Uleiuri esențiale doTERRA – 11 Avantaje pentru Sănătate

Uleiuri esențiale doTERRA – 11 Avantaje pentru Sănătate

Uleiuri esentiale - doTERRA Home Essentials Kit

Uleiuri esențiale doTERRA – 11 Avantaje pentru Sănătate

1. Susțin echilibrul hormonal

Există uleiuri esențiale doTERRA pentru hormoni care pot ajuta la echilibrarea nivelului de estrogen, progesteron, cortizol, tiroidă și testosteron.

Unele uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul esențial de salvie (clary sage), uleiul esențial de mușcată (geranium) și uleiul esențial de cimbru (thyme), ajută la echilibrarea nivelurilor de estrogen și progesteron din corpul dumneavoastră, care pot îmbunătăți condiții precum infertilitatea și PCOS, precum și simptomele PMS și ale menopauzei. Un studiu publicat în 2017 în Neuro Endocrinology Letters indică faptul că uleiul esențial de mușcată (geranium) doTERRA și uleiul esențial de trandafir (rose) au capacitatea de a influența concentrația salivară de estrogen la femei. Acest lucru poate fi util pentru femeile care se confruntă cu simptome de menopauză cauzate de scăderea nivelului de secreție de estrogen.

Anumite uleiuri esențiale sunt, de asemenea, capabile să scadă nivelul de cortizol, ceea ce vă poate ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit și să reduceți simptomele depresiei și să creșteți nivelul de testosteron, care poate îmbunătăți libidoul unui bărbat.

 

2. Susțin imunitatea și ajută la combaterea infecțiilor

Multe uleiuri esențiale doTERRA au proprietăți antiinflamatoare, antivirale, antibacteriene, antiseptice și antifungice care vă ajută să vă stimulați sistemul imunitar și să luptați împotriva infecțiilor. Substanțele chimice găsite în uleiuri, cum ar fi terpene, esteri, fenolici, eteri și cetone, au potențialul de a combate agenții patogeni străini care vă pot amenința sănătatea. Unele dintre cele mai bune uleiuri esențiale doTERRA pentru imunitatea dvs. includ uleiul esențial de oregano, uleiul esențial de smirnă, uleiul esențial de ghimbir, uleiul esențial de lămâie, uleiul esențial de eucalipt, uleiul esențial de tămâie, uleiul esențial de mentă (sau Mentha piperita) și uleiul esențial de scorțișoară.

Studiile au arătat că uleiurile esențiale doTERRA distrug în mod eficient mai mulți agenți patogeni fungici, virali și bacterieni, inclusiv infecțiile cu Staphylococcus aureus rezistente la meticilină, Helicobacter pylori și Candida albicans. Deoarece rezistența la antibiotice devine o amenințare atât de importantă în îngrijirea sănătății moderne, utilizarea acestor uleiuri ca formă de terapie independentă sau combinată poate ajuta la combaterea infecțiilor bacteriene într-un mod mai sigur și mai natural.

Alegeți ulei de oregano doTERRA pentru proprietăți puternice de stimulare a imunității, deoarece acesta prezintă atât proprietăți antivirale, cât și antibacteriene în cercetările de laborator. Uleiul de oregano conține carvacrol și timol, doi compuși care au efecte antimicrobiene și pot inhiba sinteza și creșterea mai multor tipuri de bacterii.

Abilitățile de îmbunătățire a imunității uleiului de tămâie doTERRA (frankincense) pot include ajutarea la distrugerea bacteriilor periculoase, a virusurilor și chiar a cancerelor. De exemplu, un studiu de laborator a constatat că uleiul de tămâie doTERRA (frankincense) prezintă o activitate imunostimulantă puternică.

Uleiul esențial de Tămâie doTERRA (frankincense) demonstrează, de asemenea, efecte anti-cancer, anti-inflamatorii și anti-tumorale atunci când este testată în studii de laborator și pe animale – în special, ajutând la combaterea celulelor unor tipuri specifice de cancer. Un studiu din 2012 a arătat că un compus chimic găsit în tămâie numit AKBA poate distruge celulele canceroase care au devenit rezistente la chimioterapie.

 

3. Uleiuri esențiale doTERRA – Sprijină digestia

Un alt beneficiu al uleiurilor esențiale doTERRA cercetate este rolul lor de a ajuta și îmbunătăți digestia. Unele uleiuri esențiale doTERRA ajută la ameliorarea supărării stomacului, a indigestiei, a diareei, a spasmelor stomacale și chiar a afecțiunilor sistemului gastro-intestinal, cum ar fi IBS. Uleiurile esențiale doTERRA vă pot ajuta, de asemenea, digestia, stimulând enzimele digestive care facilitează descompunerea și absorbția nutrienților, grăsimilor și proteinelor de care aveți nevoie.

