Ulei esential de Iasomie (JASMINE – Jasminum gradiflorum) – doTERRA

Posted by on Mai 3, 2018

Ulei esential de Iasomie (JASMINE – Jasminum gradiflorum) – doTERRA

Numele “iasomie” provine din cuvantul arab “yasmin” care inseamna “darul lui Dumnezeu”. Numita in India “regina noptii”, sau “lumina lunii”, iasomia e folosita de mii de ani pentru parfumul sau racoros si relaxant.

Chinezii foloseau iasomia, datorita mirosului sau deosebit, la aromatizarea bauturilor, a ceaiului, pentru spalarea ochilor, pentru prepararea unui sirop miraculos impotriva tusei, a cosmeticelor si uleiurilor de masaj, dar si pentru parfumarea mediului ambiant.

In Japonia este folosit in cadrul sacru al locurilor de rugaciune, deoarece confera o stare interioara de receptivitate si deschidere fata de tot ceea ce este frumos si elevat. In India se foloseste cel mai adesea in combinatie cu santalul si se considera ca ajuta la perceperea mantrelor (sunete de rezonanta).

Uleiul esential de iasomie este un ulei scump, nu numai datorita modului de recoltare a florilor (noaptea), ci si a tehnologiei de obtinere. Intr-o prima faza, dupa extractia cu solventi, se obtine un “absolut” de iasomie. Din acest absolut, prin distilare cu vapori de apa, se obtine uleiul esential. Din 1.000 kg de flori se obtine aproximativ 1 litru de ulei esential. Este un produs foarte căutat fiind folosit ca materie primă pentru o serie de parfumuri celebre.

Uleiul volatil de iasomie are efecte benefice asupra functiilor sistemului nervos. Stimuleaza activitatea cerebrala, inlatura starile depresive si apatice, indiferenta. Confera un sentiment de oportunism si incredere. Este foarte eficient in sindromul premenstrual, disfunctia organelor genitale feminine, dereglarile ciclului menstrual, diminueaza durerile, inclusiv cele din timpul nasterii. Stimuleaza lactatia.

Are o aroma condimentata cu nuante erotice, este aroma usurintei, bunastarii, bunei dispozitii.

 

Related image

 

Are un puternic efect racoritor si calmant. Uleiul volatil este util in caz de insolatie. Calmeaza inflamatiile pielii, fiind foarte indicat in caz de dermatite, eczeme, eruptii cauzate de stres sau de tulburari emotionale. Este util pentru orice tip de ten: hidrateaza pielea uscata, imbatranita, iritabila si sensibila; inhiba bacteriile si regleaza producerea de sebum, ajutand astfel si in caz de acnee si ten uleios.

Are efect benefic asupra sistemului endocrin, stimuleaza formarea insulinei, tiroxinei, triiodtironinei, sporeste nivelul de cortizol si al hormonilor sexuali. Afrodiziac puternic. Actiunea erotica a uleiului se exprima prin amplificarea libidoului, inlaturarea frigiditatii, impotentei si ejacularii premature.

Iasomia este un remediu utilizat traditional in China pentru tratamentul hepatitelor virale. In septembrie 2009 in revista “Journal of Ethnopharmacology” a fost publicat un studiu stiintific care demonstreaza actiunea antivirala fata de virusul hepatic B a oleuropeinei din florile de iasomie.

Un alt studiu realizat la Universitatea Orissa, India si publicat in aprilie 2008 a demonstrat actiunea bactericida a uleiul volatil de iasomie fata de Escherichia coli, principalul germen infectios care cauzeaza cistitele.

Fortifica imunitatea. Amelioreaza circulatia sangvina, inlatura spasmele, este eficient in afectiunile respiratorii. Ultimele cercetari indica actiuni antioxidante, anticancerigene, radioprotectoare ale uleiului. Ulei de nota moderata.

Uleiul esential de iasomie este simbolu lromanticii si dragostei. Este o aroma feminina. Inlatura frigiditatea si sporeste senzualitatea. Descatuseaza persoanele care se jeneaza, sporeste intelegerea reciproca intre parteneri.

 

Cateva metode de utilizare a uleiurilor esentiale:

  • IMBOGATIREA PRODUSELOR COSMETICE: Se adauga 3-5 picaturi ulei esential de iasomie sau compozitie in 10-15ml crema, tonic, gel, sampon.
  • MASAJ: 1-2 picaturi ulei de iasomie sau compozitie se amesteca cu 1 lingura ulei de baza (migdale, piersica, jojoba, samburi de struguri etc) sau crema.
  • VERGETURI: Uleiul de iasomie in compozitie cu uleiurile de levantica si cel de mandarin.
  • BAI: In cada plina (temperatura apei 37-38 °C) se adauga 3-5 picaturi ulei esential de iasomie sau compozitie, amestecate in prealabil cu 1 lingura emulgator (lapte, miere, sare de masa). Durata procedurii 10-20 minute.

 

Beneficiile uleiului esential de iasomie pot fi atribuite proprietatilor sale antidepresive, antiseptice, afrodisiace, antispasmodice, cicatrizante, expectorante, emenagogue, sedative si uterine.

