Despre Spanda Project

Despre Spanda Project

 

Spanda Project - Spiritualitate & Sănătate Holistică

 

Spanda Project este un proiect spiritual și de dezvoltare personală, care abordează Ființa și Sănătatea într-un mod holistic. Sănătatea și Vindecarea holistică se adresează tuturor dimensiunilor ființei umane: fizic, psihic, emoțional, mental, spiritual, pentru că a fi sănătos înseamnă mai mult decât să nu fii bolnav.

În cadrul proiectului organizăm Cursuri de Yoga, Cursuri spirituale, Cursuri de dezvoltare personală, Retrageri Spirituale, seminarii și workshop-uri în care evidențiem eficiența extraordinară a Uleiurilor Esentiale Pure cu Grad Terapeutic doTERRA, ca soluții holistice pentru sănătate și vindecare.

 

Sunt combinate într-un mod armonios elemente din Spiritualitate, Dezvoltare personală și Știință (în special din Fizica Cuantică și Epigenetică) iar ceea ce a rezultat este un sistem eficient de transformare lăuntrică benefică, care este bine argumentat și ușor de asimilat chiar și pentru o persoană care nu are niciun fel de inițiere spirituală.

 

Fondatori: prof. Dan Oros & Simona Dărăbant – Oameni Liberi, Formatori de Oameni Liberi, Traineri autorizați, Profesori Yoga (certificați Yoga Alliance), Traineri doTERRA Aromatouch, Aromaterapeuți & Fitoterapeuți certificați, doTERRA Blue Diamond Wellness Advocates, Spanda Project & Spanda Yoga Founders & Owners.

Instructorii yoga care sustin evenimentele Spanda Project (Dan Oros si Simona Darabant), au o experienta practica de peste 28 de ani. Ei au selectat pentru pentru fiecare curs cele mai eficiente informatii si tehnici cu care au venit in contact in practica spirituala.

Dan Oros și Simona Dărăbant sunt căutători și ghizi spirituali. Ei formeaza un cuplu spiritual din 1997 si au peste 26 de ani de experiență în practica yoga. În anul 2013 au demarat proiectul lor de suflet – Spanda Project, un proiect spiritual și de dezvoltare personală care abordează Ființa și Sănătatea într-un mod holistic. Prin intermediul acestui proiect ei împărtășesc cunoasterea și realizările spirituale la care au ajuns în urma zecilor de ani de practică yoga, dar și în urma experienței de viață. Abordarea holistică a ființei i-a ghidat (și) către diferite domenii ale științei și spiritualității: Fizica cuantică, Epigenetica, Psihologia, Aromaterapia, Fitoterapia, Taoism, Shivaismul din Kashmir etc. precum și către Proiectul doTERRA.

 

Numele proiectului, ”SPANDA”, vine dintr-o școală spirituală (“cea mai elevată dintre școlile spirituale cu care eu m-am intersectat în această viață” – spune Dan Oros), care se dezvoltă de sute de ani în nordul Indiei, numită Shaivismul din Kașmir. În această școală spirituală Spanda înseamnă ”Suprema vibrație creatoare” (ceea ce în creștinism se numește ”Sfântul Duh”) – campul energetic de cea mai înaltă vibrație posibilă, din care, printr-un proces de condensare și fragmentare, va apărea întreaga Creație.

Spanda Project este un sistem spiritual MONIST, NON-DUAL (ADVAITA), fundamentat pe YOGA TRADIȚIONALĂ, pe viziunea tantrică a SHIVAISMULUI DIN KASHMIR – Școala TRIKA, conform căreia Realitatea este o exprimare, pe diferite domenii de frecvență de vibrație, a Conștiinței Unice (Conștiința Supremă / Dumnezeu / Brahman) – TOTUL ESTE CONȘTIINȚĂ (SPIRIT).

Spanda Project sintetizeaza elemente spirituale esentiale din Shaivismul din Kashmir, Tantra Yoga, Kundalini Yoga, Raja Yoga, Hatha Yoga, Karma Yoga, Kriya Yoga, Mantra Yoga, dar si din alte sisteme.

