Blog

CHAKRA-ele – Centri energetici ai ființei

Posted by:

CHAKRA-ele – CENTRI ENERGETICI AI FIINȚEI

În microcosmosul lăuntric al fiinţei umane există 7 sisteme fundamentale complexe de recepţie şi emisie a energiilor din cele 7 game fundamentale de vibraţii al Macrocosmosului. Aceste sisteme, cunoscute sub numele de chakra-e (centri de forţă sau focare de putere) au rolul de a pune fiinţa în rezonanţă instantanee, atunci când sunt treziţi şi conştient controlaţi, cu o infinitate de energii ale întregii manifestări din întregul Univers.

Iată în continuare o prezentare succintă a celor 7 rezonatori, chakra-e sau centri secreţi de forţă, caracteristicile lor esenţiale şi locul în care sunt conştientizaţi în şi în afara corpului fizic, în plan subtil:

♦ MULADHARA CHAKRA (Chakra Radacină)
Este situată la baza coloanei vertebrale, între anus şi sex (în plan subtil, energetic) şi este sediul energiei fundamentale a fiinţei Kundalini Shakti. Atribute: sursă de viaţă, vitalitate, instinct de supraviețuire.

♦ SWADHISTANA CHAKRA (Chakra Sexualitatii si Creativitatii)
Este situată deasupra zonei sexului, în plan subtil. Atribute: energie sexuală, sensibilitate, mimetism social, creativitate.

♦ MANIPURA CHAKRA (Chakra ombilicului / a plexului solar)
Este situată imediat sub zona ombilicului, în plan subtil. Atribute: solaritate, expansiune, voinţă, dinamism, entuziasm, efervescentă, autocontrol.

♦ ANAHATA CHAKRA (Chakra Inimii)
Este situată în zona plexului cardiac, adică în zona centrală a pieptului, în plan subtil. Atribute: afectivitate, armonie, altruism, iubire pură, pace interioară.

♦ VISHUDDHA CHAKRA (Chakra Gatului)
Este situată în zona gâtului, în plan subtil. Atribute: puritate, rafinament, intuiţie, exprimare, elevare, trăiri sublime, revelaţii estetice, inspiraţie.

♦ AJNA CHAKRA (“Cel de-al treilea ochi”)
Este situată în zona centrală a frunţii, în plan subtil. Atribute: genialitate, putere mentală extraordinară, clarviziune, intuiţie superioară, discernământ spiritual.

♦ SAHASRARA (Chakra Coronara / “Lotusul cu o mie de petale”)
Este situată în zona de deasupra creştetului capului, în plan subtil. Atribute: detaşare, conștientizarea identității cu Sursa (Conștiința unică – Dumnezeu), transcendere, spiritualitate pură, înţelepciune.

CHAKRA-ele ( CENTRI DE FORTĂ ) – Prezentare Generala
[fragment din cartea „Chakra adevărata energie a vieţii” – David Pond]

În situaţiile competitive cu care ne confruntăm în viaţă, majoritatea dintre noi reacţionează cu furie, nesiguranţă sau teamă, fără a conştientiza vreodată că înfăptuim ceea ce trăim: vieţile noastre exterioare reflectă dezechilibrele vieţilor noastre lăuntrice.

Acest material te învaţă cum să te eliberezi de o problemă care te preocupă în mod obsesiv şi să te concentrezi, în schimb, asupra energiei interioare – sau chakra – ce produce dez­echilibrul respectiv.

Chakrele reprezintă un străvechi model de stimulare şi echilibrare energiilor fizice, emoţionale, mentale şi spirituale. Aceste vîrtejuri energetice constituie un fel de hartă a universului tău lăuntric. Cu cît energia curge mai liber în fiinţa ta, cu atît mai puternică este starea ta de sănătate şi de bună dispoziţie.

0

About the Author:

• Oameni Liberi, Formatori de Oameni Liberi, • Traineri autorizați (certificați de Ministerul Educației), • Profesori Yoga (certificați Yoga Alliance), • Traineri Aromatouch (certificați de dōTERRA), • Aromaterapeuți & Fitoterapeuți (certificați de Ministerul Muncii și Ministerul Educației), • dōTERRA Diamond Wellness Advocates, • Fondatori și Proprietari Spanda Prōject & Spanda Yoga.
  Te-ar putea interesa și următoarele articole