BENEFICIILE ULEIURILOR ESENTIALE – doTERRA

Posted by on Feb 3, 2017

BENEFICIILE ULEIURILOR ESENTIALE – doTERRA

 

DESPRE ULIEURILE ESENTIALE

Atunci când vine vorba despre remedii naturale, unele dintre cele mai eficiente și mai valoroase sunt, cu certitudine, uleiurile esențiale, care în ultimii ani sunt tot mai studiate, apreciate, iubite. În timp ce medicina alopată are rolul ei foarte bine stabilit, terapiile alternative sunt instrumente la îndemână, care ne echilibrează și au grijă de starea noastră generală, astfel încât să fim cât mai rar nevoiți să apelăm la substanțele de sinteză.

 

Plantele aromatice au jucat un rol important in civilizatia umana. Dintotdeauna, uleiurile esentiale au fost parte a celebrarii vietii si a mortii, a iubirii si a sanatatii. De la inceputurile timpurilor, uleiurile extrase din plantele aromatice au fost recunoscute ca cele mai eficiente medicamente. Astazi, utilizarea uleiurilor esentiale, insasi esenta plantelor, este mai mult decat stiinta, este arta de a echilibra, armoniza si a promova sanatatea trupului, a mintii si a spiritului.

Ulei esențial (se mai numesc și uleiuri volatile) este denumit un grup de substanțe organice aromate care se găsesc în plante în mod natural. Acestea fac parte și din sistemul de apărare al plantelor. Ele au rol în menținerea sănătății plantei și în ținerea la distanță a daunatorilor.

Uleiurile esentiale sunt lichide hidrofobe concentrate cu componente volatile obtinute din plante. Sunt ideale pentru ceea ce practica moderna a denumit „aromaterapie¨.

Uleiurile reprezinta „esenta plantelor”, acestea fiind  obtinute din seminte, scoarta, radacini, frunze, tulpini, flori sau alte parti ale plantelor. Metoda de extractie poate sa difere in functie de partea plantei ce este valorificata si vorbim aici despre: distilare, presare la rece, macerare, extragere cu ajutorul solventilor. Dupa metoda de extractie putem identifica puritatea uleiului. Metodele ce utilizeaza componente suplimentare pentru extractie precum macerarea (ex: intr-un ulei complementar) sau extragerea cu ajutorul solventilor indica un grad scazut de puritate, in timp ce presarea la rece sau distilarea pastreaza intacte proprietalile plantei si implicit ale uleiului obtinut. Presarea presupune stoarcerea efectiva a partii plantei din care se va obtine uleiul iar prin distilare, semintele sau alte parti ale plantei sunt puse in apa, aceasta este adusa la punctul de fierbere iar vaporii ce contin uleiurile volatile sunt raciti si astfel sunt obtinute uleiurile esentiale.

Este foarte important de notat ca uleiurile esentiale au grade diferite de calitate, aspect ce influenteaza in mod direct siguranta si eficienta in utilizare.

Grad A: sunt uleiurile pure  cu grad terapeutic si sunt obtinute din plante crescute organic in mediile lor naturale. doTERRA utilizeaza tocmai acest tip de plante, preluate din culturi ce sunt crescute in zonele geografice specifice (ex: tamaia- rasina unui arbore exotic din specia Boswellia creste doar in Africa sau Orientul Mijlociu).

Grad B: sunt uleiurile cu grad alimentar si pot contine substante sintetice, fertilizatori, pesticide, extensii chimice sau uleiuri de amestec.

Grad C: sunt uleiurile de grad aromatic. Acestea contin aceleasi elemente chimice ca si cele de grad alimentar dar si solventi care sunt folositi in procesul de distilare pentru a obtine cantitati mai mari de ulei.

Apa flolara se obtine prin distilare si are o calitate inalta doar daca provine din procesul de distilare a uleiurilor cu grad de puritate A.

 

Există câteva motive pentru care tot mai mulți oameni aleg să își întărească sănătatea și să-și îmbunătățească calitatea vieții folosind uleiurile esențiale.

