Uleiul esential ROMAN CHAMOMILE (musetel roman) de la doTERRA

Uleiul esential ROMAN CHAMOMILE (musetel roman) de la doTERRA

Mușețelul roman Anthemis nobilis

În timp ce furnizează o aromă dulce, florală, Mușețelul roman  poate calma sistemele corpului deoarece susține efectele de calmare ale pielii, minții și corpului.

Descriere

Mușețelul roman  crește aproape de pământ, ajungând până la 30 cm în înălțime. Are frunze gri-verzi, flori care seamănă cu o margaretă și miroase ca merele. Planta a fost poreclită „medicul plantei” deoarece are efecte pozitive asupra plantelor care se dezvoltă în apropiere. Vechii romani au folosit uleiul pentru curaj în timpul războiului. Cea mai comună utilizare a mușețelului este în ceaiuri, Mușețelul roman poate fi găsit și în creme, băuturi, vopsele de păr, șampoane și parfumuri. Mușețelul roman are un efect calmant asupra pielii, minții și corpului.  Calmează sistemele corporale.

Istorie și fapte ale uleiului esențial de musetel

Musetelul este una dintre cele mai vechi, cele mai utilizate și bine documentate plante medicinale din lume și a fost recomandată pentru o varietate de aplicații de vindecare. Plantele de mușețel sunt membre ale familiei Asteraceae / Compositae. Există două tipuri comune de mușețel utilizate astăzi medicamente: musetelul german (chamomillarecutita) și musetelul roman (chamaemelumnobile).

Uleiul esential de musetel roman este distilat cu aburi din florile plantei si are o aroma dulce, proaspata, de mere si fructe. După distilare, uleiul variază de la culoarea albastru strălucitor la verde adânc atunci când este proaspăt, dar se transformă în galben închis după depozitare. În ciuda decolorării culorii, uleiul nu își pierde potența. Aproximativ 120 de metaboliți secundari au fost identificați în musetel, incluzând 28 terpenoide și 36 flavonoide. Uleiul esențial de musetel roman este constituit în principal din esteri ai acidului angelic și acid tiglic, plus farnesen și a-pinen, care au proprietăți antiinflamatorii și antibiotice.
Considerată a fi una dintre cele mai vechi și versatile uleiuri esențiale, uleiul esențial roman de mușețel a fost utilizat pentru a trata o varietate de condiții datorită efectelor anti-spasmodice datorită conținutului ridicat de esteri. Astăzi, este frecvent utilizat în tratamentul natural al problemelor sistemului nervos, eczemelor, febrei, arsurilor la stomac, gutei, anxietății și insomniei.

Deși se numește mușețel “roman”, istoria sa ca o plantă celebrată și larg răspândită se extinde mult dincolo de Roma Antică. Înregistrările hieroglifice arată că musetelul a fost folosit cosmetic timp de cel puțin 2000 de ani. Medicii greci au prescris-o pentru febra și tulburări de sex feminin. Și, deși “musetelul roman” nu era numele oficial al plantei la vremea respectivă, termenul a fost dat după ce a fost văzut germinând în jurul Colosului Roman în secolul al XIX-lea. De asemenea, din punct de vedere istoric, musetelul a fost un ulei esențial de alegere pentru mamele de a folosi cu copiii lor datorită proprietăților sale blânde și calme.

Musetelul a fost cultivat pentru prima oară în cantități mari, care au fost vândute în jurul secolului al XVI-lea. Romanii au folosit mușețelul pentru a aroma băuturi și în tămâie, precum și ca planta medicinala pentru a lupta împotriva bolilor și pentru a promova longevitatea. Calitățile sale vindecătoare s-au răspândit în întreaga Europă, iar în cele din urmă britanicii au adus plante de musetel în America de Nord.

Medicii din întreaga Europă și din așezările timpurii ale Americii au inclus mușețelul în pungile medicinale pentru că vindeca dureri, inflamații, alergii și probleme digestive complet natural și fără efecte secundare. Oamenii l-au folosit, de asemenea, ca un deodorant natural, sampon și parfum.

Utilizări

 • Adăugați 1-2 picături pentru hidratarea șamponului sau balsamului dvs. preferat pentru un aspect luminos al pielii si părului.
 • Adăugați 1-2 picături la ceaiuri din plante sau băuturi calde pentru a calma corpul și mintea.
 • Difuzați sau aplicați pe tălpi înainte de culcare.