Uleiul esential este extras din flori de iasomie (Jasminum grandiflora – iasomia regala si Jasminum officinale – iasomia comuna), in principal din Jasminum officinale. Componentele sale principale sunt acid benzoic, Benzaldehida, acetat benzilic, alcool benzilic, indol, benzil benzoat, Cis-3-Hexenyl Benzoat, Cis-Jasmone, Ceosol, Eugenol, Farnesol, geraniol, linalool, metil Anthranilate, P-crezol, Nerol, Gamma terpineol, Nerolidol, Isohytol, Phytol etc.

Iasomia este o floare foarte-foarte cunoscuta. Ea are un puternic, si totusi dulce, placut si romantic parfum. Fetele sunt adesea numite “Jasmine”, in special in regiunea Orientului Mijlociu, subcontinentul Indian dar si in alte parti ale lumii. Aceasta floare este deseori asociata cu romantismul si iubirea. Eroii din romanele si filmele de dragoste pot fi adesea gasiti adresandu-se eroinele cu numele de Jasmine. Timp de secole, Jasmine a inspirat si poetii. Iasomia infloreste pe timp de noapte si umple cu parfumul sau tipic imprejurimile.

Dar aceasta floare are mult mai multe de oferit decat un miros dulce si sentimente romantice. Asa ca haideti sa ne tinem sentimentele poetice deoparte pentru un timp si sa aruncam o privire la ceea ce are de oferit pentru noi.

 

Beneficiile uleiului esential de iasomie includ urmatoarele:

  • Antideprimant: aroma acestui ulei are un efect placut si tonifiant asupra depresiei. Acest lucru va face sa te simti fericit si va trezi in tine sentimente romantice si poetice.
  • Antiseptic: este un foarte bun antiseptic si dezinfectant. Elementele sale constitutive precum Benzaldehida, acidul benzoic si benzoatul de benzil au proprietati germicide, bactericide, fungicide si antivirale foarte eficiente. Aplicat pe rani (extern).
  • AntiSpasmodic: uleiul esential de iasomie este eficient in tratarea si relaxarea spasmelor. Acesta usureaza rapid tusea spasmodica, crampele, congestiile, astmul, dispneea (respiratia dificila) si chiar holera spasmodica, crampele intestinale si durerile care rezulta din spasme.
  • Afrodisiac: de fapt, aceasta proprietate afrodisiaca a uleiului esential de iasomie este cea care te face sa te simti romantic. Acest ulei imbunatateste starea de spirit si de asemenea, libidoul.
  • Datorita acestei proprietati iasomia a fost folosita in timpul Primelor Nopti in special in subcontinentul indian unde mireasa si camera Primei Nopti sunt impodobite cu flori de iasomie. Cu toate acestea, uleiul este de mare folos in probleme cum ar fi ejacularea precoce, frigiditate, impotenta, etc.
  • Cicatrizant: sunteti ingrijorata de urmele si petele lasate de furuncule, acnee, rani, etc.? Ungeti zonele afectate cu ulei esential de iasomie.
  • Expectorant: proprietatea expectoranta a uleiului esential de iasomie va poate ajuta mult in noptile cand suferiti de tuse, eliberand caile nazale si respiratorii, in special daca sforaiti din cauza racelii.
  • Emenagogue: aceasta proprietate este menita sa ofere un ajutor femeilor care sufera de menstruatii neregulate, dureroase sau o menopauza timpurie. Uleiul esential de iasomia va regula menstruatiile si le va face mai putin dureroase, in acelasi timp ajutand la indepartarea menopauzei timpurii, oboselii, iritarii, gretei, etc.
  • Galactogogue: aceasta creste secretiile de lapte din sani si este, asadar, ideala pentru mamele care alapteaza. Cu toate acestea are si un rol important in protejarea de tumori sau cancer de san.
  • Chinurile facerii: acest ulei esential de iasomie faciliteaza si usureaza nastere si reduce durerile travaliului. Aceasta caracteristica poate fi foarte benefica in zilele noastre cand o nastere normala este o priveliste rara si cele mai multe cazuri sunt rezolvate prin cezariana.
  • Sedativ: se calmeaza corpul, mintea si sufletul, inmultindemotiile pozitive si constructive. Uleiul esential de iasomie inlatura cu succes anxietatea, stresul, nervozitatea, furia si depresia.
  • Uterin: acest ulei este foarte bun pentru sanatatea uterina, deoarece il tonifica si promoveaza fluxul unor anumiti hormoni, care asigura o buna functionare a uterului. De asemenea, ajuta la protejarea de tumori, in special dupa menopauza, prin limitarea fluxului de estrogen.
  • Alte beneficii: uleiul esential de iasomie este bun pentru piele, deoarece o mentine neteda si o hidrateaza. Acesta poate fi folosit pentru a elibera oamenii de dependenta de narcotice, dar si de durerile musculare.

 

Atentie !
Femeile insarcinate trebuie sa evite folosirea uleiului esential de iasomie, deoarece acesta este un emenagogue. Este foarte relaxant, sedativ, si astfel, dozele mari ar trebui evitate. Cei care sunt alergici la iasomie ar trebui sa evite utilizarea acestui ulei.

Uleiul esential de iasomie poate fi amestecat cu cel de bergamota, lemn de santal, trandafir si fructe citrice, cum ar fi portocal, lamaie, lime, Grapefruit, etc.

 

Ne poti contacta si telefonic: 

0740 175 185 – Simona

Contacteaza-ne daca esti interesat[a] de Uleiurile Esentiale sau de Oportunitatea doTERRA

 

Verificare