În primul rând, e important de știut că uleiurile esențiale influențează în același timp toate planurile: fizic, psihic, emoțional și spiritual. Ele lucrează la conectarea minții, emoțiilor, corpului și spiritului între ele, în așa fel încât acest lucru să se traducă printr-o stare generală bună. Având efecte pe toate planurile, sunt extrem de versatile. Un ulei esențial poate fi folosit în scopuri de toate felurile care țin de sănătatea fizică sau emoțională a unei persoane.

Sunt foarte potente. Uleiurile esențiale sunt extracte foarte concentrate din plante, care oferă regenerare, întărire și echilibrare, cu efecte secundare minime, uneori inexistente. În foarte multe dintre situații, una sau două picături sunt suficiente pentru a obține efectul dorit. Și dacă avem în vedere faptul că într-o picătură de ulei de trandafir se află petalele de la 50 de trandafiri, este evidentă potența lor.

Uleiurile esențiale sunt, în general, sigure. Există puține contraindicații și măsuri de siguranță. Atunci când sunt folosite responsabil, cu prudență, cu informare prealabilă, la nevoie și cu respect pentru noi și pentru natură, siguranța este implicită.

Sunt ușor de folositEste nevoie de (auto)educare în domeniu. Poate să pară copleșitor la început, însă dacă reținem câteva reguli de bun simț, uleiurile esențiale ne pot deveni cei mai buni prieteni și cele mai valoroase instrumente pentru a ne susține sănătatea. Există situații în care chiar dacă nu alegem uleiul potrivit pentru un anumit scop, efectele lui benefice se resimt pe alte planuri sau rezolvă alte probleme.

Au viață lungăAtunci când uleiurile esențiale sunt depozitate în sticle bine închise, în medii reci și uscate, ferite de lumina și căldură, viață lor este lungă. Există câteva excepții, uleiuri care sunt predispuse la oxidare și a căror viață este mai scurtă, dar acestea sunt puține și este indicat să le achiziționam în cantități mai mici pentru a le înlocui mai des.

Fiecare persoană care folosește deja uleiurile esențiale pure va avea propria lista de motive pentru care o face. Sunt persoane care urmăresc întărirea organismului, altele care sunt foarte atente la efectele secundare ale medicamentelor de sinteză și atunci preferă variantele naturale, persoane care urmăresc mai ales efectele pe plan emoțional, persoane care învață să trăiască cât mai natural. Și lista poate să crească mult. Un lucru este cert, însă: orice ai urmări, uleiurile esențiale îți pot deveni cu adevărat… esențiale!

 

Standardul de calitate al uleiurilor doTERRA – CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade), este cu mult peste ceea ce inseamna standardul organic sau bio.

 

Contacteaza-ne daca esti interesat de uleiurile esentiale sau de afacerea doTERRA®

 

DESPRE MIROSURI, SUBCONSTIENT SI EMOTII

Starea de sanatate este infuentata de starile noastre emotionale. Emotiile negative favorizeaza aparitia bolilor, insa emotiile pozitive vindeca sau mentin stare de sanatate fizica si psihica.

Mirosurile trezesc, la nivel subconstient, diferite stari de constiinta (emotii). Prin intermediul uleiurilor esentiale putem trezi in subconstientul fiintei noastre stari de constiinta benefice (emotii benefice) care sa sustina atat procesul de transformare spirituala cat si o stare de sanatate excelenta (sau insanatosirea).

Cele mai adanci impregnari subconstiente sunt asociate cu mirosurile, iar simtul mirosului este corelat cu Chakra Radacina – Muladhara Chakra. Actionand prin intermediul mirosului accesam cele mai profunde cauze care ne creeaza starile de constiinta (emotiile).

