Blog

Chakra-ele și Uleiurile Esențiale doTERRA – partea a 5-a (Chakra Gâtului – Vishuddha – energia subtilă a Spațiului)

Posted by:

Acest material face parte dintr-o serie de postari in care am urmărit sa va prezint cateva elemente fundamentale despre cele 7 chakra-e fundamentale si sa realizez anumite corelatii intre chakre si uleiurile esentiale doTERRA. Corelațiile ce au fost făcute reprezintă punctul de vedere personal, bazat pe o experință practică de peste 25 de ani în yoga și de 3 ani în domeniul uleiurilor esențiale doTERRA.

Din start, vreau sa punctez un lucru extrem de important: datorita spectrului larg de frevente de vibratie pe care se manifesta uleiurile esentiale (pentru ca fiecare ulei esential are in compozitie sute de principii active, care fiecare vibreaza pe o frecventa specifica), cat si datorita faptului ca traim intr-un univers structurat holografic (fiecare chakra se reflecta in celelalte) fiecare ulei esential poate fi corelat cu oricare chakra. Pe de alta parte, fiecare ulei rezoneaza preponderent cu una sau mai multe dintre cele 7 chakra-e.

Ce sunt chakrele?
Chakrele sunt vortexuri de energie, prin care captam energie din Macrocosmos / emitem energie catre Macrocosmos. Ele se manifesta la intersectia canalelor energetice (nadi). In fiinta umana exista sute de astfel de chakre, insa 7 dintre ele sunt cele mai importante, iar celelalte le sunt subordonate.

Chakrele controleaza intrega noastra existenta si tocmai de aceea este important sa avem grija ca ele sa fie energizate armonios, echilibrat. Cand o chakra este activata dezechilibrat, noi vom experimenta defectele corelate cu acea chakra, iar cand ea este echilibrata vom experimenta calitatile corelate cu chakra respectiva. Uleiurile esentiale ne pot ajuta in procesul dinamizarii, armonizarii si echilibrarii chakrelor.

Chakrele controleaza:
♦ functionarea glandelor endocrine
♦ functionarea organelor
♦ emotiile
♦ starile de constiinta
♦ simturile
♦ capacitatea noastra de a cunoaste, de a intelege
♦ etc.

 

Chakra a 5-a – VISHUDDHA CHAKRA – Chakra Gâtului (energia subtilă a Spațiului – Eter, Akasha)

♦ Inteles: Purificare
♦ Localizare: Gat
♦ Gust: astringent

Cateva uleiuri esentiale sau blend-urile (amestecuri de uleiuri) care rezoneaza cel mai bine cu aceasta chakra (in general mirosuri si gusturi astringente, mirosuri spațiale, expansive):
♦ Petitgrain (Portocala amară)
♦ Pink Pepper (Piper roz)
♦ Roman Chamomille (Mușețel roman)
♦ Siberian Fir (Brad siberian)
♦ Black Spruce (Pin negru)
♦ Douglas Fir (Brad Douglas)
♦ Eulalyptus (Eucalipt)
♦ Grapefruit
♦ Lime (Portocală verde)
♦ Vetiver
♦ Spearmint (Mentă creață)
♦ Helichrysum
♦ Cilantro
♦ Marjoram (Maghiran)
♦ Melaleuca (Tea Tree, Arborele de ceai)
♦ Lavender (Lavanda)
♦ Melissa (Roiniță)
♦ Lemongrass (Lămâiță)
♦ Rosemary (Rozmarin)
♦ Jasmine (Iasomie)
♦ Spikenard
♦ Turmeric
♦ Lemon Eucalyptus
♦ Pink Pepper (Piper roz)
♦ etc.

♦ Functie: Comunicare verbala, creativitate, exprimarea de sine
♦ Glande: Tiroide, paratiroide
♦ Alte parti ale corpului: Gat, umeri, brate, palme, ceafa, glandele tiroida si paratioida, corzile si organele vocale, gura, dintii, gingia, maxilarele, urechile.
♦ Disfunctii: Dureri de gat, gat intepenit, raceli, probleme cu tiroida, probleme de auz, amigdalita, ulceratii ale cavitatii bucale, gingivita, laringita, infectii ganglionare, dureri de ceafa si umeri, infectii ale urechilor.
♦ Culoare: Albastru stralucitor, Indigo
♦ Simt: Auz
♦ Verb corespondent: Eu vorbesc
♦ Ierburi aromatice: Tamaie, benzoin, nucsoara
♦ Privilegii: A auzi si a spune adevarul
♦ Obstacol: Minciuna
♦ Activitate Excesiva (+): Comunicare verbala excesiva, incapacitatea de a asculta, intreruperea discutiilor, extinderea exagerata a discutiilor, balbaire.
♦ Activitate Deficienta(-): Teama de a vorbi, voce cu tonalitate foarte joasa, dificultate de a exprima sentimentele prin cuvinte, nu are simtul ritmului si al tonalitatii sunetului.
♦ Activitate Echilibrata(0): Bun ascultator, interlocutor, voce rezonanta, bun simt al ritmului si tempoului, comunicare clara, traieste creativ, se exprima cu usurinta.
♦ Dependente: Opiacee, marijuana
♦ Traume si abuzuri: Minciuni, abuzuri verbale, tipete constante, criticism excesiv care blocheaza creativitatea, parinti autoritari, alcoolici, familie dependenta de substante chimice.
♦ Strategie de vindecare: Studiul abilitatilor de comunicare, redactare, comunicarea cu copilul din tine, practicarea exercitiilor de tacere totala, a canta, a face vocalize, a-si elibera energia vocii, a-si relaxa gatul si umerii.
♦ Afirmatii vindecatoare: Exprim cu usurinta si gratie cele mai profunde sentimente si emotii; Aud si spun adevarul; Intentiile mele sunt exprimate cu claritate; Creativitatea se varsa in mine si prin mine.

Contact: Simona Dărăbant – 0740 175 185

0

About the Author:

• Oameni Liberi, Formatori de Oameni Liberi, • Traineri autorizați (certificați de Ministerul Educației), • Profesori Yoga (certificați Yoga Alliance), • Traineri Aromatouch (certificați de dōTERRA), • Aromaterapeuți & Fitoterapeuți (certificați de Ministerul Muncii și Ministerul Educației), • dōTERRA Diamond Wellness Advocates, • Fondatori și Proprietari Spanda Prōject & Spanda Yoga.
  Te-ar putea interesa și următoarele articole