprezinta deschiderea superioara a canalului energetic median, neutru – Sushumna nadi (care strabate coloana vertebrala, de la baza coloanei – intre anus si sex (Muladhara chakra), pana la nivelul lui Brahmarandhra). Brahmarandhra reprezinta iesirea catre transcendenta divina (sau, asa cum a numit-o Iisus, “Imparatia Cerurilor”).

Zona de proiectie fizica a lui Brahmarandhra este la nivelul fontanelei anterioare. Pentru copii, pana la 12-18 luni, Brahmarandhra este deschisa, apoi treptat ea se inchide (se osifica la nivel fizic). Pentru fiinta umana obisnuita Brahmarandhra este inchisa.

Deschiderea lui Brahmarandhra (calea vidului median – Sushumna nadi) echivaleaza cu:

  • experimentarea starii transcendente,
  • revelarea Inimii Spirituale (a Sinelui Suprem Atman)
  • trairea starii de eliberare spirituala (moksha), sau
  • constientizarea identitatii cu Sursa (Dumnezeu).

Atunci cand aceasta deschidere este experimentata avem senzatia ca “s-au deschis cerurile”, ca suntem infiniti, ca suntem identificati cu intreg universul, dar si dincolo de el, ca suntem total liberi, ca suntem completi etc.

Deschiderea lui Brahmarandhra este corelata direct cu trezirea si ascensiunea energiei Kundalini de-a lungul canalului median (neutru) Sushumna nadi.

Fiecare fiinta poate sa experimenteze spontan deschiderea lui Brahmarandhra, insa dupa trairea acestei experiente ea se inchide din nou. Pentru a stabiliza / fixa aceasta deschidere, este important sa energizam aceasta chakra, sa experimentam sistematic aceasta deschidere.

Atunci cand Brahmarandhra este permanent deschisa noi putem oricand, la vointa, sa ne identificam cu Constiinta Unica – Dumnezeu.

Mai jos ai o conferință în care este explicat ce înseamnă Brahmarandhra și importanța deschiderii ei.

Meditația specială cu tema ”Deschiderea lui Brahmarandhra” nu este o meditație obișnuită. În cadrul meditației se utilizează mai multe elemente ajutătoare:

  • Se utilează un suport muzical, special ales, care să trezească și să amplifice în ființa noastră Focul subtil, procese intense de sublimare a energiei, trezirea energiei Kundalini, o stare interioară de echilibru (neutralitate) etc. Piesele muzicale din mixaj au fost alese din mii de piese candidate.
  • Se realizează concentrarea pe zona de proiecție a lui Brahmarandhra, cu 3 degete deasupra fontanelei anterioare (vârfului capului). Această concentrare este ferma, dar relaxată. Până apare o stare de dizolvare în nemarginire, sau o altă stare înaltă de conștiință, vom menține concentrarea pe Brahmarandra. Când o stare înaltă de conștiință apare, ne vom abandona în ea și nu vom mai urmări să ne concentrăm pe Brahmarandhra.
  • Un alt element, extrem de important, care face meditația specială, diferită de orice alt tip de meditație, este inducția subtilă a deschiderii lui Brahmarandhra. Această inducție subtilă creează un câmp energetic subtil care favorizează deschiderea lui Brahmarandhra. În momentul în care reușim să ne deschidem, să intrăm în rezonanță cu acest câmp subtil vom fi ”purtați” către experiența deschiderii lui Brahmarandhra.

Cele trei elemente menționate mai sus, realizate simultan, ne măresc șansele de a experimenta deschiderea lui Brahmarandhra.

Acest gen de meditație este organizată periodic, deocamdată doar pentru cursanții Spanda Project / Spanda Yoga, și se realizează la unison, pentru că acel câmp subtil de inducție este manifestat doar pe durata desfășurării meditației. De asemenea, accesul la suportul muzical utilizat se face doar pe durata desfășurării meditației.

logo