Simplul fapt ca, in camera in care suntem la un moment dat, utilizam un ulei esential (sau un amestec de uleiuri), al carui miros este raspandit (in intreaga camera) cu ajutorul unui difuser cu ultrasunete (nu se recomanda lampile de aromaterapie clasice, pentru ca prin incalzire se pierd multe dintre calitatile uleiurilor esentiale), va declansa aparitia la nivel subconstient a unor stari de constiinta benefice (emotii benefice) care sunt asociate cu mirosul specific acelui ulei esential. De asemenea, particule mici de ulei esential vor fi asimilate in organism, prin respiratie, iar intreaga ambianta din camera va fi purificata (microbii si bacteriile vor fi distruse de uleiul difuzat).

Modalitatile de utilizare a uleiurilor esentiale sunt multiple, in functie si de uleiul utilizat.

Orice ulei esential se poate utiliza pentru aromaterapie sau plasat pe piele (diluat sau nediluat).

Exista insa si uleiuri esentiale (extrem de pure) care se pot utiliza intern, insa inainte de a utiliza in acest mod un ulei esential, este important sa te documentezi daca acel ulei se preteaza la acest mod de utilizare si care este protocolul de administrare. In cazul administrarii interne este recomandat sa te consulti cu o persoana competenta in utilizarea uleiurilor esentiale.

Oricum, nu iti recomandam sa utilizezi intern decat uleiuri de foarte buna calitate (cum sunt cele de la doTERRA), iar uleiurile de calitate nu le veti gasi in magazine obisnuite (gen plafar) si nu la preturi mici.

Uleiurile esentiale produse de Compania doTERRA® sunt uleiuri cu grad terapeutic, uleiuri cu un nivel de puritate extrem si tocmai de aceea cele mai multe dintre ele pot fi utilizate si intern.

Exista posibilitatea crearii unor amestecuri din mai multe uleiuri esentiale (blend-uri), iar in acest caz efectul general rezulta din combinarea efectelor generate de fiecare ulei esential utilizat.

Utilizarea uleiurilor esentiale reprezinta unul dintre cele mai dinamice trend-uri la nivel global. Oamenii incep sa inlocuiasca medicamentele sintetice cu uleiurile esentiale pure cu grad terapeutic (utilizate intern, topic sau aromaterapie), pentru ca sunt naturale, sunt mai eficiente, fara efecte secundare si la indemana oricui. Aromaterapia este o metoda tot mai cunoscuta si utilizata de tot mai multi oameni pentru beneficiile ei extraordinare asupra starii psihice si de sanatate.

 

 Prezentarea detaliata a tuturor produselor doTERRA®

 Catalog de Produse doTERRA®

 Lista Uleiurilor Esentiale doTERRA® – “Single Oils”

 Lista Amestecurilor de Uleiuri Esentiale doTERRA® – “Blends”

 Program de Control al greutatii – “Slim & Sassy”

♥ Lista de Preturi doTERRA® (cu TVA inclus, preturi en-gross – fara adausuri comerciale)

 CREEAZA-TI UN CONT PENTRU A BENEFICIA DE DISCOUNT-URI INTRE 25-55%

 Retetar pentru o familie sanatoasa – HOME ESSENTIALS KIT

 

 

Conferinte corelate cu produsele doTERRA®

 

♦ dr. Wolfgang Kobel – Despre Bolile Autoimune

♦ dr. Wolfgang Kobel – Despre Cancer, Diabet, Boli Cardiovasculare

 

De ce am ales oportunitatea doTERRA® ?

 

Contacteaza-ne daca esti interesat de uleiurile esentiale sau de afacerea doTERRA
Afla mai multe despre diferitele posibilitati de utilizare a uleiurilor esentiale

 

CREEAZA-TI UN CONT PENTRU A BENEFICIA DE DISCOUNT-URI INTRE 25-55%

 

INREGISTRARE pe site-ul doTERRA

Lista kit-urilor de inregistrare – Enrollment Kits

 

 

Conferinta de prezentare doTERRA – Produse + Afacere

Ne poti contacta si telefonic:

0740 175 185 – Simona

Contacteaza-ne daca esti interesat[a] de Uleiurile Esentiale sau de Oportunitatea doTERRA

 

Verificare

In redactarea acestui articol s-au folosit fragmente de pe site-ul aromateria.ro.