Blog

Uleiul esențial CELERY SEED (Semințe de țelină) doTERRA

Posted by:

Uleiul esențial CELERY SEED (Semințe de țelină) doTERRA obţinut din seminţele plantei vine şi el cu beneficiile adiacente celor pe care le avem de lalegumă. Acest ulei incredibil este un ajutor de nădejde pentru susținerea digestiei și a detoxifierii şi împotriva inflamației.

ÎN ISTORIE
Țelina a fost folosită de mult timp în medicina chineză și în practicile ayurvedice. Ţelina sălbatică era cunoscută în Egiptul antic, încă din anul 1200 î.Hr şi folosită ca plantă medicinală pentru afecţiunile reumatismale. În medicina tradiţională chineză, sucul de ţelină este întrebuinţat ca remediu pentru hipertensiunea arterială. În Ayurveda, ţelina a fost utilizată mult timp pentru indigestie şi afecţiuni neurologice. Ţelina este bogată în ingrediente sănătoase. Consumând ţelină puteţi combate cu succes o serie de probeme de sănătate: neutralizează acidul gastric, dă putere şi energie, ameliorează simptomele reumatice şi calciul pe care îl conţine întăreşte oasele şi dinţii.

ÎN PREZENT
Cercetătorii americani au aflat că în telină se găseşte o substanţă care ajută la scăderea tensiunii arteriale. Multi oameni consumă țelină datorita beneficiilor sale. Uleiul esențial Celery Seed (semințe de țelină) este alcatuit din doi compuși primari: limonen și beta-selenen. Limonenul ar trebui să sune familiar, deoarece este originea aromei curate și luminoase a uleiurilor esențiale din citrice. Semințele de țelină au multe dintre proprietățile pe care le au uleiurile esențiale bogate în limonene în general.

Uleiul esențial CELERY SEED (Semințe de țelină)
♦ Susține sistemul nervos. Calmează corpul și mintea.
♦ Creează un mediu calmant, relaxant și pozitiv, oferind în același timp un efect de răcorire și calmant.
♦ Potrivit pentru curățare, atât internă cât și externă.
♦ Poate calma mușchii și poate ameliora disconfortul articular atunci când este luat intern.
♦ Îmbunătățește digestia atunci când este luat intern şi susține metabolismul sănătos.
♦ Stimulează digestia şi arde caloriile. De asemenea, conferă senzaţia de saţietate şi previne poftele alimentare.
♦ Consolidează sistemul imunitar şi stimulează funcţia renală.
♦ Util în caz de hemoroizi.

Utilizări
♦ Consumați una până la două picături dimineața și seara pentru a promova o digestie sănătoasă. Dacă doriți, folosiți o capsula vegetala și combinați cu o picătură de ulei de citrice
♦ Folositi pentru o baie relaxanta adaugand cateva picaturi de ulei esențial CELERY SEED (Semințe de țelină) in sare Epsom.
♦ Amestecați cateva picaturi de ulei esențial Celery Seed (Semințe de țelină) cu ulei de nucă de cocos fracționat pentru un masaj liniștitor.
♦ Difuzaţi pentru a promova stari pozitive și înălțătoare.
♦ Combinati 1-3 picaturi de ulei esențial Celery Seed (Semințe de țelină) cu 1-3 picaturi de Juniper Berry pentru sustinerea sistemului digestiv.
♦ Combinati 1-3 picaturi de ulei esențial Celery Seed (Semințe de țelină) cu Cinnamon Bark pentru sustinerea sistemului urinar.

Instrucțiunile de utilizare
♦ Aromatic: utilizați 3 până la 4 picături în difuzor.
♦ Utilizare internă: Diluaţi 1 picătură într-un lichid sau 1-2 picături într-un capsula vegetala.
♦ Utilizare topică: Diluaţi 1 până la 2 picături cu un ulei purtător, apoi aplicaţi pe zona dorită.

0

About the Author:

• Oameni Liberi, Formatori de Oameni Liberi, • Traineri autorizați (certificați de Ministerul Educației), • Profesori Yoga (certificați Yoga Alliance), • Traineri Aromatouch (certificați de dōTERRA), • Aromaterapeuți & Fitoterapeuți (certificați de Ministerul Muncii și Ministerul Educației), • dōTERRA Diamond Wellness Advocates, • Fondatori și Proprietari Spanda Prōject & Spanda Yoga.
  Te-ar putea interesa și următoarele articole