Uleiul esențial de ghimbir (ginger) doTERRA, de exemplu, este cunoscut pentru a vă promova sănătatea digestivă, ușurând indigestia, constipația și ulcerele. Un studiu publicat în World Journal of Gastroenterology a constatat că uleiul esențial de ghimbir (ginger) doTERRA a stimulat golirea gastrică la persoanele cu indigestie. Uleiul de ghimbir (ginger) doTERRA este, de asemenea, utilizat pentru ameliorarea gazelor, reducerea greaței și calmarea durerilor abdominale.

Un alt ulei esențial doTERRA util pentru digestie este uleiul esențial de mentă (peppermint) doTERRA. Cercetările arată că uleiul esențial de mentă (peppermint) doTERRA funcționează pentru a oferi o ameliorare rapidă a simptomelor IBS. Într-un studiu clinic randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo de 4 săptămâni, 72 de pacienți cu IBS au primit fie ulei esențial de mentă (peppermint) doTERRA, fie placebo. Grupul de mentă a înregistrat o reducere de 40% a simptomelor totale ale IBS după 4 săptămâni, ceea ce a fost superior scăderii cu 24% a simptomelor raportate de pacienții din grupul placebo. După doar 24 de ore de utilizare a uleiului esențial de mentă (Peppermint) doTERRA, grupul de tratament a înregistrat o scădere a simptomelor de 19,6%.

Alte uleiuri esențiale doTERRA care pot fi utile pentru digestie includ uleiul esențial de fenicul, uleiul esențial de lemongrass, uleiul esențial de maghiran, uleiul esențial de piper negru și uleiul esențial de ienupăr.

 

4. Creșteți nivelurile de energie

Știați că uleiurile esențiale doTERRA vă pot ajuta să vă creșteți nivelul de energie și chiar să vă îmbunătățiți performanța atletică? Unele uleiuri esențiale doTERRA au efecte stimulante și pot crește de fapt oxigenul în creier, ceea ce vă va lăsa să vă simțiți înviorat, concentrat și energizat.

Un studiu publicat în Jurnalul Societății Internaționale de Nutriție Sportivă a constatat că uleiul esențial de mentă (peppermint) doTERRA a crescut concentrația de oxigen din creier, a îmbunătățit performanța la exerciții și a redus epuizarea la sportivii bărbați sănătoși care au consumat ulei esențial de mentă (peppermint) doTERRA cu apă timp de 10 zile.

Uleiuri esențiale doTERRA excelente pentru energie includ uleiul esențial de grapefruit, uleiul esențial de lămâie, uleiul esențial de lemongrass, uleiul esențial de eucalipt și uleiul esențial de rozmarin.

 

5. Îmbunătățiți funcția creierului cu Uleiuri Esențiale doTERRA

Cu efecte neuroprotectoare și cogniabilitățile de creștere a performanței, beneficiile uleiurilor esențial doTERRA au ajutat mulți oameni care suferă de boli neurodegenerative precum Alzheimer și demență. Într-o revizuire științifică publicată în Frontiers in Aging Neuroscience, cercetătorii au descoperit că, deoarece uleiurile esențiale doTERRA posedă antioxidanți puternici care acționează pentru a inhiba eliminarea radicalilor liberi, acestea ajută la îmbunătățirea naturală a funcției creierului și la reducerea inflamației.

Uleiurile esențiale doTERRA s-au dovedit a îmbunătăți învățarea, memoria și capacitatea de concentrare. Atât uleiurile stimulante, cât și cele sedative pot fi utile, deoarece uleiurile precum uleiul esențial de mentă (peppermint) doTERRA pot îmbunătăți atenția susținută pe o perioadă mai lungă de timp, în timp ce uleiurile esențiale precum lavanda pot fi utile pentru persoanele care trec prin exerciții sau situații dificile. Mai mult, pot fi utile în ameliorarea agitației la persoanele cu demență. Acest lucru se datorează efectelor lor calmante și sedative.