Instrucțiunile de utilizare

 • Difuzie: Utilizați trei până la patru picături în difuzorul dorit.
 • Utilizare internă: Se diluează o picătură în 100ml de lichid.
 • Utilizare locală: Aplicați una sau două picături în zona dorită. Se diluează cu un ulei purtător pentru a reduce la minimum orice sensibilitate a pielii.Consultați precauțiile suplimentare de mai jos.

Măsuri de precauție

Posibilă sensibilitate cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau sunteti in grija medicului, consultați-vă medicul. Evitați contactul cu ochii, urechile interioare și zonele sensibile.

Beneficii primare

 • Are un efect calmant asupra pielii, minții și corpului
 • Alina sistemele corpului
 • Ajuta la susținerea sănătății sistemului imunitar

Descriere aromatică – Floral, dulce, erbacee
Metoda de colectare – Distilarea aburului
Partea de plante – Floare
Constituenții principali – 4-metil-amil, angeat de izobutil, tiglat de izoamil

Musetelul este unul dintre cele mai vechi plante medicinale cunoscute de omenire. Multe preparate diferite de mușețel au fost dezvoltate de-a lungul anilor, iar cea mai populară este sub formă de ceai din plante, cu peste 1 milion de cești consumate pe zi. Dar mulți oameni nu știu că uleiurile esențiale de musetel sunt chiar mai eficiente decât ceaiul și la fel de ușor de utilizat.

Puteți obține toate beneficiile de mușețel din uleiul esențial prin difuzarea acasă sau prin aplicarea locală pe piele, inclusiv capacitatea sa de a calma mintea, de a ușura problemele digestive, de a trata condițiile pielii, de a reduce inflamația și multe altele.

10 Beneficiile dovedite ale uleiului esential de mușețel roman. Combate anxietatea și depresia

Acesr ulei esential ROMAN CHAMOMILE a fost folosit ca un sedativ usor pentru calmarea nervilor si reducerea anxietatii prin promovarea relaxarii. Inspirarea musetelului este una dintre cele mai bune modalitati de a folosi uleiurile esentiale pentru anxietate. Parfumul este purtat direct în creier și servește ca un declanșator emoțional. Cercetările arată că musetelul roman a fost utilizat pentru ameliorarea simptomelor depresive și de anxietate din întreaga lume, inclusiv în mai multe regiuni din sudul Italiei, Sardinia, Maroc și Brazilia.

Un studiu publicat în 2013, axat pe dovezi bazate pe medicina complementară și alternativă, a constatat că un amestec de ulei esențial de aromoterapie incluzând lavanda, musetelul și neroli a redus nivelele de anxietate la pacienții aflați într-o unitate de terapie intensivă. Tratamentul cu aromoterapie a redus efectiv nivelele de anxietate și a îmbunătățit calitatea somnului pacienților în ICU în comparație cu intervenția medicală convențională.

2. Serveste ca un reliever natural de alergie

Mușețelul are proprietăți antimicrobiene și antioxidante și este frecvent utilizat pentru febra fânului. Are puterea de a diminua congestia mucusului, iritațiile, umflarea și afecțiunile pielii care sunt asociate cu simptomele alergiilor sezoniere. Atunci când se aplică local, uleiul de musetel va ajuta la ameliorarea iritațiilor cutanate care pot fi cauzate de alergii alimentare sau sensibilități.

3. Ajută la atenuarea simptomelor PMS

Uleiul esential de musetel servește ca un stimulator al stării de spirit care ajută la reducerea sentimentelor de depresie – plus proprietățile sale antispastice permit tratarea crampelor menstruale și a durerilor corporale care sunt asociate frecvent cu PMS, cum ar fi durerile de cap și durerile de spate. Proprietățile sale relaxante fac din acesta un remediu valoros pentru simptomele PMS și poate chiar ajuta la disparitia acneei care poate apărea ca urmare a fluctuațiilor hormonale.

4. Reduce simptomele insomniei

Proprietatile relaxante ale musetelului promoveaza somnul sanatos si lupta impotriva insomniei. Un studiu de caz din 2006 a explorat efectele de inhalare ale uleiului esential de musetel pe starea de spirit si somn. Rezultatele au constatat că voluntarii au experimentat mai mult somnolență și calm, demonstrând potențialul său de a îmbunătăți somnul și de a ajuta să intre într-o stare odihnitoare. Inhalarea mușețelului reduce o creștere indusă de stres a nivelurilor hormonului adrenocorticotropic din plasmă.

