Blog

Uleiul esential BERGAMOT (Bergamota) de la doTERRA

Posted by:

Bergamot – Citrus bergamia
Cu abilități calmante și înălțătoare, Bergamot poate să disipeze sentimentele anxioase, oferind în același timp beneficii de curățare și purificare.

Descriere
Bergamota este cel mai delicat dintre plantele citrice, care necesită un climat cat și un sol special pentru a se dezvolta. Italienii au folosit Bergamota de ani de zile pentru a diminua efectele stresului și pentru a calma și întineri pielea. În Grecia, fructele necoapte sunt folosite ca mâncăruri dulci, mâncate cu lingurita ca desert sau la cafea. Bergamota este unica printre uleiurile de citrice datorită capacității sale de imbunatati starea de spirit, cât și proprietatilor calmante, făcând-o ideala pentru a ajuta la reducerea sentimentelor anxioase și triste. De asemenea, purifică și curăță pielea, având în același timp un efect calmant.

Utilizări
♦ Difuzati în sala de clasă, la locul de muncă sau la domiciliu, când nivelurile de stres sau tensiunea sunt ridicate.
♦ Aplicați pe piele în timpul dusului și inhalați adânc pentru a experimenta aroma ei calmantă, în timp ce vă bucurați de beneficiile de purificare ale pielii.
♦ Modificați ceaiul obișnuit in Earl Grey adaugand Bergamot.
♦ Aplicați pe picioare înainte de culcare sau utilizați cu ulei de nucă de cocos doTERRA pentru un masaj calmant și relaxant.
♦ Adăugați una sau două picături la crema dvs. de îngrijire a pielii facuta in casa.

Instrucțiuni de utilizare
♦ Difuzie: Utilizați trei până la patru picături în difuzorul dorit.
♦ Utilizare internă: Se diluează o picătură în 120 ml de lichid.
♦ Utilizare locală: Aplicați una sau două picături în zona dorită. Se diluează cu ulei de cocos fractionat DoTERRA pentru a minimiza orice sensibilitate cutanată.

Măsuri de precauție
Sensibilitate cutanată posibilă. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau sub ingrijire medicala, consultați-vă medicul. Evitați contactul cu ochii, urechile interioare și zonele sensibile. Evitați expunerea la soare sau raze ultraviolete timp de până la 12 ore după aplicarea produsului.

Beneficii primare
♦ Aromă calmantă și liniștitoare
♦ Oferă beneficii de purificare a pielii
♦ Frecvent utilizat în terapia de masaj pentru beneficiile sale calmante
♦ Analgezic,
♦ Antibacterian,
♦ Antiinflamator,
♦ Antiseptic,
♦ Antispasmodic
♦ Calmeaza si purifica pielea.

Descriere aromatică: Citrice, condimente, cu o notă florală deschisă
Metoda de colectare: Presat la rece
Partea de plante: Coaja de bergamota
Constituenții principali: Limonen, acetat de linalil, linalool, terpinen, p-pinen

0

About the Author:

• Oameni Liberi, Formatori de Oameni Liberi, • Traineri autorizați (certificați de Ministerul Educației), • Profesori Yoga (certificați Yoga Alliance), • Traineri Aromatouch (certificați de dōTERRA), • Aromaterapeuți & Fitoterapeuți (certificați de Ministerul Muncii și Ministerul Educației), • dōTERRA Diamond Wellness Advocates, • Fondatori și Proprietari Spanda Prōject & Spanda Yoga.
  Te-ar putea interesa și următoarele articole