 

6. Reduceți stresul emoțional și anxietatea cu uleiuri esențiale doTERRA

Poate că unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale uleiurilor esențiale doTERRA este capacitatea lor de a reduce stresul și anxietatea. Unele au proprietăți sedative și induc un sentiment calm, liniștit, înălțător și relaxat. Cele mai bune uleiuri esențiale doTERRA pentru anxietate și stres includ uleiul esențial de lavandă, uleiul esențial de mușețel roman, uleiul esențial de bergamotă, uleiul esențial de ylang ylang, uleiul esențial de portocală, uleiul esențial de trandafir, uleiul esențial de tămâie și uleiul esențial de vetiver.

Un studiu clinic controlat randomizat din 2016 a constatat că inhalarea apei de trandafiri timp de patru săptămâni a scăzut semnificativ starea și trăsăturile anxietății la pacienții care urmează un tratament de hemodializă.

Un studiu pilot publicat în Complementary Therapies in Clinical Practice a constatat că utilizarea aromoterapiei ca terapie complementară a ajutat la reducerea scalelor de anxietate și depresie la femeile postpartum. Femeile între zero și 18 luni după naștere au fost împărțite fie într-un grup de tratament care a inhalat un amestec de uleiuri esențiale de trandafir și lavandă, fie într-un grup de control care nu a primit niciun tip de aromoterapie. După patru săptămâni, femeile care foloseau aromoterapie au avut îmbunătățiri semnificative ale simptomelor de anxietate și depresie în comparație cu cele din grupul de control.

Și un studiu din 2014 care a implicat 82 de participanți a evaluat eficacitatea aromoterapiei pentru persoanele în vârstă cu dureri cronice și simptome de anxietate și depresie. Cercetătorii au descoperit că, după patru săptămâni de tratament cu uleiuri esențiale doTERRA, a existat o reducere semnificativă a emoțiilor negative, inclusiv a sentimentelor de anxietate, stres și depresie, în rândul grupului de intervenție.

Acestea sunt doar câteva dintre studiile care au afișat capacitățile anti-anxietate și de ameliorare a stresului.

 

7. Atenuați durerile

Potrivit unei analize sistemice și meta-analize publicate în Pain Research and Treatment, există un efect pozitiv semnificativ al aromoterapiei, în comparație cu placebo sau tratamentele de control, în reducerea durerii. Cercetătorii au evaluat 12 studii pe această temă și au constatat că uleiurile esențiale doTERRA au fost deosebit de utile în tratarea durerii postoperatorii, a durerii obstetricale și a durerii ginecologice.

Există multe uleiuri esențiale doTERRA care pot fi aplicate local sau utilizate aromatic pentru a reduce durerile și durerile corpului. Un studiu care prezintă aceste beneficii ale uleiurilor esențiale doTERRA a evaluat eficacitatea acestor uleiuri esențiale asupra durerilor de gât. Pentru studiu, grupul experimental a primit o cremă compusă din ulei esențial de maghiran, uleiul esențial de piper negru, uleiul esențial de lavandă și uleiul esențial de mentă, iar grupul de control a folosit o cremă fără parfum. Cremele au fost aplicate timp de 4 săptămâni, direct în zona dureroasă după scăldat. Cercetătorii au descoperit că grupul experimental a îmbunătățit toleranța la durere la nivelul gâtului și a arătat o îmbunătățire semnificativă a celor 10 zone de mișcare care au fost măsurate.

Cele mai bune uleiuri esențiale doTERRA pentru ameliorarea durerilor includ ulei esențial de lavandă, ulei esențial de mentă, uleiul esențial de eucalipt, ulei esențial de mușețel, ulei esențial de rozmarin, ulei esențial de majoram, ulei esențial de cimbru, ulei esențial de tămâie, ulei esențial de turmeric, ulei esențial de ghimbir și ulei esențial de smirnă.

 

8. Îmbunătățiți sănătatea pielii și a părului cu uleiuri esențiale doTERRA

Folosirea uleiurilor esențiale pe piele și în păr și produse de înfrumusețare este o modalitate naturală și eficientă de a vă menține regimurile de îngrijire personală fără a fi nevoie să utilizați produse care sunt făcute cu substanțe chimice și uleiuri hidrogenate. Uleiurile esențiale doTERRA pot calma pielea iritată, pot reduce semnele îmbătrânirii, cum ar fi petele de vârstă, pot îmbunătăți acneea, vă pot proteja pielea de daunele provocate de soare și vă îngroșă părul.