Conform unui studiu publicat în 2005 în Buletinul biologic și farmaceutic, extractele de musetel prezintă activitate hipnotică asemănătoare benzodiazepinelor. O scădere semnificativă a timpului necesar adormirii a fost observată la șobolanii care au primit extract de musetel în doză de 300 miligrame pe kilogram de greutate corporală.

5. Îmbunătățește sănătatea pielii

Mușețel promovează pielea netedă și sănătoasă și ameliorează iritațiile datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antibacteriene. Acesta a fost utilizat ca remediu natural pentru eczeme, răni, ulcerații, gută, iritații ale pielii, vânătăi, arsuri, miezuri de cancer și chiar afecțiuni ale pielii, cum ar fi sfărâmături, varicelă, infecții pentru urechi și ochi, iedera otrăvită și erupții cutanate.

6. Sprijină sănătatea digestivă

Musetelul este utilizat în mod tradițional pentru numeroase afecțiuni gastro-intestinale, inclusiv tulburări digestive. Uleiul esential de musetel contine compusi anodici care sunt antispastici si pot fi folositi pentru tratarea sau ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi gazul, intestinul scurs, acid reflux, indigestie, diaree si varsaturi. Este utilă în special la eliminarea gazelor, la calmarea stomacului și la relaxarea mușchilor, astfel încât alimentele să se poată mișca ușor prin intestine. Din cauza proprietăților sale relaxante, musetelul poate fi folosit și pe plan intern și local pentru a scăpa de greață.

7. Promovează sănătatea inimii

Mușețel asigură o protecție cardiovasculară datorită nivelurilor ridicate de flavonoide, care au demonstrat că reduc semnificativ mortalitatea la boala coronariană atunci când sunt administrate pe plan intern. Din cauza flavonoizilor prezenți în uleiurile esențiale de musetel, poate scădea tensiunea arterială și poate avea un efect relaxant asupra inimii.

8. Poate diminua durerea artritică

Un studiu efectuat la voluntari umani a demonstrat că flavonoidele de mușețel și uleiurile esențiale penetrează sub suprafață în straturi mai profunde ale pielii. Acest lucru este important pentru utilizarea lor ca agenți antiinflamatori topici care pot trata în mod eficient durerile artritice. Atunci când se aplică local sau se adaugă la o baie de apă caldă, uleiul de musetel contribuie la reducerea durerii la nivelul spatelui, genunchiului, încheieturilor, degetelor și a altor zone problematice.

9. Destul de blând pentru copii

Timp de secole, mamele au folosit musetelul pentru a calma copiii plangand, a reduce febra, a elimina durerile de urechi si a calma stomacul suparat. Este numit adesea “copilul mai cald” din cauza capacității sale de a ajuta copiii cu ADD / ADHD și este unul dintre cele mai delicate uleiuri esențiale de pe planetă, făcându-l grozav pentru sugari și copii.

Un studiu din 1997 a examinat efectele extractului de musetel și a preparatului de pectină de mere în cazul a 79 de copii cu diaree acută, necomplicată. Cercetatorii au descoperit ca diareea sa incheiat mai devreme la copiii tratati cu musetel si pectina timp de trei zile decat in grupul placebo. Aceste rezultate oferă dovezi că musetelul poate fi folosit în siguranță pentru copii ca un remediu natural pentru colici și pentru a trata stomacul deranjat.

10. Afișează activitatea anticanceroasă

Studiile de evaluare a mușețelului pe modele preclinice de piele, prostată, sân și cancer ovarian au arătat efecte promițătoare de inhibare a creșterii. Într-un studiu realizat în 2007 la Case Western Reserve University din Ohio, extractele de mușețel s-au dovedit a provoca efecte minimale de inhibare a creșterii asupra celulelor normale, dar reduceri semnificative ale viabilității celulare în diferite linii celulare de cancer umane. Expunerea la mușchi provoacă apoptoza în celulele canceroase, dar nu și în celulele normale, la doze similare. Studiul reprezintă prima demonstrație a efectelor anticanceroase ale mușețelului.

Un studiu din 2009 a evaluat efectele unui agent botanic nou dezvoltat, care conține șapte extracte standardizate, inclusiv ginseng Panax, merișor, ceai verde, piele de struguri, ciuperci reishi și mușețel pe celulele cancerului de prostată la șoareci. Tratamentul celulelor cancerului de prostată cu amestecul botanic a dus la o inhibare dependentă de doză a creșterii celulare; Toate cele trei grupe de șoareci purtând tumori moderate sau mari au prezentat o inhibare semnificativă a creșterii tumorale și a metastazelor nodulilor limfatici. Agentul botanic a avut, de asemenea, un profil de siguranță bun și nu a exercitat nici o toxicitate atunci când a fost utilizat în doze mari.

