Blog

Uleiul esential Wild Orange (Portocala Salbatica) de la doTERRA 3

Posted by:

Credeați ca uleiul esențial de portocala este unul “banal”? Aveți aici 11 beneficii ale uleiului esențial de wild orange:

1. Stimulează imunitatea: limonene (cel mai activ ingredient, considerat un antioxidant puternic, care lupta împotriva radicalilor liberi) prezent in coaja de portocala este un puternic apărător împotriva stresului oxidativ. Uleiul de wild orange are abilitatea de a lupta împotriva cancerului, proprietate oferită de monoterpene care sunt agenți chemo-preventiv eficienti împotriva creșterii tumorale.
2. Antibacterian natural: un studiu efectuat in 2009 publicat in International Journal of Food and Science Technology a evidențiat capacitatea uleiului esențial de portocala in prevenirea proliferării bacteriei E. Coli si a răspândirii bacteriei Salmonella ( studiu din 2008 publicat in Journal of Food)
3. Un ajutor in curățarea bucătăriei: câteva picături intr-o sticla spray alături de bergamot si apa, cu o cantitate mica de ulei vegetal
4. Antiinflamator : un studiu publicat in 2009 in European Journal of Medical Research a arătat ca dintre cele mai cunoscute uleiuri cu proprietăți anti-inflamatoare precum lamaia, eucalipt, pin, uleiul de portocala a evidențiat cea mai mare rata a scăderii inflamației, prin urmare este util ca antialgic, in Infecții, BPOC.

5. Susține circulația: este un remediu in prevenirea creșterii TA si este capabil sa imbunătățească circulația sângelui. Folosește ulei de wild orange in ulei vegetal pentru un masaj abdominal.
6. Antialgic: dacă suferi de dureri articulare, musculare, uleiul de orange ajuta la reducerea simptomatologiei si inflamației responsabile de edemul din țesuturi. Se poate face un roll on din ulei de portocala si ulei vegetal aplicat pe locurile dureroase
7. Acnee: este un remediu perfect pentru acnee in combinație cu geranium sau scortisoara. Roșeața, durerea si inflamația care apare in acnee se reduce, in timp ce evitam aplicarea chimicalelor din compoziția numeroaselor produse anti-acneice
8. Ajutor in digestie: ca antiinflamator, relaxant si stimulant al circulației, uleiul de orange poate fi folosit pentru ameliorarea digestiei/crampelor/constipației. Se poate utiliza in masaj abdominal, având si efect detoxifiant (acționează ca si diuretic)
9. Vindeca rănile tegumentare mai ales in combinație cu alte uleiuri ca melaleuca sau tamaie. Se știe ca citricele furnizează o cantitate mare de vitamina C utila in protecția pielii. Atenție: înainte de aplicarea pe piele se testează sensibilitatea pielii pentru orice fel de reacție negativă
10. Induce starea de bine: difuzat in casa, adăugat in gel de dus, crema sau inhalant are efect relaxant
11. Igiena bucala: protejează gingiile de infecție

0

About the Author:

• Oameni Liberi, Formatori de Oameni Liberi, • Traineri autorizați (certificați de Ministerul Educației), • Profesori Yoga (certificați Yoga Alliance), • Traineri Aromatouch (certificați de dōTERRA), • Aromaterapeuți & Fitoterapeuți (certificați de Ministerul Muncii și Ministerul Educației), • dōTERRA Diamond Wellness Advocates, • Fondatori și Proprietari Spanda Prōject & Spanda Yoga.
  Te-ar putea interesa și următoarele articole
  • No related posts found.