Potrivit unei analize publicate în Medicina complementară și alternativă bazată pe dovezi, „cel puțin 90 de uleiuri esențiale doTERRA pot fi identificate ca fiind recomandate pentru uz dermatologic, cu cel puțin 1.500 de combinații”. Ceea ce oferă acestor uleiuri beneficiile pielii este capacitatea lor de a lupta împotriva agenților patogeni responsabili de infecțiile dermatologice. Uleiurile pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea afecțiunilor inflamatorii ale pielii, cum ar fi dermatita, eczema și lupusul, îmbunătățesc aspectul general al pielii și chiar ajută la vindecarea rănilor.

Există, de asemenea, destul de multe studii care au descoperit că uleiurile esențiale doTERRA sunt utile pentru creșterea părului. Un astfel de studiu, realizat în 2015, a evaluat eficacitatea uleiului de rozmarin la pacienții cu alopecie androgenetică sau cu chelie masculină sau feminină. Pacienții au fost repartizați aleatoriu în ulei de rozmarin or minoxidil (un medicament utilizat în mod obișnuit pentru căderea părului) pentru o perioadă de tratament de șase luni. Cercetătorii au descoperit că ambele grupuri au înregistrat o creștere semnificativă a numărului de păr la finalul de șase luni. De asemenea, au indicat că mâncărimea scalpului a fost mai frecventă în grupul minoxidil.

Cele mai bune uleiuri esențiale doTERRA pentru piele și păr includ ulei esențial de lavandă, ulei esențial de mușețel roman, ulei esențial de tămâie, ulei esențial de arbore de ceai, ulei esențial de mușcată, ulei esențial de smirnă, ulei esențial de helichrysum, ulei esențial de rozmarin și ulei esențial de salvie.

 

9. Reduc toxicitatea

Uleiurile esențiale doTERRA pot ajuta la reducerea toxicității, promovând detoxifierea casei și a corpului dumneavoastră. În zilele noastre, toți inhalăm și ingerăm o serie de substanțe chimice și toxine de mediu care pot fi periculoase pentru sănătatea noastră. Unele funcționează ca diuretice ușoare, crescând astfel producția de urină și îmbunătățind detoxifierea. Și unele uleiuri esențiale doTERRA ajută digestia și promovează detoxifierea toxinelor care se acumulează în organism.

Uleiurile esențiale care contribuie la promovarea detoxifierii interne includ ulei esențial de lămâie, ulei esențial de grapefruit, ulei esențial de pătrunjel, ulei esențial de lămâie, ulei esențial de mentă și ulei esențial de ghimbir.

Utilizarea uleiurilor esențiale detoxifiante vă poate ajuta corpul să elimine aceste toxine și vă poate curăța și aerul de acasă. De fapt, spre deosebire de majoritatea produselor de curățat la domiciliu care sunt încărcate cu substanțe chimice, uleiurile esențiale doTERRA vă pot curăța în mod natural casa distrugând agenții patogeni și poluanții dăunători.

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru reducerea toxicității la domiciliu sau la locul de muncă includ ulei esențial de grapefruit, ulei esențial de portocală, ulei esențial de lămâie, ulei esențial de eucalipt, ulei esențial de scorțișoară, ulei esențial de mentă și ulei esențial de arbore de ceai.

 

10. Ameliorează durerile de cap și migrenele

Uleiurile esențiale doTERRA pot acționa ca soluții naturale în cazul durerilor de cap, sunt antialgice, deoarece tratează efectiv declanșatorul, abordând rădăcina problemei în loc să o mascheze, așa cum fac analgezicele. Uleiurile esențiale doTERRA pentru durerile de cap asigură ameliorarea durerii, îmbunătățesc circulația și reduc stresul, care poate fi o cauză majoră atât a durerilor de cap, cât și a migrenelor.

Un studiu clinic controlat cu placebo efectuat în 2012 a evaluat eficacitatea inhalării de ulei esențial de lavandă doTERRA pentru tratamentul durerilor de cap de migrenă. Patruzeci și șapte de pacienți cu migrene au fost împărțiți în două grupuri – unul care a inhalat ulei esențial de lavandă doTERRA timp de 15 minute și unul care a folosit un lichid colorat și inodor.

După ce le-au cerut pacienților să-și înregistreze severitatea cefaleei și simptomele asociate la fiecare 30 de minute pentru un total de 2 ore, cercetătorii au descoperit că diferența dintre pacienții de control și pacienții tratați a fost semnificativă statistic. Din cele 129 de atacuri de cefalee din grupul de tratament, 92 au răspuns în totalitate sau parțial la uleiul esențial de lavandă doTERRA. În grupul de control, 32 din 68 de atacuri de durere de cap au răspuns la placebo.