În plus față de aceste beneficii ale uleiului de mușețel, cercetările preliminare sugerează că și mușețelul poate ajuta la tratarea hemoroizilor, are un efect protector asupra celulelor beta pancreatice în diminuarea stresului oxidativ asociat hiperglicemiei, ameliorarea simptomelor vaginitei (inflamația vaginală) si ameliorarea gâtului și răgușelii.

Cum se utilizează ulei de esență romantică de mușețel

Ulei esential de mușețel este disponibil în magazinele de sănătate și online. Poate fi difuzată, aplicată pe piele local și luată intern. Iată câteva modalități utile de utilizare a uleiului de musetel:

 • Pentru a combate anxietatea și depresia, difuzați 5 picături sau inhalați-o direct din sticlă.
 • Pentru a îmbunătăți digestia și intestinul scurs, aplicați 2-4 picături topice la nivelul abdomenului. Atunci când este diluat cu un ulei de transport, cum ar fi uleiul de cocos, acesta poate fi utilizat chiar și în doze mici pentru copiii cu colică și diaree.
 • Pentru un somn odihnitor, uleiul de mușețel difuzat lângă pat, frecați 1-2 picături pe temple sau inhalați-l direct din sticlă.
 • Pentru a ajuta la calmarea copiilor, ulei de musetel difuzat in camera sau diluati 1-2 picaturi cu ulei de nuca de cocos si aplicati amestecul local in zona in care este nevoie (cum ar fi tamplele, stomacul, incheieturile, spatele gatului sau talpi).
 • Pentru a folosi ca remediu acnean, diferite afecțiuni ale pielii sau combateți semnele îmbătrânirii, adăugați 2-3 picături la o minge curată de bumbac și aplicați ulei de mușețel în zona de îngrijorare sau adăugați 5 picături la o spălare a feței. Dacă aveți pielea foarte sensibilă, diluați mușețelul cu un ulei purtător înainte de a-l aplica local.
 • Pentru a promova sănătatea inimii, aplicați 2-4 picături topic peste inimă sau luați intern prin plasarea sub limbă.
 • Pentru a ușura greața, inhalați mușețelul roman direct din sticlă sau combinați-l cu ghimbir, menta și ulei de lavandă și difuzati-l. De asemenea, poate fi folosit local pe temple pentru a ajuta la greață.
 • Atunci când utilizați orice ulei esențial pe plan intern, utilizați numai mărci de ulei de foarte bună calitate, care sunt 100% pure și sunt fabricate de o companie de renume și de încredere.

Gânduri finale asupra uleiului esențial de mușețel roman

Musetelul este una dintre cele mai vechi, cele mai utilizate și bine documentate plante medicinale din lume și a fost recomandată pentru o varietate de aplicații de vindecare.
Unele beneficii de ulei esențial de ulei de musetel includ capacitatea sa de a reduce inflamația, de a diminua depresia și anxietatea, de a calma crampele musculare și alte simptome ale PMS, de a trata afecțiunile pielii și de a stimula sănătatea inimii.
Uleiul de musetel roman poate fi difuzat la domiciliu sau în biroul vostru, aplicat la nivelul pielii topic și administrat intern timp de până la două săptămâni.
Când e timpul să ne culcăm recomandam difuzarea unui amestec de musetel roman și lavandă, pentru a ne ajuta să avem un somn grozav.

Cont doTerra

Cum achiziționezi Uleiurile Esențiale doTERRA

Vrei să achiziționezi uleiurile esențiale sau produsele doTERRA?

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor de la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Sunt două modalități în care poți să îți creezi un cont doTERRA (în ambele cazuri ai acces la prețurile de membru (client) doTERRA – cu 25-55% mai mici față de prețul de retail):

 • 1. Achiți o taxa de 23.75 € și adaugi în coș produsele pe care le dorești (pe lângă produsele dorite primești un pachet de înrolare, care conține un catalog de produse și îți oferă statutul de membru (client) doTERRA etc.).
 • 2. Adaugi în coș un “Enrollment kit” (Pachet de Înregistrare / Înrolare) (un pachet de produse predefinit de doTERRA), caz in care taxa de înregistrare (de 23.75 €) este anulată. În plus, pachetele de înregistrare au discount-uri față de prețul de membru, de aceea vă și recomandăm această variantă.

Creându-ți un cont de membru (client) doTERRA ai o mulțime de avantaje.

logo