Blog

Uleiul esential SANDALWOOD (Santal indian) de la doTERRA

Posted by:

Lemn de santal (indian) – Santalum album
Aroma dulce, lemnoasă de santal indian este o reflectare a beneficiilor liniștitoare ale uleiului esențial – care poate fi folosit pentru imperfecțiunile pielii sau pentru a spori starea de spirit în timpul meditației.

Descriere
Lemnul de santal este un nume dat unei clase de lemn parfumat care, spre deosebire de alte esente aromatice, isi pastreaza parfumul timp de decenii. Atât lemnul, cât și uleiul au fost foarte apreciate de secole, iar lemnul de santal are o istorie documentată a multor aplicații. Acesta a fost folosit în mod tradițional ca o tămâie în ceremoniile religioase și pentru îmbunătățirea meditației, iar egiptenii au folosit lemn de santal pentru îmbălsămare. Lemnul de santal este foarte benefic pentru piele; poate ajuta la reducerea aspectului imperfecțiunilor pielii și promovează un ten sănătos și neted. Lemnul de santal are o aromă dulce, lemnoasă care poate spori starea de spirit și este frecvent utilizată în meditație pentru efectele sale de impamantenire.

Utilizări
♦ Pentru o experiență spa la domiciliu, umpleți un castron mare cu apă fierbinte, apoi aplicați una la două picături de lemn de santal pe față și acoperiți capul cu un prosop. Plasați-vă fața deasupra apei fierbinti. Pielea se va simți hrănită și întinerită.
♦ Aplicați una până la două picături pe părul umed pentru a vă ajuta să restabiliți umezeala și pentru a conferi părului o strălucire matasoasă.
♦ Inspirați lemn de santal direct din palme sau difuzati pentru a diminua tensiunea și echilibra emoțiile.

Instrucțiuni de utilizare
♦ Difuzie: Utilizați trei până la patru picături în difuzorul dorit.
♦ Utilizare internă: Se diluează o picătură în 125 ml de lichid.
♦ Utilizare locală: Aplicați una sau două picături în zona dorită. Se diluează cu ulei de cocos Fractionated DoTERRA pentru a minimiza orice sensibilitate cutanată.

Măsuri de precauție
Sensibilitate cutanată posibilă. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau sub ingrijire medicala, consultați-vă medicul. Evitați contactul cu ochii, urechile interioare și zonele sensibile.

Beneficii primare
♦ Promovează aspectul sănătos, pielea netedă
♦ Reduce apariția cicatricilor și imperfecțiunilor pielii
♦ Îmbunătățește dispoziția
♦ Utilizată frecvent în meditație pentru proprietățile de înnoire și înălțare

Descriere aromatică: Lemnos, uscat, dulce
Metoda de colectare: Distilarea aburului
Partea de plante: Lemn
Constituenții principali: α-santalol, β-santalol

Contact: Simona Dărăbant – 0740 175 185

0

About the Author:

• Oameni Liberi, Formatori de Oameni Liberi, • Traineri autorizați (certificați de Ministerul Educației), • Profesori Yoga (certificați Yoga Alliance), • Traineri Aromatouch (certificați de dōTERRA), • Aromaterapeuți & Fitoterapeuți (certificați de Ministerul Muncii și Ministerul Educației), • dōTERRA Diamond Wellness Advocates, • Fondatori și Proprietari Spanda Prōject & Spanda Yoga.
  Te-ar putea interesa și următoarele articole