În afară de uleiul esențial de lavandă doTERRA, alte uleiuri care pot ajuta la ameliorarea durerilor de cap includ ulei esențial de mentă doTERRA, care are un efect de răcire și stimulează fluxul sanguin, ulei esențial de eucalipt doTERRA, care ameliorează presiunea sinusală prin deschiderea căilor respiratorii nazale și ulei esențial de rozmarin doTERRA, care reduce inflamația, favorizează circulația și are un efect calmant.

 

11. Promovați un somn odihnitor – cu uleiuri esențiale doTERRA

Unele uleiuri esențiale doTERRA au proprietăți sedative, care pot fi utile pentru persoanele care au probleme cu adormirea sau cu somnul peste noapte. Uleiul esențial de lavandă doTERRA, în special, este cunoscut ca fiind un ajutor de somn eficient datorită capacității sale de a vă lăsa să vă simțiți relaxat și calm. Unele alte uleiuri esențiale care pot fi folosite pentru a promova somnul odihnitor includ ulei esențial de mușețel roman, ulei esențial de ylang ylang, ulei esențial de bergamota și ulei esențial de vetiver.

O analiză sistematică din 2014 efectuată la Universitatea din Minnesota a evaluat 15 studii cantitative, inclusiv 11 studii randomizate controlate care au examinat efectele uleiurilor esențiale asupra somnului. Cercetătorii au descoperit că majoritatea rezultatelor studiului sugerează un efect pozitiv al uleiurilor esențiale asupra privării de somn și tulburărilor. Uleiul esențial de lavandă a fost uleiul cel mai frecvent studiat și, dintre toate studiile evaluate, nu au fost raportate evenimente adverse.

Un alt studiu recent, publicat în Nursing in Critical Care, a investigat efectele uleiului esențial de lavandă asupra calității somnului la pacienții din unitatea de terapie intensivă coronariană (UCI). Șaizeci de pacienți au participat la studiu și au fost împărțiți în grupul de intervenție sau grupul de control.

Grupul de intervenție a inhalat ulei esențial de lavandă timp de 15 zile, iar cercetătorii au descoperit că au prezentat diferențe semnificative semnificative în calitatea somnului, comparativ cu grupul de control care nu a primit nicio formă de terapie. Cercetătorii au subliniat că uleiul esențial de lavandă este o intervenție neinvazivă, ieftină și ușor de aplicat pentru pacienții din spital care au probleme cu somnul și cu anxietate.

Webinar – Introducere în lumea uleiurilor esențiale doTERRA

Cont doTerra

Cum achiziționezi Uleiurile Esențiale doTERRA

Vrei să achiziționezi uleiurile esențiale sau produsele doTERRA?

Cea mai avantajoasă metodă de a intra în posesia uleiurilor esenţiale şi a produselor de la doTERRA este prin crearea unui cont de membru (client) doTERRA.

Sunt două modalități în care poți să îți creezi un cont doTERRA (în ambele cazuri ai acces la prețurile de membru (client) doTERRA – cu 25-55% mai mici față de prețul de retail):

  • 1. Achiți o taxa de 23.75 € și adaugi în coș produsele pe care le dorești (pe lângă produsele dorite primești un pachet de înrolare, care conține un catalog de produse și îți oferă statutul de membru (client) doTERRA etc.).
  • 2. Adaugi în coș un “Enrollment kit” (Pachet de Înregistrare / Înrolare) (un pachet de produse predefinit de doTERRA), caz in care taxa de înregistrare (de 23.75 €) este anulată. În plus, pachetele de înregistrare au discount-uri față de prețul de membru, de aceea vă și recomandăm această variantă.

Creându-ți un cont de membru (client) doTERRA ai o mulțime de avantaje.

Vrei  să te contactăm pentru a-ți oferi o GRATUIT o consultație de sănătate (wellness consult), mai multe informații, detalii despre Uleiurile Esențiale și produsele doTERRA sau despre Afacerea doTERRA? Dacă răspunsul e DA, completează formularul de mai jos.

Completează formularul de mai jos și te vom contacta, cât de curând posibil, pentru a-ți oferi consultanță, toate informațiile și ghidarea de care ai nevoie.

Te asigurăm că avem atât disponibilitatea cât și competența necesară pentru a te ghida corect în această lume minunată a uleiurilor esențiale și a celorlalte produse doTERRA.

Simona Dărăbant & Dan Oros – Aromaterapeuți & Fitoterapeuți certificați, doTERRA Diamond Wellness Advocate

Bifează doar casuțele cu ceea ce te interesează.
logo