Blog

Uleiul esential THYME (Cimbru) de la doTERRA

Posted by:

Cimbru (Thyme) – Thymus vulgaris
Cu o chimie specifică care susține un sistem imunitar sănătos, Cimbrul este un ulei esențial, puternic și cald, care deține proprietăți de curățare și purificare.

Descriere
Gândit să împărtășească curajul purtătorului său, Cimbrul a fost dat cavalerilor și luptătorilor înainte de a intra în luptă de catre doamnele Evului Mediu. În aceeași perioadă, Cimbrul a fost adesea plasat sub perne pentru a contribui la promovarea unui somn liniștit și la prevenirea coșmarurilor. Vechii greci au folosit Cimbrul în băile lor și l-au ars ca tămâie în templele lor, în timp ce egiptenii l-au folosit în ritualurile lor de îmbălsămare. Astăzi, Cimbrul este frecvent utilizat ca si condiment, dar produce, de asemenea, un ulei puternic esențial, care are efecte de curățare și purificare pentru piele; totuși, datorită conținutului ridicat de timol, Cimbrul trebuie diluat cu ulei de nucă de cocos doTERRA înainte de aplicare. Cimbrul are o chimie specifică care susține un sistem imunitar sănătos.

Utilizări
♦ Adăugați 2 picături in capsule vegetale și luați în timpul iernii pentru a susține un sistem imunitar sănătos.
♦ Utilizați atunci când grădinăriti pentru a respinge în mod natural insectele.
♦ Utilizați 1-2 picături în feluri de mâncare cu carne sau antreuri pentru a adăuga o aromă proaspătă pe bază de plante.
♦ Diluați cu ulei de nucă de cocos fracționat, aplicați apoi pe zonele vizate de pe piele pentru a purifica și a promova pielea sănătoasă.

Instrucțiuni de utilizare
♦ Difuzie: Utilizați trei până la patru picături în difuzorul dorit.
♦ Utilizare internă: Se diluează o picătură în 120 ml de lichid.
♦ Utilizare topică: Se diluează una până la două picături cu ulei de nucă de cocos doTERRA fractionat, apoi se aplică zona dorită.

Măsuri de precauție
Sensibilitate cutanată posibilă. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau sub supraveghere medicala, consultați-vă medicul. Evitați contactul cu ochii, urechile interioare și zonele sensibile.

“Cimbrul este unul dintre cele mai puternice uleiuri esentiale care curăța corpul emoțional și ajută la abordarea sentimentelor care au fost îngropate de mult timp. Ajunge adânc în corp și suflet în căutarea negativității nerezolvate. Cimbrul aduce la suprafață sentimente vechi stagnante. Este deosebit de util în tratarea emoțiilor toxice ale urii, mâniei și resentimentelor care determină închiderea inimii. Cimbrul golește sufletul de negativități, lăsând inima deschisă. În această stare de deschidere, un individ începe să simtă toleranță și răbdare pentru ceilalți. Pe măsură ce inima se deschide din ce în ce mai mult, ea este capabilă să primească dragoste și să ofere iertare. Cimbrul ne învață “E timpul să mergem mai departe și să lăsăm să ne detasam de ce nu ne mai serveste”. Pe măsură ce indivizii iartă, ei se eliberează de robia emoțională care duce in mod direct la o sanatate mai buna.
Cimbrul transformă ura și furia în dragoste și iertare.
Emoțiile adresate: Inima neiertătoare, furia, ura, amărăciunea, resentimentul, robia emoțională.
Uleiuri Companion: Cypress, Lemongrass, Blend detoxifiere / GX Assist, Cleansing Blend / Zendocrine”

Traducere din cartea “Emotii si uleiuri esentiale”

Beneficii primare
♦ Susține un sistem imunitar sănătos
♦ Respinge in mod natural insectele
♦ Antibacterial
♦ Antifungal
♦ Antimicrobial
♦ Antioxidant
♦ Antiviral
♦ Antiseptic

Descriere aromatică: Caldă, erbacee, florală, pulbere
Metoda de colectare: Distilarea aburului
Partea de plante: Frunze
Constituenții principali: Thymol, paracymene

0

About the Author:

• Oameni Liberi, Formatori de Oameni Liberi, • Traineri autorizați (certificați de Ministerul Educației), • Profesori Yoga (certificați Yoga Alliance), • Traineri Aromatouch (certificați de dōTERRA), • Aromaterapeuți & Fitoterapeuți (certificați de Ministerul Muncii și Ministerul Educației), • dōTERRA Diamond Wellness Advocates, • Fondatori și Proprietari Spanda Prōject & Spanda Yoga.
  Te-ar putea interesa și următoarele articole