 

Ca surse de inspirație pentru cursurile de yoga am utilizat, în special, lucrările următorilor maestri spirituali: Swami Shivananda, Andre van Lisebeth, BKS Iyengar.

Maestrii care ne inspiră cel mai mult sunt: Iisus, Abhinavagupta, Vasugupta, Buddha, Swami Muktananda, Swami Lakshmanjoo, Swami Shivananda, Ramana Maharishi, Sadhguru Jaggi Vasudev, Eckhart Tolle, Swami Vivekananda, Swami Paramahamsa Yogananda, etc.

Tratate spirituale fundamentale care ne-au inspirat: Geranda Samhita, Shiva Samhita, Yoga Sutra, Shiva Sutra, Hatha Yoga Pradipika, Vijnana Bhairava Tantra, Tantraloka etc.

Oameni de știință care ne inspiră: Dr. Bruce Lipton, Dr. Joe Dispenza, David Bohm, Rupert Sheldrake, Dr. Amit Goswami etc.

 

VIZIUNEA NOASTRA este ca fiecare fiinta umana ar trebui sa investeasca (simultan) energie si timp pe doua directii estentiale:

  • Iluminarea / Eliberarea Spirituala (MOKSHA) – Revelarea, prin experienta directa, a celui mai profund raspuns la intrebarea “Cine sunt eu?”. Gasirea acestui raspuns duce la MOKSHA – Eliberarea Spirituala.
  • Implinirea (Fericirea, Plenitudinea si Extazul) in aceasta lume / Realitate (BHOGA) – Cunoasterea si Experimentarea plenara, Constienta, a Realitatii in care traim.

 

Chiar si dupa iluminare continuam sa existam in aceasta Realitate, la constructia careia suntem co-creatori. Realitatea este un joc divin cosmic (Lilla) in care am intrat pentru a experimenta. Putem opta, utilizand aceeasi cantitate de energie, sa ne cream (si sa experimentam) o Realitate a lipsurilor sau una paradisiaca (a plenitudinii). Optiunea pe care o promoveaza Spanda Project este aceea de a experimenta Fericirea, Implinirea, Plenitudinea si Extazul.

În logo apare lotusul cu 8 petale – simbol al trezirii Inimii Spirituale.

Hrid Chakra este o chakră subordonată chakrei inimii si reprezintă ”sediul sufletului” (jivatma). Această chakra este situată puțin dreapta jos față de chakra inimii și este simbolizată printr-un lotus cu 8 petale. Aceasta este zona de centrare a fiintei in meditatiile de trezire a inimii spirituale.

Sloganul proiectului conține trei verbe, care acopera toate directiile de dezvoltare din cadrul realitatii:

CREEAZĂ ! – Reprogramarea Subconștientului (Cum să devii Creatorul Conștient al Realității utilizând Puterea Creatoare Infinită a Subconștientului Tău)

CUNOAȘTE ! – Realitatea Holografică și Mintea (Cunoaște modul în care este creată și structurată Realitatea)

FII ! – Trezirea Inimii Spirituale (Conștientizarea identității cu Sursa (Dumnezeu))

 

Structura Spanda Project

 

Structura de bază a Spanda Project este într-o permanentă dezvoltare. Acum ea este compusă dintr-un Curs de Yoga (la sală, online live si offline), 4 module de curs (fiecare de câte 12 ore și se desfășoară pe durata unui weekend – Sâmbăta – 6 ore și Duminică – 6 ore) și 9 teme de Retrageri Spirituale la munte (fiecare pe durata unui weekend – de Vineri până Duminică), la care se mai adaugă seminariile de o zi.

Evenimentele sunt autonome (nu sunt dependente unele de altele), dar sunt complementare.

Atat retragerile spirituale cat si modulele de curs pot fi abordate în orice ordine.

 

CURSURI PERMANENTE (pe durata a 44 de saptamani)

 

CURSURI DE UN WEEKEND (12 ore)

 

RETRAGERI SPIRITUALE LA MUNTE (de Vineri pana Duminica)

 

Te așteptăm cu drag la evenimentele noastre!

Echipa Spanda Project

logo