Blog

Chakra-ele și Uleiurile Esențiale doTERRA – partea 1 (Chakra Rădăcină – Muladhara – energia subtilă a Pământului)

Posted by:

Acest material face parte dintr-o serie de postari in care am urmărit sa va prezint cateva elemente fundamentale despre cele 7 chakra-e fundamentale si sa realizez anumite corelatii intre chakre si uleiurile esentiale doTERRA. Corelațiile ce au fost făcute reprezintă punctul de vedere personal, bazat pe o experință practică de peste 25 de ani în yoga și de 3 ani în domeniul uleiurilor esențiale doTERRA.

Din start, vreau sa punctez un lucru extrem de important: datorita spectrului larg de frevente de vibratie pe care se manifesta uleiurile esentiale (pentru ca fiecare ulei esential are in compozitie sute de principii active, care fiecare vibreaza pe o frecventa specifica), cat si datorita faptului ca traim intr-un univers structurat holografic (fiecare chakra se reflecta in celelalte) fiecare ulei esential poate fi corelat cu oricare chakra. Pe de alta parte, fiecare ulei rezoneaza preponderent cu una sau mai multe dintre cele 7 chakra-e.

Ce sunt chakrele?
Chakrele sunt vortexuri de energie, prin care captam energie din Macrocosmos / emitem energie catre Macrocosmos. Ele se manifesta la intersectia canalelor energetice (nadi). In fiinta umana exista sute de astfel de chakre, insa 7 dintre ele sunt cele mai importante, iar celelalte le sunt subordonate.

Chakrele controleaza intrega noastra existenta si tocmai de aceea este important sa avem grija ca ele sa fie energizate armonios, echilibrat. Cand o chakra este activata dezechilibrat, noi vom experimenta defectele corelate cu acea chakra, iar cand ea este echilibrata vom experimenta calitatile corelate cu chakra respectiva. Uleiurile esentiale ne pot ajuta in procesul dinamizarii, armonizarii si echilibrarii chakrelor.

Chakrele controleaza:
♦ functionarea glandelor endocrine
♦ functionarea organelor
♦ emotiile
♦ starile de constiinta
♦ simturile
♦ capacitatea noastra de a cunoaste, de a intelege
♦ etc.

 

Chakra 1 – MULADHARA CHAKRA – Chakra Rădăcină (Energia subtilă a Pământului)

♦ Semnificatie: Radacina, suport
♦ Localizare: Perineu, baza coloanei vertebrale, la jumatatea distantei dintre anus si organele genitale.
♦ Element: Pamant
♦ Gust: sarat

Uleiurile esentiale care rezoneaza cel mai bine cu aceasta chakra:
♦ Cedru (Cedarwood)
♦ Arborvitae (Copacul vietii)
♦ Vetiver
♦ Cypress (Chiparos)
♦ Patchouli
♦ Balance (Grounding Blend)
♦ Wintergreen (Perisor nepalez)

♦ Functiune: Supravietuire, legatura cu pamantul, stabilitatea, acceptarea, siguranta.
♦ Drepturi: Dreptul de a fi aici, dreptul de a avea
♦ Stare agregare: Solida
♦ Glande: Suprarenale
♦ Alte parti ale corpului: Picioare, talpi, sistemul osos, intestinul gros, dinti, sistemul imunitar, baza coloanei vertebrale
♦ Disfunctii: Probleme cu greutatea, hemoroizi, constipatie, sciatica, artrita, probleme la genunchi, lipsa energiei fizice, boli frecvente, tulburari intestinale
♦ Culoare : Rosu
♦ Simt: Miros
♦ Verb corespunzator: Eu am
♦ Ierburi: Cedru, lemn de santal, patchouli,
♦ Obiective: Stabilitate, legatura cu pamantul, sanatate fizica, prosperitate, incredere.
♦ Obstacol: Teama de supravietuire, siguranta
♦ Activitate Excesiva(+): Oboseala, obezitate, lene, apatie exagerare, tendinata de acumulare, materia-lism, teama de schimbare, depen-denta de securitate de orice tip.
♦ Activitate Deficienta(-): Teama, lipsa rabdarii, dificultati financiare, dezorganizare.
♦ Activitate Echilibrata(0): Sanatate, vitalitate, legatura buna cu paman-tul, simt al increderii, sentiment de siguranta si securitate, stabilitate, prosperitate, abilitate de relaxare.
♦ Dependente: Alimente, jocuri de noroc, cumparaturi, munca
♦ Traume si abuzuri: Traume la nastere, abandon, neglijenta fizica, saracie fizica, legatura excesiva cu mama, tulburari de alimentatie, boli grave sau interventii chirurgicale, abuz fizic, traume.
♦ Strategie de vindecare: Activitate fizica, masaj, reconectarea cu trupul, legatura cu pamantul, Hatha Yoga, analizarea vietii din copilarie.
♦ Afirmatii vindecatoare: Ma simt in siguranta sa exist; Pamantul ma sprijina si imi indeplineste toate nevoile; Imi iubesc corpul si am incredere in intelepciunea lui.; Am incredere ca Sinele Superior imi indeplineste toate nevoile; Viata mea e plina de prosperitate; Sunt impacat cu viata mea.

Contact: Simona Dărăbant – 0740 175 185

Te-ar putea interesa și ”Yoga de Acasă” – Curs de Yoga pentru Începători, din Ianuarie 2020.
Click pe fotografia de mai jos.

"YOGA DE ACASĂ" - Curs de Yoga pentru Începători, din Ianuarie 2020

Yoga pentru Începători - Yoga Acasă
0

About the Author:

• Oameni Liberi, Formatori de Oameni Liberi, • Traineri autorizați (certificați de Ministerul Educației), • Profesori Yoga (certificați Yoga Alliance), • Traineri Aromatouch (certificați de dōTERRA), • Aromaterapeuți & Fitoterapeuți (certificați de Ministerul Muncii și Ministerul Educației), • dōTERRA Diamond Wellness Advocates, • Fondatori și Proprietari Spanda Prōject & Spanda Yoga.
  Te-ar putea interesa și următoarele articole